Pengar luktar inte

Helena Edlund

När Vespasianus hade tillträtt som kejsare år 69 e Kr, införde han en avgift för de offentliga toaletterna i Rom. När folket, inklusive kejsarens son Titus, protesterade, påstås Vespasianus ha stuckit ett mynt under näsan på sin son och konstaterat: ”Pecunia non olet!” Pengar luktar inte.

Men nära två årtusenden senare anser Stadsmissionens direktor Marika Markovits att vissa pengar stinker alldeles för mycket för att få göra nytta för de behövande.

När Sverigedemokraternas kommunikationschef Joakim Wallerstein tog kontakt med Stadsmissionen för att donera 85 000 kronor för hjälp till fattigpensionärer, tackade direktorn helt sonika nej med hänvisning till partiets värdegrund. Hon ville dock inte förklara på vilket sätt värdegrunden var förkastlig, men lät i ett mail till Aftonbladet meddela att Stadsmissionen inte tar emot gåvor från ”organisationer och företag vars verksamhet eller målsättning strider mot Stadsmissionens människosyn”.

Den som läser Stadsmissionens årsredovisning för 2015 hittar en lista på stödjande företag och stiftelser. Bland dessa återfinns exempelvis Stiftelsen Al-Azhar, som drev islamiska friskolor där eleverna könssegregerades och H&M, som året innan hade kritiserats för omänskliga arbetsvillkor för arbetare i bland annat Kambodja. Stadsmissionen såg tydligen inga konflikter mellan deras verksamhet och den egna människosynen.

Så hur manifesteras då den människosyn som enligt hemsidan stadsmissionen.se bland annat innebär alla människors lika värde och rättigheter?

Till att börja med kan man snabbt konstatera att ”lika värde” inte är kopplat till kronor och ören. Stadsmissionen är helt beroende av frivilliga gåvor för sin finansiering. Gåvorna betalar även Marika Markovits lön och ersättningar, som år 2015 uppgick till 1 022 000 kronor vilket ger en månadslön på 85 167 kronor. En svensk fattigpensionär – det vill säga just de som skulle fått ta del av de pengar Markovits tackade nej till – får nöja sig med mindre än en tