Kastar polisen in handduken?

Patrik Engellau

Per Gudmundsons huvudledare i Svenska Dagbladet den 19 juni tog ett strupgrepp på mig på ett sätt som jag inte upplevt på länge. Tonläget är lugnt och lågt och slutsatserna är försiktigt formulerade. Men det känns som om han på sitt torra sätt bekräftar en misstanke man länge gått och burit: nu är hoppet ute för att Sverige ska kunna hantera migrationssituationen i de ordnade former vi hoppats på.

Gudmundson startar med en presskonferens med polishöjdare förmiddagen den 7 april, en dag då polisen plötsligt fick annat att göra i och med eftermiddagens terrorattack på Drottninggatan. Men Gudmundsons skildring av presskonferensen ger en känsla att vad polisen redan då lågmält men definitivt ville säga var att ”vi klarar inte det här”.

”Människor som ligger på sjukhuset med kulor i sig säger att de har blivit hundbitna. Ingen vill berätta.” Mats Löfving, nästan två meter lång och med utstrålning av ren handlingskraft, verkade ha nått en gräns. Vad kunde han egentligen göra?

Löfving, chef för polisens Nationella operativa avdelning, det som förr kallades rikskriminalen, berättade om problemen polisen möter vid grova våldsbrott i vad man kallar särskilt utsatta områden. Unga gärningsmän som har närmare till det grova våldet än någonsin tidigare. Som drar vapen för en skitsumma eller en upplevd oförrätt. Som skjuter mot huvudet för att offren allt oftare bär skyddsväst. Som skrämmer hela stadsdelar till tystnad.

De grova våldsbrotten upptar nu 40 procent av polisens utredningsarbete. 300 man har hämtats ”från områden som prioriteras lägre”, vilket inte är ”hållbart i längden”. Mats Löfving undrar ”hur mycket man kan ta från glesbygden för att skjuta till Stockholm, Göteborg och Malmö”.

Polisen har gjort en insats i Malmö. 200 unga män lagfördes. Dessa 200 hade redan 1 800 domar på sig. Tre fjärdedelar hade fått sin första dom före 17 års ålder. Löfving säger: ”Rättsväsendet har gjort sin del – vad har resten av samhället gjort?”.

Gudmundson säger det inte, men jag kan läsa mellan raderna. När en ledande svensk polis suckar och erkänner att polisen nu står vid vägs ände, då kommer de kalla kårarna krypande längs en vanlig svensk skattebetalares ryggrad.

Som lök på laxen kommenterar Gudmundson Säkerhetspolisens chef Anders Thornbergs uttalande nyligen att antalet våldsbejakande islamister har rakat i höjden. Ett normalt verksamhetsår brukade Säpo behöva bevaka 200 individer i den jihadistiska miljön. ”Vi skulle säga att det gått från hundratals till tusentals nu”, citerar Gudmundson Thornberg.

… frågan är egentligen varför Säpo väljer att berätta om ’tusentals’ just nu. Jag tror det är av samma anledning som Noa erkänner att polisen inte kan möte problemen i förorterna. Det finns inte en chans på jorden för Säpo att kontroller ’tusentals’… Det här är polisens sätt att säga ”skyll inte på oss”.

Kan chefen för Nationella operativa avdelningen och chefen för Säkerhetspolisen på något tydligare sätt framföra sin oro och sin övertygelse om att de inte av egen kraft kan vinna det här kriget? De har en rikspolischef som troligen inte vill höra på det örat och framför allt politiska chefer som absolut inte vill släppa fram sådana tongångar till befolkningen.

Det må ursäktas mig om jag tänker på de hederliga generaler som faktiskt fanns i Hitlers krigsmakt som redan något år före krigsslutet insåg att allt var förlorat men hölls tillbaka av galningen i bunkern.

Jag menar inte att Sverige ska ge sig. Jag menar att Sverige omedelbart måste göra upp med det PK-tänkande som är orsaken till snart sagt alla våra hotande olyckor. Rikspolischefens ”tafsa inte”-armband till sexuella våldsverkare är kanske bara det mest flagranta exemplet tätt följt av dialog- och korvgrillningspoliser. Men det handlar inte bara om att polisen måste tänka nytt. Det handlar om en nödvändig tillnyktring av hela politikerväldet och det välfärdsindustriella komplexet så att de slutar artikulera sin samhällsfarliga ideologi.

96 reaktioner på ”Kastar polisen in handduken?

 1. steffoth skriver:

  Är inte just detta precis det som vi förväntat oss när politikerna släpper in folk i landet – ivrigt påhejade av de ”goda” tjänstemännen på migrationsmyndigheten – utan veta vem de egentligen är. Vi vet väl dessutom alla att det för muslimerna är tillåtet att ljuga för att uppnå de syften man har.

  Gillad av 6 personer

 2. JAN BENGTSSON skriver:

  Galningen i Bunkern…

  Appliceras det bäst på (S)tefan eller Dan E?
  Verkligheten har man noll koll på!

  Eller kanske vi skall använda PLURAL,
  rentav lägga till Ygeman o Morrrgan?

  Dags att fimpa ”Snacki” också…

  Svea är illa ute

  Gillad av 2 personer

 3. Bo Svensson skriver:

  Vi borde hjälpa SD med vilken politik de skall återställa normalitet och gå till val på.

  Att välja på i verktygslådan:

  Utvisning består i förpassning till bevakad enklav intill internationell flygplats, varifrån man sedan är fri att ta sig till avlägsen destination, om man lyckas skaffa resehandlingar och pengar till biljetten.

  Långvarigt overksamma eller asociala som inte verkar avancera i rätt riktning, får fortsatt hjälp med försörjning m m på villkoren barackläger i obygden med en trivselnivå som fungerar som incitament för att ta sig tillbaka dit där man skall vara.

  Vi backar från åtaganden vi kan ha gjort som bevisat sig orimliga: Man skall vinna terräng i kraft av sina förtjänster och inte för att man misslyckats där man hör hemma, inte klarar av fredlig samvaro eller skaffar omotiverat riklig avkomma.

  Och i väntan på att man får till individuell makt för skattebetalaren över pengarnas fördelning över de av de folkvalda godkända ändamålen: En fördelning som ansluter sig så nära som möjligt till det utfall en sådan reform skulle resultera i.

  EU-instansers makt att överpröva svenska domslut måste allvarligt ifrågasättas och sägas upp om den visar sig stå i vägen för normalitetens återställande.

  Gillad av 2 personer

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Det EU vi manipulerades att rösta för,
   har få likheter med dagens överstatliga växande koloss!

   Likt grodan i kastrullen blir det varmare o varmare utan att vi märker det…
   Snart, redan?, är den svenska demokratin en KOKT GRODA…

   Gemensam militärmakt vill man införa,
   sannolikt för att kunna sätta trilskande länder o Medborgare på plats???

   Gränsskyddet är ju en chimär…
   Ring så hämtar vi upp Er!

   De nya sedlarna har vi väl fått, för att vänja oss vid färgglada EURO-sedlar…

   Vår Riksdag/Regering har ändrat grundlagen utan att fråga folket,
   som vanligt bortsett från ETT VISST PART,
   det enda so lyssnar på folketI…

   Där har man utan något känt undantag bundit upp oss för att införa EURON!

   S+M i fruktbart samarbete, bakom folkets rygg?
   L o C i släptåg åtmnstone!

   Gillad av 2 personer

   • Jag/Pite skriver:

    ”Det är EU:s fel!”, haha! Ni är ju inte ett dugg bättre än de ni kritiserar, ni är precis likadana, det är någon annans fel, alltid. Jag hade inte viljat se er försöka lösa detta eftersom ni också handlar efter vanföreställningar.

    Gilla

 4. Fred Lambert-Meuller skriver:

  Det är som jag sade för 4 år sen , nödvändigt att ordna ett ”snabbspår” för dessa brottslingar.
  Snabbutvisning utan någon ersättning , vi får tumma på rättssäkerheten.
  Om detta inte sker kommer parallella kriminella samhällen att sprida sig och få fäste i landets alla hörn och då har vi ett inbördeskrig på halsen utan att vi har någon militär som kan hantera sådana strider.
  ( då värnplikts försvaret är förintat )

  Gillad av 3 personer

 5. Lennart Bengtsson skriver:

  Den tilltagande sociala oron i storstäderna innebär att resurser tas från landsbygden som inte minst under sommaren närmast helt saknar polis och polisövervakning (https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/tomelilla-haller-pa-att-bli-laglost-land). Liknande rapporter finns från andra delar av landet. Risken är uppenbar att många till slut tvingas ta lagen i ”egna händer” alternativt en snabb utökning av privata säkerhetsanställda. Det är kanske inte att förundra att företag som Securitas visar sig var sig vara utmärkta investeringar. Det är också sannolikt så att de är till privat säkerhetstjänst som poliserna söker sig till när de fått nog av låga löner och, som det förefaller, inkompetent politiskt tillsatt ledning.
  När samhället slutar att fungera kommer alternativa lösningar att växa fram och säkerheten kommer att begränsas till de som kan betala. De betalsvaga får finna sig i att leva med en allt större osäkerhet.

  Gillad av 9 personer

  • Jag/Pite skriver:

   Så sker redan. Känner till flera medborgargarden på landsbyggden, framför allt i norra delarna av Sverige. Vissa av dem är beväpnade. Privatiseringen är också ett faktum. Självaste Leif GW har ju förespråkat det, så det är ju i princip sanktionerat från the good guys, eliten och allt vad belackarna kallar det. Vad det blir av demokratin och rättssäkerheten förtäljer inte historien.

   Gillad av 1 person

   • Kristina von Heland skriver:

    Detta är inget nytt. Då jag var verksam i Sverige var det-och är-stora problem med den militanta djurrättsrörelsen. de går in i stallar, de stjäl djur, attackerar barnen i familjen osv. Polisen gör inget då de annars blir uthängda för att stötta djurplågande bönder. Medierna och politikerna tar ställning för dem trots att bönderna följer lagstiftningen. Många av terroristerna blir kontrollanter och kan få lön för mödan. De driver sin egen agenda. Parallellen är helt klar då det handlar om den nu aktuella frågan invandringen-polisen kritiseras för de är stygga, de statliga verken drivs av aktivister-allt från batikhäxor vilken toppenbenämning!-till militanta vänsterrörelser typ AFA.
    Jag lärde mig den hårda vägen att en polisanmälan bara är en formsak. Du ska som drabbad ha en stämpel så du kan begära ersättning från ditt förs. bolag.
    Att kalla brott för vardagsbrott-den terminologin säger mig att det är smällar man får ta. Kvinnofriden som var en gammal lag är nedlagd i praktiken då våldtäkter inte utreds.
    Jag gjorde ett jobb åt lite Sekuritaschefer. De erbjöd bönder och djurägare hjälp till en låg kostnad. Man bildade en grupp och sedan åkte Securitasbilarna upp på gårdarna vid oregelbundna tider och kollade läget. Kostade förvånansvärt lite. Så juste! Uppsala var drabbat extra hårt då.

    Gillad av 1 person

 6. Moab skriver:

  Idag så skriver JanErik Larsson på SvDs ledarsida om en artikel av Douglas Murray publicerad i WSJ som handlar om Europas död genom mångfald. Båda bakom betalvägg och JanEriks alster är bland det sämsta på svenska ledarsidor så den artikeln behöver man inte läsa. Eller kanske ändå, för han illustrerar djupet av den oförståelse som finns, så jag läser honom ibland med skräckblandad fascination, hur någon kan vara så dum, och enögd. Han sitter någonstans vid sitt kaffebord i USA tror jag, och kastar ihop ett par rader ur andra artiklar han inte förstår för att sedan komma med slutsatser som alltid kommer från hans enormt snäva synfält, som att betrakta världen genom en toalettrulle.

  Per Gudmundson däremot gör ett bra arbete, men det jag saknar det är ursinnet. Inser man vad som sker, att vår civilisation är under hot då måste man byta taktik. Man måste inse att postmodernismen har vunnit, det betyder att alla, från Rashid Musa till Mattias Gardell till Stefan Löfven till många Svenssons, helt enkelt inte läser informationen som inte passar deras världsbild, de läser inte alternativmedier, eller endast i det fördolda. De intellektuella islamofilerna läser nog för att förbereda sitt försvar men sådana som Löfven och Svensson läser nog helt enkelt aldrig dessa artiklar, eller om de gör det, tar inte till sig argumenten. Med en postmodern samhällsanda så prövas inte argument, det blir istället jaha, så Per tycker att det är ett problem med tusentals jihadister, men det gör inte Tove Lifvendahl så då kan jag ignorera det. Så Per är det bästa inom systemmedia men det räcker inte för vi kan inte nå motståndarsidan med argument.

  Muslimerna är organiserade i grupper mot oss, vi har precis sett vad som antagligen är ett första frö av mottattack i London och media kan inte dölja sin entusiasm, igår bjöd man i Rashid Musa som bensin på elden i P1. Nästa steg är att motståndet också blir organiserat. Efter att ha sett 27 svenska 8-åriga killar spela paintball i camos och betraktat hur de organiserade sig och var mycket disciplinerade, som min son sa på frågan om han var nervös, det vet jag inte men hjärtat bultade fort första matchen.

  Som jag hatar etablissmanget för att de riskerar att mina barn måste kämpa för sin framtid i en alltigenom konstruerad konflikt som man bett om genom att massimportera muslimer i en utopisk multikulturell dröm, som inte har något med multikultur att göra egentligen. Istället så är det en perfekt konstruerad postmodern socialistisk konflikt,de förtryckta mot förtryckarna, de på toppen, de dugligaste, som byggt det bästa systemet på jorden för både kvinnor och män, skötsamma västerlänningar, mot de värsta som inte åstadkommit någonting utom dysfunktionella samhällen där ingen är säker. Allra minst kvinnorna. Det är som en postmodern tuppkamp där den västerländske mannen går och pickar fred när en upphetsad muslim med vässade sporrar kastas in av Jaques Derrida. Vi har inte tagit på oss sporrarna än, men vänsterliberalerna gör allt för att det skall ske.

  Nästa steg i konflikten blir att man börjar organisera sig, som de muslimska mördarna. Det som kommer efter ensamma skåpbilar, och om det finns en enskild orsak till västs dominans så är det vår organisationsförmåga i konflikt. När motståndet når kritisk massa så kan det organisera sig och det ligger i tangentens riktning, de verkliga vänsterextremerna söker detta, och är i detta lierade med de värsta muslimerna, alla andra svansar med och verkar inte förstå vad som sker, trots att det blir värre år efter år.

  Det finns inget vi, hur många gånger Rashid Musa än säger det på P1. Han blir aldrig vi med mig, eller mina barn.

  Gillad av 12 personer

  • Sixten Johansson skriver:

   På amerika.org har Douglas Murrays artikel analyserats och kommenterats av Brett Stevens 19 juni: ”Anti-Diversity Goes Mainstream in The Wall Street Journal”. Han förklarar varför påtvingandet av mångkultur är ett omöjligt och suicidalt projekt.

   Vi måste räkna med svåra år framöver och både ur ett historiskt och ett evolutionärt perspektiv: Varför skulle vi vara förskonade? Men smärtsammast blir de djupa sprickorna nu i alla västländers befolkningar. Svårt att se andra lösningar än de separatistiska: att likasinnade bildar självständiga regioner, med allt vad det innebär.

   Gillad av 1 person

   • Anna skriver:

    Kanske därför libertarianismen växer. Jag tycker deras filosofi är attraktiv och sympatiserar med den.
    För intresserade rekomenderar jag radio bubbla, radio mises och frihetligt, allt finns på SoundCloud.

    Gillad av 1 person

   • Moab skriver:

    Danmark plus Skåne. Vi slipper redan den eventuella flygskatten, alla i Skåne kan flyga från Kastrup, även till Stockholm, ett perspektiv jag inte hörde i debatten.

    Gilla

   • Sixten Johansson skriver:

    OBS: Inte america.org, utan amerika.org – jag kan inte föreställa mig att det finns någon bättre alt right-sajt. Min favoritskribent där är Brett Stevens. Han gör ständigt aktuella, knivskarpa analyser av ”leftism” (ett perfekt ord på engelska, finns tyvärr ingen bra svensk term för det här som egentligen är äldre, större och djupare än ”socialismen”). Fast Brett också företräder inhumant evolutionära ståndpunkter tar han avstånd från vit makt och rader av annat högerextremt idégods och förklarar distinkt svagheterna och problemen.

    Men vad som skulle utgöra det politiskt genomförbara alternativet till västvärldens farliga hegemoniska leftism förblir ändå vagt, romantiskt, aristokratiskt, även hos de skarpast tänkande på alt right-sidan. Separatismtanken är central, men hur ska den genomföras och hur ska de likasinnade väljas ut och flockdjurets naturliga svagheter bemästras? Ingen har egentligen något bra svar.

    Gilla

 7. Johan Löfgren skriver:

  ”Galningen i bunkern” är en bra bild på Sverige. Det är synd bara att det går så långt som till ruiner. Idag kan ingen vettig människa förneka vad som sker i Sverige – det är så uppenbart att omvärlden förundras över dumheten att låta sitt land bli våldtaget, slaget och hånat. 2018 är det hög tid att byta galningarna i bunkern för var och en som vill rädda Sverige🇸🇪

  Gillad av 5 personer

 8. Jan Ahlström skriver:

  Dan Eliasson enl DN 2017-05-05 :
  ”Det har ju varit två stentuffa knallhårda år för svensk polis, nu börjar vi sakta komma på fötter”.

  Lever rikspolischefens i en egen värld och inte ser den verklighet som alla andra upplever?

  Gillad av 6 personer

 9. oppti skriver:

  Kämpa på samma villkor som buset. Häng ut dem med namn och familj så deras verksamhet blir mindre dold och skammens rodnad sprider sig till dem som måste fås att agera , deras sociala kontakter!

  Gillad av 2 personer

  • Kristina von Heland skriver:

   Jag tänker helt tvärtom och stöder mig på vad de själva skriver. Buset var förr. Nu är det medvetna attacker på svennar, dess barn, dess kultur. Familjen, vänner och bekanta-klanen-blir utomordentligt glada och stolta över sin son som lyckats så bra med att våldta, bränna och elda, trakassera.
   När de skriver att hu så hemskt att skicka hem asyllsökaren efter alla våldtäkterna för han kommer att dömas hårt i sitt hemland tänker jag, i ditt hemland är det inte straffbart att våldta en kvinna, det är kvinnan som blivit våldtagen som stenas och piskas för hon har frestat mannen. De skriver om våldet och terrorn som ökar i hemlandet. Stopp tänker jag. Beskriver de inte asyllandet där våldet och terrorn ökar? Av de som kommit till asyllandet och inte landets medborgare? Lite konstigt blir det och jag ser inte logiken i det hela

   Gilla

 10. Eva Danielsson skriver:

  Mina kalla kårar längs ryggraden har länge blandats med den dystra känslan av att det redan är kört för vårt land. Även om politikerväldet och det välfärdsindustriella komplexet alltså skulle börja springa tillsammans på en annan boll. Går det att mota den negativa utvecklingen ens om alla skulle enas om att det behövs? Och tar itu med allt som då behöver åtgärdas på alla fronter.
  Ja, visst hoppas jag det. För allas vår skull.
  Men ännu är det mycket snack och lite verkstad och ännu är starka krafter igång med förvrängningar av hur det ser ut och varför. Ett exempel är dagens artikel i DN skriven av en svensk imam, som konverterade till islam på åttiotalet, och som beskyller västliga kristna försök att reformera islam under dess historia som orsak till islams våld och jihadism. Islam är egentligen en fredlig och vänlig religion och ursprunget till all kulturell och vetenskaplig utveckling, enligt denne man.
  Önsketänkande eller avsiktliga förvrängningar som propaganda? Inte vet jag, men varför tar DN in en sådan artikel? Vad vill de med det?
  Det enda viktiga är i och för sig vad islam står för idag här och nu vad gäller allas rätt till sitt eget liv, jämställdhet mellan män och kvinnor, barns rätt till frihet och skydd, synen på våld och tvång och sharia osv. Har några företrädare för islam i landet uttalat sig tydligt positivt till anpassning till de liberala värderingar som det svenska samhället vilar på? Jag har i så fall missat det.

  Alla faktorer såsom just islams utbredning och den importerade övervikten av män jämfört med antalet kvinnor, den numera etablerade brottsligheten i förorter med gängvåld, rasism och hederskultur förskräcker. Mängden nyanlända som ju i sig förvårar assimilering. Plus den överbelastade välfärdssektorn och kommunernas krackelerande ekonomi. Alla dessa faktorer gör det svårt att vara hoppfull.
  Lägg därtill vår svenska konflikträdsla och allmänna kravlöshet mot andra. Och vår självbild av att vara oförtjänt lyckligt lottade och mångas naiva tro att nyanlända nog blir som vi efter ett tag när de ser hur bra de kan få det här. Alltså tankarna bakom åsiktskorridoren förutom förstås förvissningen om att nyanlända innbär anställningstrygghet inom välfärdssektorn och kommer att bli röstboskap för de partier som är mest kravlösa.

  Ja, vi behöver verkligen flera duktiga poliser med bra chefer och allas stöd och respekt för deras uppdrag. Och insikt om att våld och brottslighet bara kan motas med flerfrontskrig, både med förebyggande åtgärder såsom rättssäker och reglerad invandring (just nu noll) och fungerande integration/assimilation och, inte minst, med beslutsam och rättssäker maktutövning när våld och alla sorts lagöverträdelser måste stoppas.

  Gillad av 17 personer

 11. p2185 skriver:

  Jag läste också Gudmundssons artikel och fick exakt samma, nästan förlamande känsla.

  Det vi går emot, om vi inte redan är där, måste vara det i fullständig särklass det mest skrämmande hotet mot Sverige. Det Sverige, som en gång ansågs vara ett föregångssamhälle på jorden, utvecklas nu, under pk-pressens och politikernas duckande strutsbeteende, mot en tredje klassens anarki.

  Den organiserade kriminella verksamheten har fått gro under decennier och trots dåvarande rikskriminalens varningar till våra olika regeringars politiker inte föranlett något uttalat och strukturellt stöd. Detta har nu pålagrats med okontrollerat inflöde av våldsbejakande jihadister som successivt tar all makt i våra utsatta delar av samhället. Smaka på beteckningen ”no-go-zoner”. Släng ut politruken Eliasson och börja lyssna på riktiga poliser, som chefen för NOA m fl som på olika sätt tar bladet från munnen, trots ovett från det fega pk-anhanget. Mobilisera de krafter och tillsätt de resurser som behövs för att ta tillbaka samhället.

  Regeringens och politikernas uppgift är att säkra såväl yttre som inre säkerhet och inte springa omkring i förorterna och ”satsa” några 100 miljoner här och där utan annan bakomliggande analys än frågan ”kan vi säkra tillräckligt med röster genom detta i nästa val för att få behålla vårt jobb vid köttgrytorna?”.

  Vår säkerhet måste komma i första hand. Detta bör vara varje hederlig, arbetande och kämpande medborgares absoluta plikt att i alla tänkbara sammanhang kräva av varje politisk representant på alla nivåer, från riksdag till kommun och stadsdelsnämnd.

  Utan säkerhet i landet som bas att stå på är allt prat om ”vård, skola och omsorg” och satsning på dessa områden bara att kasta pengarna, skattepengarna, i sjön.

  Gillad av 8 personer

 12. uppstigersolen skriver:

  Det kommer inte att ske med nuvarande lättingar i regering och resten av sjuklövern. Något riktigt allvarligt måste ske innan tillnyktringen kommer. Inget är så uselt att det inte kan bli sämre är ett gångbart uttryck.

  Gillad av 1 person

 13. olle holmqvist skriver:

  Omedvetet (?) väljer herr Patrik som rubrik ett uttryck från den kanske mest formaliserade
  formen av mänsklig kamp, nu i utdöende. Kallas boxning. Förutom herr Patriks rubrik >
  t ex ”slag under bältet” -”räddad av gonggongen” ”groggy” .och efteråt ”punschig” .
  Karaktär på utövare ”china jaw” på svenska ”porslinskäke” vilket t ex vår egen Ingo hade. Han åkte i backen direkt när någon puttade honom på kinden. Minns någon Wim Snoek ?

  Fråga. Är det en tillfällighet att denna kampsport tillhandahåller så många metaforer ?

  Svar nej men det finns en skillnad att observera. I boxningsringen finns en domare.
  Högstdensamme saknas i Rinkeby och Skäggetorp.Fast vi har ju Jan Helin och Helle Klein förstås.

  Gillad av 1 person

 14. Lars S. skriver:

  Bra skrivet. Men det är egentligen två problem vi talar om som är sammanflätade.

  Å ena sidan det faktum att Sverige inte verkar klara av den hotbild som både terroristsympatisörer och tungt kriminella utgör.

  Å andra sidan att det saknas poliser för att upprätthålla samhällsservice och den trygghet vi har rätt att kräva att vi ska ha.

  För att ha en minsta chans att lösa båda dessa problem så krävs det fler poliser,det är den enkla sanningen vi måste ha klart för oss. Sen krävs det enormt mycket mer i form av strängare straff,bättre koll på nyanlända,bättre koll på extremister och organisationer( även religiösa) som på något sätt understödjer extremism,enklare att avvisa( utvisa) folk,m.m.,m.m.

  Men fler poliser behövs när det framför allt gäller att folk ska känna sig trygga i sina vardagsliv. Själv bor jag i Simrishamn och är en ung pensionär som promenerar 2-3 timmar dagligen. Under det senaste året har jag sett en målad polisbil färre än tio gånger på våra gator och vägar,aldrig sett en polis gående på stan.När jag nu tänkte förnya mitt pass så upptäckte jag att jag måste åka till Ystad( 40 minuter med tåg enkel resa) både för att ansöka om nytt passoch sen för att hämta ut det. Upptäckte dessutom att Simrishamns polisstation är öppen för anmälan måndagar mellan 9.00-12.00 , resterande 165 timmar i veckan är den stängd.

  Detta inger ingen trygghet i mitt dagliga liv. När kriminella också upptäcker bristen på poliser så lär brottsligheten öka allt mer,även brottsligheten hos allmänheten när det gäller trafikbrott som köra berusad eller för fort eller annat lär öka snabbt.

  Så de politiker som är ansvariga för situationen har ett stort ansvar för vad som händer och kommer att hända om inget görs åt bristen på poliser och förändringar i lagstiftningen.

  Gillad av 10 personer

  • Välfärdsjihad -- nej tack skriver:

   Det finns en häpnadsväckande enkel samhällsekvation, vilket man enligt Ockhams rakkniv inte ska krångla till mer än nödvändigt, som lyder som följer:

   Ju mer islam i ett Västland = ju mer våld, kriminalitet och terror

   Fler poliser är således inget självändamål, det är radikalt färre muslimer som måste vara målet.

   Ändå pumpar Sverige fortfarande dagligen in allt fler migranter från muslimska länder.

   Stäng istället kranen i första hand.

   Gillad av 8 personer

   • Mats Lindberg skriver:

    En stor del av den organiserade brottsligheten i Sverige har rötterna i forna Östeuropa. Så jag röstar nog ändå för betydligt fler poliser.

    Gilla

 15. BjörnS skriver:

  Ja, det är en skrämmande bild. Ett litet axplock av relaterade nyheter från de senaste dagarna tagna ur minnet: 14 insatspoliser i hela Stockholm. Fler våldtäkter och fler våldtäkter som skrivs av. Avskrivna anmälningar räknas lika högt som lösta anmälningar och fokus skiftar mot trafik- och ringa narkotabrott eftersom de är lättlösta. Inte ens i Karlstad finns en nattbemannad polisstation. Antalet särskilt utsatta områden ökar och ökar. Osv, osv…

  Kom då ihåg att Eliasson fick jobbet bl.a därför att han hävdade att han kunde lösa omorganisationen utan extra pengar. Sedan dess har han återkommande bett om och fått just extra pengar, gång på gång. Nu är de i princip slut igen. Resultaten uteblir och poliser flyr organisationen. Ygeman hukar och Eliasson lovar resultat senare i år (hört den förut?). AKB hävdar att ingen kunde förutse vad som komma skulle – trots återkommande varningar från olika håll under åtminstone de senaste 10 åren och trots att polisens resultat varit sjunkande och varit lågt i internationell jämförelse åtminstone sedan 90-talet.

  Vi kan konstatera att samtliga regeringar under åtminstone de senaste 20 åren har misskött och avrustat samtliga av statens kärnverksamheter: polis, försvar, skola och sjukvård. Samtliga. Trots en av världens högsta skattenivåer och sysselsättningsnivåer. Om inte detta är ett systemfel, då saknar ordet helt innebörd.

  Gillad av 15 personer

  • Jag/Pite skriver:

   Jag vill påstå att det faktiskt inte är systemfel, utan konsensuskulturen som slagit fel. Det och att de flesta är trots allt mer eller mindre nöjda, folk har kvar sina jobb, blir inte rånade hipp som happ och de flesta får trots allt bra vård och barnen får fortfarande skolgång. Putin ses som blott en fantasifigur. Medelklassen lever fint än även om kurvorna pekar nedåt. Det är inte förrän det blir markanta konsekvenser för medelklassen som det kommer hända något. Och då är det för sent.

   Finns ju alla möjligheter att skapa en rörelse eller nytt parti mot detta, men ingen gör något för de är för bekväma av sig. Sverige är fortfarande bäst i klassen.

   Gilla

 16. Björn skriver:

  För var dag framkommer allt tydligare signaler på hur fel politikerna och media prioriterar. Politiker jagar idag hellre SD, med mer eller mindre avancerad politiskt taktik, än tar tag i verkligheten själv.

  Och media fortsätter att omformulera verkligheten i offertermer, genom att sudda i verkligheten, via allehanda språkliga omskrivningar.

  Nu senast kallas inte tiggare för tiggare längre, av SVT. De kallas istället för ”utsatta EU-migranter”. Omformuleringskonsten når nya höjder och man anar en toppstyrd redaktionell agenda.

  Man anser nog att tiggare låter för rakt på, och därmed blir det politiskt inopportunt. Gör då om tiggare till viljelösa och svaga offer. Då blir verkligheten och beskrivningen av dem mer tolerabel.

  Ordet ”utsatthet” pekar effektivt på offerrollen. Ordet finns ju redan med som beteckning av de förorter där mångkulturen lever. Vad utsattheten mer konkret består i, görs mera sällan klart. Men att där finns offer framgår med tydlighet i och med alla förekommande skjutningar.

  Det andra ordledet i nyordet för tiggare är ”EU-migranter”. Helhetsordet för tiggare blir då ”utsatta EU-migranter”. ”EU-migranter” används i positiva termer, för att peka på vår europeisk gemenskap, något som bär inkluderingens prägel. Allt detta för att slippa vara tydlig med att tiggeri, rätt och slätt är tiggeri.

  Vi samhällsmedlemmar förs ständigt bakom ljuset. Verkligheten omskrivs mer och mer i förskönande terner. Allvarliga företeelser förringas, döljs eller omformuleras i maskerande termer. Armband delas ut för att dölja hittills osvenska ”fenomen”.

  Allt detta är egentligen värre än fake news, för rena fake news är lätta att avslöja. Men den mer medvetna och subtila manipulationen verkar på ett annat och mer försåtligt plan. Den vill medvetet dra en slöja av förljugenhet över verkligheten själv, så människor får svårare att se och höra. Manipulatörens ambition är att påverka utan att synas, via känslor, och då i ”positiv riktning”. Man går då gärna förbi intellektet för att mer direkt påverka medborgarna via diffusa magkänslor.

  Lastbilen som vapen sprider sig nu i Europa. Likt flygkapningar gjorde i tidigt 70-talet, och då från Kuba. Då vidtogs en räcka av åtgärder, men likväl kunde fyra flygplan kapas år 2001, varav två flögs in i tvillingtornen på Manhattan, och ett in i Pentagon. Och det fjärde gick rakt ned i backen, efter initiativ och slagsmål från några av passagerarna.

  Knivar och bilar börjar allt mer sprida sig som vapen. Och i London såg vi nu en begynnande farlig motreaktion. Man blir mer än rädd för vilken utveckling vi kan förvänta oss. Antydningarna är ännu svaga, och ingen kan med säkerhet förutse vad som sker i slutändan. Men visst börjar samhällen i allt högre grad vandra fram på slak lina. Färre poliser på landet lägger landsbygden vidöppen för våld och stölder. Akuta situationer dränerar resurser på ett håll. Samhället får då allt svårare att hålla emot.

  Väst och våra egna politiker har länge och aningslöst krattat i manegen. Och gjort det med stor hjälp av media. Media har i hög grad svikit sitt samhällsansvar, och gör det fortsatt än, i stora stycken.

  Det heter att vägen in i helvetet alltid tas i många små, små steg. Ordvrängare och de som pekar åt fel håll, för att vi inte skall se och upptäcka vad som sker bakom våra ryggar, bär alla på ett stort ansvar för den pågående samhällsutvecklingen.

  Dags för media och politiker att dra undan täcket över verkligheten och börja tala klarspråk. För verkligheten själv väntar inte. Och snart kan det vara för sent, om vi inte konfronterar smålögner med sanning. Det går bara att hålla emot ett tag, sedan tar den mer oförsonliga verkligheten över, likt en ostoppbar tsunami. Och när så sker är all handling redan överspelad.

  Gillad av 9 personer

   • Margareta skriver:

    Inbördeskriget börjar nog som klankrig mellan importerade grupper och/eller lokala småkrig/urladdningar mellan shia och sunni har i Sverige. Den mer ursprungliga befolkningen(vågar knappast skriva ordet svenskar längre(ironi)) drar sig nog i det längsta och först sedan vi börjat bli fysiskt attackerade.
    Det hela kan eskalera när kommunerna går på knäna och bidragen sänks.
    Ett inte omöjligt scenario är invadering av Nato-trupper från grannländerna för det sista man vill ha här mitt i Norden är nog en islamisk stat eller överhuvudtaget oroligheter i Sverige.
    När Säpo och polisen börjar uttala sig på det sätt man gjort är det nog än värre bakom kulisserna. Order uppifrån att låta sanningen om det verkliga tillståndet sippra ut lite så där…..?
    Oroväckande är också nedläggningen av MSBs utredning om islams växande makt i Sverige. Att böja sig för hot på detta sätt! Inte svensk tradition i alla fall. Order uppifrån?
    Min tillit till hur landet styrs och dess politiker samt den övre delen av myndighetssverige är helt raserad. Fotfolket – som damen på skattemyndigheten som bemödar sig om att besvara mina frågor på ett kompetent och vänligt sätt – har jag för det mesta fortsatt förtroende för.

    Gillad av 2 personer

   • . Anders skriver:

    Du drömmer. Skulle detta skrämda, hunsade folk ta till vapen? Man vågar ju inte ens ta ”fel” valsedel i vallokalen. Nej, svensken kommer att ge sig utan strid. Kommer att bli en förtryckt minoritet i sitt eget land fram till den slutliga fördrivningen alt. folkmordet.

    Gilla

  • Bengt skriver:

   Björn 20 juni, 2017 at 09:03

   Tål verkligen att upprepas:
   ”Och media fortsätter att omformulera verkligheten i offertermer, genom att sudda i verkligheten, via allehanda språkliga omskrivningar”. —- ” Omformuleringskonsten når nya höjder och man anar en toppstyrd redaktionell agenda”.
   Man inte bara anar. Helins och Stjärnes anda genomsyrar SVT Nyheter.

   Det intrycket bleknar inte av SVT Nyheters deklaration:
   ”Så arbetar vi på SVT Nyheter. SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet”.

   Gilla

  • Gösta Oscarsson skriver:

   Du skriver: ”Vi samhällsmedlemmar förs ständigt bakom ljuset. Verkligheten omskrivs mer och mer i förskönande termer. Allvarliga företeelser förringas, döljs eller omformuleras i maskerande termer. Armband delas ut för att dölja hittills osvenska ”fenomen””.

   Mitt problem är att jag inte för mitt liv kan begripa att ”folk går på det”. Att det alltså lönar sig att ägna sig åt denna ”double talk”. Hur ser de duperades omgivning ut?

   Sedan finns det naturligtvis opportunister som fuller väl förstår och vet, men som har en agenda där detta på något märkligt sätt är lönsamma förvrängningar. Men hur i all världen ser deras världsbild ut?

   Och slutligen: Hur ser ordfabrikanterna ut? Ser de detta som ett moment i en större ambition? Och viken är denna ambition?

   Gilla

 17. Nils Dacke skriver:

  I ett läge när flera offentliga verksamheter som polis, sjukvård, äldrevård med flera går på knäna och står inför mer eller mindre sammanbrott borde vi minska eller helst stoppa inflödet av migranter tills läget är under kontroll. Enligt Migrationsverket egen statistik ökar nu antalet asylsökande igen, båda veckorna 23 och 24 innebär en kraftig ökning jämfört tidigare veckostatistik för 2017.

  Gillad av 1 person

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Hade någon enda väntat något annat,
   utom möjligen Löfvén/MorrrganYgeman resp Fridolin Lövin…
   Annie Bilderberg måste njuta över de nya tillskotten!

   Gillad av 1 person

 18. . Anders skriver:

  Men ”Liberalerna” vill ju stoppa alla utvisningar till Afghanistan. ”Det är för farligt där”. Så vi ska behålla alla kriminella här? Idiotin vet inga gränser.

  Gillad av 4 personer

 19. Orolig skriver:

  Islamister och akademiker lyckades få MSB:s vidare undersökning av Muslimska brödraskapet nedlagd. Borde det inte räknas som ett terrorbrott mot svenska staten och dess myndighet? Se punkt 2. Varför har inte det uppmärksammats av kunniga och ansvariga?

  ”Det finns ingen helt entydig definition av terrorism, men den svenska lagen om terrorbrott baseras på ett rambeslut från EU. Enligt beslutet är terrorism ”en gärning som allvarligt kan skada en stat eller mellanstatlig organisation om denna syftade till att:

  1. injaga allvarlig fruktan hos en befolkning eller befolkningsgrupp,
  2. tvinga offentliga organ eller en mellanstatlig organisation att vidta eller avstå från att vidta en åtgärd, eller
  3. destabilisera eller förstöra grundläggande politiska, konstitutionella, ekonomiska eller sociala strukturer.””

  http://www.sakerhetspolitik.se/Hot-och-risker/Terrorism/

  Gillad av 5 personer

 20. Gunilla skriver:

  Sverige (och en del andra länder) har 20 förlorade år bakom sig. 20 år med PK, förnekande och relativiserande med allsköns smutdkastning av de som varnade. Naturligtvis måste rejäla åtgärder till akut. Men risken är att förfallet redan gått för långt. Rikspolischefen väntar bara ut sin förmånliga pension. Nu ska polisstationen i Kista stängas. Man försöker prata om områdeskontor ‘bemannade och öppna vissa tider och dagar i veckan’. Man tar sig för pannan. Den omtalade nya stationen i Rinkeby, som inget företag vill bygga, tror jag på när jag ser den. Nej, det framtida Sverige kommer nog mer och mer att se ut som utanförskapsområdena. Med myndigheter som fallit sönder. Vi andra får rädda oss med white flight bäst vi kan.

  Gillad av 3 personer

 21. Jan Romander skriver:

  ”Jag menar inte att Sverige ska ge sig. Jag menar att Sverige omedelbart måste göra upp med det PK-tänkande som är orsaken till snart sagt alla våra hotande olyckor”.

  Finns det någonting som tyder på att detta är något att hoppas på? Jag kan inte se det, vare sig i opinionssiffror eller på annat sätt. Så vad gör man med sin förlorade framtidstro, hopplöshet och förtvivlan?

  Gillad av 3 personer

  • Matts Ekman skriver:

   Gudmundssons artikel var utmärkt. Poliden går på knäna och inser att läget är närmast hopplöst. Politikerna/ regeringen inser möjligen också detta men framför allt har de ingen aning om hur man ska lösa problemet. Då stoppar man som strutsen huvudet i sanden – och man pratar hellre om annat eller beskriver en imaginär verklighet. I grunden är väl vårt Rättssytem ordentligt eftersatt – nu får polisen ta smällen medan det är slapphet och resursbrist i våra domstolar som gör att så många kriminella går lösa.

   Gilla

 22. Anna skriver:

  Apropå tiggare-såg igår ett snyftreportage på Aktuellt om tiggare som måste resa hem då det inte lönade sig att tigga. En fullt frisk gubbe intervjuades, utan någon såg ironin, han satt och åt mat och lät sin fru tigga. Han beklagade sig över hur litet hans fru nu fick in på tiggeriet, förr fick hon 400-500 per dag, nu fick hon ”bara ” 200-300/dag. Verkar jäkligt lönsamt, 500/dag skattefritt-mer än vad många har i akassa eller sjukpenning, i synnerhet om man slitit ut sig i ett lågavlönat yrke! Blir vansinnig på den svenska flatheten! När jag var liten frågade jag mamma vad skylten ”Bettleri förbjudet” betydde och hon förklarade att det betydde att tiggeri var förbjudet och vad tiggeri var, jag minns hur förundrad jag var att något sådant existerat i Sverige, barn av folkhemmet som jag var.
  Tiggeriförbud och hjälp i Rumänien/Bulgarien är det enda rätta. Jag är nog inte den enda som är så innerligt trött på att bli påtryckt”hej,hej” varje gång jag går in och ut ur en matbutik, eller upprörs av snusket med deras boende (förutom detta vansinniga bilmålvaktande som myndigheterna verkar tandlösa emot!). Jag gillar inte att märka hur mitt hjärta blivit hårdare, men det är detta skamlösa utnyttjande av oss snälla svenskar som gör mig så förbannad. Nu ser och hör jag rött bara jag hör eller läser ordet ”rom” och ser framför mig människor som rent samvetslöst utnyttjar oss. Det är otäckt, jag vill vara en hygglig människa som inte avskyr andra generellt pga ursprung men det nuvarande tillståndet gör mig så förtvivlad att jag nästan ofrivilligt drivits dit-jag vill ha Sverige tillbaka.

  Gillad av 4 personer

 23. MartinA skriver:

  Polisen lyder folkfienderna i Rosenbad. De som ersätter dem är komna ur de respektive folken. Vad är ”brottslingarna” i förorterna om inte embryon till nya stater? Vad är medborgargarderna på landsbygden om inte säkerhetstjänster av och för folket?
  Det här är en positiv utveckling. Centralmakten i sverige är så ofattbart ondskefull att det bara är positivt när den vittrar sönder.

  Gillad av 2 personer

 24. Stig Olsson skriver:

  Ett konkret förslag som skulle underlätta mycket för politikerna är att använda sig av utgångspunkten i FNs senaste rapport.
  Där står det i eldskrift att ca 97% av alla sk ”flyktingar” inte uppfyller kraven som ställs för att få kalla sig riktig flykting.
  Tar man sedan med i beräkningen att den totala kostnaden för hanterandet av alla dessa ”flyktingar” ligger på ca 250 miljarder per år så ser man rätt lätt att här kan staten spara i runda slängar 240 miljarder per år bara genom att följa den egna lagstiftningen och slänga ut de som bara är här av ekonomiska skäl.
  Dvs de som bara vill ta del av vår välfärd och aldrig bli lönsamma och produktiva.

  Gillad av 2 personer

 25. Välfärdsjihad -- nej tack skriver:

  Här är en kvinna som vittnar om hur det gick för det majoritetskristna, toleranta Libanon, när man välkomnade stora skaror av muslimer till sitt land. Det blev 15 år av fasansfullt inbördeskrig, laglöst land och eviga konflikter. Och — hör upp alla multikulturella utopikramare — alla ”människorättsaktivister” som tidigare demonstrerat för muslimernas sak, slaktades av muslimerna i lika hög grad som alla andra, eftersom ju, när det kom till kritan, även vänsteraktivisterna var ”otrogna”:

  Ser vi inte till att genast vidta åtgärder så att svenskar förblir herrar i sitt eget hus, är det inga andra politiska frågor som betyder något. För då är det inte längre vi som bestämmer.

  Då kan vi glömma allt vad rättsstat, demokrati och mänskliga rättigheter heter, för att inte tala om välfärd, sjukvård, skola, pensioner och äldreomsorg.

  Gillad av 5 personer

  • cmmk10 skriver:

   Ja, den som förlorar sitt land förlorar allt. Och det är ingen ångervecka här inte!

   Med tanke på hur mycket som står på spel så är det faktiskt ofattbart hur många som glatt utsätter landet för detta vågspel. Förr i tiden kunde statstjänstemän anklagas för högförräderi om de skadade staten – idag får de väl avgångsvederlag eller belönas på annat sätt.

   Gilla

 26. Rikard skriver:

  Hej.

  Polisen håller inte på att ge upp, hr Engellau. Polisen har gett upp och hade så gjort redan under landsförrädaren Reinfeldt.

  En polis med en genompolitiserad ledning som vet att ett ord fel, en gest som kan misstolkas, och med munkavle på vet också att den är den första offras på medias altare. Varför skulle denne utsätta sig för mer än nödvändigt, och varför skulle denne inte välja minsta motståndets väg?

  Dags att inse att Sverige inte kan lösa detta normalläge på annat sätt än med gamla väl beprövade metoder.

  Inringa en stadsdel, eller småstad, i taget.
  Sök hus till hus.
  Sätt i läger samtliga invandrare med brott på sitt samvete.
  Deportera.
  Repetera.

  Det nuvarande systemet fungerar inte. Inse att utan en Jugoslavisk lösning kommer situationen snabbt att eskalera till Libanesisk nivå.

  Men vem skulle våga ge ordern ‘skarp verkanseld i brösthöjd’ mot en stenkastande samling personer?

  Knappast alla de som röstat för att det skall vara som det är idag. De vill fortfarande att man skall kunna blunda, tro på Timbro/Södertörn, och hoppas att om den elake får vara tillräckligt elak så blir den snäll sedan.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gillad av 4 personer

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Denna radikala lösning fick Johan Westerholm berättat vid ett av sina besök i ME.

   Annars går vi samma öde tillmötes!

   Gilla

 27. Sten Lindgren den äldre skriver:

  Jo visst är det en trist utveckling. Problemen är dock många:

  • Vi är avtrubbade, man noterar ännu en bilbrand, skjutning, so what?
  • ”Vi” är ett begränsat antal medvetna, ”gråhåriga”, tyvärr alltför få. Med all respekt för den insats DGS gör, tittarsiffrorna är tyvärr blygsamma
  • ”Vi” som reagerar gör det kanske mera pga moralisk indignation och oro för de långsiktiga effekterna än för att vi drabbats personligen
  • De som drabbas har ingen röst, gubbe som sa till mopedungdom blev först nedslagen och sedan anhållen av polis, enligt foton vimlade det av poliser just där, då är det ingen resursbrist
  • De som borde agera gör det inte, borgerlig opposition är död, den ende moderat av någon kaliber som sagt något vill regera med (s)
  • Alla högre chefer i offentlig sektor är politiskt tillsatta och lierade med de rödgröna
  • Media är fortsatt enögda, häromdagen visade man ett hjärtskärande reportage om en afgan som ska utvisas, kameran zoomade slutligen in hans kors runt halsen, då duger det minsann med religiösa symboler
  • Personer i yrkeslivet har inte tid och ork att sätta sig in i frågan och jobbar man i storstäderna är det tabu att prata om detta på arbetsplatserna

  Så alltså talar vi om en rejäl uppförsbacke, frågan är var man börjar?

  Gillad av 5 personer

 28. P I Persson skriver:

  Läget är onekligen oroande. Men lösningen ligger INTE i att slänga ut utlänningarna och hindra flyktingar från att komma in, en åsikt som jag tror att nästan alla här har. Jag ser det som en tvingande nödvändighet, etiskt och moraliskt, att så långt det är praktiskt möjligt, öppna dörren för människor i nöd, på flykt. Annars är vi inte människor, bara en lort. För att travestera Astrid Lindgren.

  Men frågan om flyktingmottagande är en sak, gängkriminalitet i förorterna något helt annat.

  De allra flesta som kommer är varken själva terrorister eller understödjande av terrorism. Men några är det och den gruppen har ökat kraftigt. Kanske inte procentuellt av hela gruppen, men i faktisk numerär. Och motinsatser skulle behöva sättas in omgående. Då menar jag inte lite höjda anslag eller något tusental mer poliser, det skadar visserligen inte men är helt otillräckligt för att komma till rätta med roten av det onda. Och jag tror inte att polisen i sig, med nuvarande eller marginellt utökade resurser, kan göra så mycket mer. Jag menar att det som verkligen behövs är en samhällets och statens totala kraftsamling mot terrorism och jämförbar kriminalitet. Hela rättsväsendet behöver högprioriteras. Alla krafter, inte bara polisens egna, behöver sättas in. Jag utesluter inte ens temporära undantagstillstånd på orter där upplopp e dyl flammar upp. Skyldiga ska åtalas, lagstiftningen kan behöva skärpas. Seder och bruk, åsikter skall inte kriminaliseras med LAGEN ska gälla lika för alla. Infödd såväl som invandrad. Och den som fälls för grova brott ska utvisas om det är möjligt. MEN : Det är mycket viktigt att vi likväl inte tummar på rättssäkerheten. Gör vi det hamnar vi i en polisstat som på sitt sätt är lika illa som terroristernas önskestat.

  Gilla

   • cmmk10 skriver:

    Antag att antalet människor som är i ”nöd” och har tillräckliga incitament för att ta sig till Sverige är 5 mdr, 3% av dessa är 150 miljoner – kan bli lite småkämpigt. Men en kul utmaning 😉

    Gilla

   • Kristina von Heland skriver:

    Och de är män som lämnat fru och barn åt sitt öde. Just nu är 850 000 bilar och 3 milj afrikaner på väg på semester till sina hemländer i Afrika, det är kö i Nordafrika, det visas på nyheterna i den statliga TV kanalen 24 i Spanien.
    Nu small det i Bryssel igen. Politikerna och medierna säger lev som vanligt Lätt för dem att säga då de själva har livvakter. En annan sa det är bara att vänja sig vid den nya tiden. Folket börjar hata och då blir det en trist situation. En svensk tiger.

    Gilla

  • 5ven55on skriver:

   ”Jag ser det som en tvingande nödvändighet, etiskt och moraliskt, att så långt det är praktiskt möjligt, öppna dörren för människor i nöd, på flykt.”

   Så du vill alltså öppna dörren för unga män som tagit sig genom otaliga säkra länder (där de skulle ha kunnat sökt asyl) för att komma till bidragsparadiset Sverige för att väl här slänga sina pass och låtsas vara barn.

   Du vill alltså detta hellre än att hjälpa kvinnor och barn på plats i flyktinglägren. För pengarna räcker inte till båda. Där nere kan vi hjälpa många fler för samma pengar.

   Varför vill du detta? Gillar du att göda asylbaroner och Ann Rambergs advokater?

   Gillad av 6 personer

  • Elof H skriver:

   Jag är övertygad om att en stor majoritet här helt vill upphöra att ta emot s.k. flyktingar som inte är från grannländer till Sverige. Man är inte flykting om man inte söker asyl i första säkra land.

   Gilla

 29. lasse4u skriver:

  Det är svårt jämföra antalet poliser mellan olika länder, de kan vara ålagda olika funktioner. Vi lär ha lägre antal än en del EU-länder, men 2012 hade Finland 30 % färre än oss per 100k inv. Vi lär relativt sett ha ungefär lika många nu som på 80-talet. Men privata säkerhetstjänster har växt oerhört sen dess. Allt mer är låst och instängslat på olika sätt, fler väktare, larmanläggningar privat och på företag. Detta omsätter mer än det dubbla mot polisen. En del av tillväxten, det skulle varit intressant att se hur andelen samhällskostnader för säkerhet förändrats över tiden. Det har troligen ökat på kostnaden för att göra affärer i Sverige.

  Hur kan den finländska polisen klara sin uppgift, som det verkar, minst lika bra eller bättre än den svenska? Vid asylkrisen 2015 hade de snabbt avvisat de som fick avslag.
  Jag misstänker att inte att den privata säkerhetssektorn i Finland är större än vår relativt sett.

  Inte kan detta ha med svensk invandringspolitik att göra? Det måst vara något socioekonomiskt? Det hade varit det samma oavsett invandringspolitik?
  Sent ska syndarna vakna, tänk vad många yrvakna som nu masat sig ner på stationen, när tåget gick för länge sen. Dessa som inget hade att säga när det kunde gjort skillnad. Heberlein kräver nu att få bli M riksdagsledamot för att rädda Sverige, suck…

  Gillad av 2 personer

  • Peter M skriver:

   Jag var i Finland för två veckor sedan och stod på ett torg utanför Stockmans i centrala Helsingfors.

   Bara människor med nordiskt utseende omkring mig.

   Gillad av 4 personer

 30. Svenne skriver:

  Jag bor i ett område i nordvästra Stockholm som inte är ett så kallat ”utsatt område”, men det finns sådana med den beteckningen relativt nära. För några decennier sedan tog jag sena sommarkvällar – och nätter – långa promenader i omgivningar som jag numera helst undviker att besöka dagtid.

  Ett tag funderade jag om mitt val att upphöra med detta detta var någon sorts irrationell noja eller om det fanns några bekanta i mitt område som resonerade på samma sätt. Det visade sig då att jag inte var ensam att resonera på detta sätt, utan många av dem jag pratade med upplever sin frihet som inskränkt på grund av den ökande kriminaliteten i närområdet.

  I mitt område bor det invandrare från många länder från andra delar av världen. Jag har nästan varje dag kontakt med någon från Irak, Syrien, Libanon, Iran, Turkiet eller Etiopien och detta sker helt friktionsfritt och är endast trevligt. Skillnaden mellan mina grannar och de som
  bor i ”utsatta områden” är att dessa grannar har sparat pengar i avsikt att skaffa sig ett boende som innebär ett avstånd från de kriminella aktiviteter som utövas i de områden som de flyttat från.

  I de ”mest utsatta områdena” i nordvästra Stockholm kan polisen konfronteras med ett fyrtiotal ”ungdomar” med mycket aggressiv attityd, och 40-50 attackerande personer motsvarar en pluton. En polispatrull (en bil?) som skall genomföra en insats p.g.a exempelvis en förmodad rattfylla kan alltså mötas av en styrka motsvarande en pluton med brand- och kastvapen.

  Hur i hela friden skall man kunna motarbeta ett sådant beteende genom att ”dialogpoliser” bjuder på kaffe och bullar?

  Statsmakten måste nu erkänna att de – trots lagligt våldsmonopol – fullständigt har tappat kontrollen över det fysiska rummet i både svenska större städer och mindre orter.

  Gillad av 2 personer

 31. Jan Andersson skriver:

  Själv kände jag strypgreppet redan 2014 när det stod klart att Sveriges stadsminister hette Stefan Löfvén och att Miljöpartiet hade fått viktiga ministerposter. I följet av dessa menlösa godhetsapostlar har även kommunpolitikerna hoppat ur sin garderober och deklarerat vad de egentligen har arbetat för hela tiden, det vill säga inget som har med de ursvenska medborgarnas bästa att göra. Per Gudmundsons huvudledare förändrar ingenting, jag har vetat länge att det är kört och allting kommer bara att bli mycket värre under min återstående livstid.

  Gillad av 1 person

 32. m. engvall skriver:

  Det är nog dags att gå ut och limma anslagstavlorna fulla med info från de som sitter inne med sådan information som kan få folket att vakna. Tex. ”Visste du detta om vad som pågår i vårt samhälle? ” eller ” Allt vad vanliga media undanhåller dig” eller ”Vad pratar de om i Moskeérna” Sen massor av info från M.Omar. .

  Var på vippen att skaffa mig ett bord med all denna info jag läst om på detta forum, ut på en lokal marknad vi hade. Men anser att jag måste få klartecken från alla er som vittnar om hur det är ställt i vårt samhälle. Så min fråga är: Får vi gå ut med informationen från ”Det goda samhällets skribenter”

  Vi kan gärna diskutera hur detta kan göras på bästa sätt om ni anser att det är en god idé. Sen självklart söka media som börjar vakna upp för att föra ut verkligheten till folket… Låt många blommor blomma. Vi måste få ett stopp på denna vansinniga utveckling ,. Vi måste återta Sverige ´!

  Gillad av 1 person

 33. tobbewallin skriver:

  Hur många har sett filmen ”Slaget om Alger”?

  I filmen visas hur den Franska kolonialmakten vann ett tidigt krig mot Arabiska nationalister/Islamister på 50-talet.

  Poängen jag vill göra med att referera till en film är att det inte finns något rumsrent sätt att bekämpa och besegra en sådan fiende. Om den svenska staten ändå försöker kommer alla invånare i Sverige att upptäcka att landet är förvandlat till en polisstat innan kriget är vunnet. Efterhand kommer fri- och rättigheter att behöva inskränkas mer och mer eftersom alternativen inte leder till önskat resultat.

  Politikerna MÅSTE agera, men skälet till att de smyger fram är att deras rådgivare vet vad jag vet och skriver ovan.

  Gilla

 34. Olof Oskarsson skriver:

  Läget är rikigt illa. Hade vi haft tillgång till en psykohistoriker av Hari Seldons storhet hade vi kunnat konstatera att det gamla imperiet inte längre går att rädda. Vi hade också kunnat förutse att 30 tusen år av barbari följer innan ett nytt imperium kan uppstå.

  Kollapsen är oundviklig men genom att grunda en encyklopedistiftelse som bevarar det gamla imperiets kunskap undan kaoset kan tiden av medeltida mörker kortas till bara ett millennium.

  Denna stiftelse kommer också att utgöra kärnan i det framtida imperiet. Eftersom historien är deterministisk behöver egentligen inte mycket göras efter att stiftelsen grundats på rätt plats och med rätt förutsättningar. När väl spelplanen riggats kommer historien utvecklas mot sitt oundvikliga slut.

  En Hari Seldon hade förstås haft en plan och i hemlighet grundat även en andra stiftelse. Dess avantgardister skulle kunna övervaka utvecklingen och ge historien små varsamma knuffar i rätt riktning när det emellanåt behövs.

  Låter detta som en science fiction-fantasi. Det är det också – Stiftelsetrilogin av Isaac Asimov. Uppenbarligen inspirerad av Romerska Rikets undergång och av marxismen.

  Gilla

 35. Henric Ankarcrons skriver:

  Två kommenatarer:
  – som Eva Danielsson påpekade ovan: läs imamens artikel i dagens DN; en makalös enögdhet; att islam kombinerar religion och politik nämns inte. Upplysningen var av ondo… etc
  – morgontidningarna nämner på fullt allvar att UNHCR nu beräknar att antalet flyktingar under 2016 ökat med 300.000 från 65 miljoner människor; hur räknar man ut det?

  Gilla

 36. Kristina von Heland skriver:

  En närstående reagerade när polisen gick ut med en varning. Stanna inte efter vägen om någon står med en öppen motorhuv för det kan vara en vägpirat-nyord.
  Jag reagerade på mitt beteende på en obemannad mack-en rom stod med frun och skulle tanka, han sa det funkar inte med sedel. Kan jag ge dig en hundring och du tankar på ditt kort? Nej sa jag och körde därifrån. Jag blir arg på mig själv för mitt beteende är inte jag-jag löser problem.Jag bryr mig inte om vilken social status folk har för så är jag uppfostrad. Nu bryter jag mot det och då är jag en skitstövel helt enkelt. Det samhället är inte mitt, nu flyttar vi där folk är folk.
  Som mormor vill man att de yngre ska få något bättre som man lämnar efter sig och nu känns det som ett kliv tillbaka till medeltiden.
  Hatet och konflikterna blir större. Ett barn kallar oss för överklasshippies. Vi var idealister och trodde på fred och frihet. Det går åt helvete i alla fall som en grupp vänsternorrlänningar sjöng.

  Gilla

 37. Claudia de Longueville skriver:

  Apropå, ”Galningen i bunkern”.

  ”Lex Löfven”, kan det bli namnet på en rättsnorm?
  En bestämmelse, stipulerande att ingen hädanefter får ta plats på statsministertaburetten i konungariket Sverige, utan att först ha genomgått ett intelligenstest.

  En kontroll, vars resultat måste visa att den aktuella ämbetspretendenten har ett IQ, som åtminstone något överstiger det, som en fårskalle, sopprot eller liknande är i besittning av.
  En rättsregel inskriven i regeringsformen med avsikt, att skydda Svea rike från att en absolut jubelåsna, av misstag råkar hamna på rikets högsta post.

  En förordning, som om den kombinerades med en ”Lex Reinfeldt”, under utarbetande, åtminstone hjälpligt, kunde innebära ett skydd mot styresmän, så till den grad missgynnade eller störda, att de utgör en uppenbar fara för nationen.

  Gilla

 38. Strix skriver:

  Stoppa socialisternas möjligheter att plundra (beskatta) medborgarna på pengar för att köpa invandrarröster så löser sig problemet helt av sig själv.
  Galningarna i bunkern är mer än väl en utmärkt definition på Löfven/BATRA anhanget. Dom har inte glömt att socialister kan vara nationella.
  Kuslig men korrekt analys av Patrik, tack för det.

  Gilla

 39. Sixten Johansson skriver:

  Den som vill ta del av fler tankar kring detta dystra ämne kan även gå till Hans Li Egnells blogg http://www.fristad.eu och speciellt kommentarstråden till det senaste inlägget ”Utom kontroll”. Där dryftas också möjliga paralleller till situationen i Frankrike, Libanon, USA och Storbritannien, smältdeglar och separatism m m.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.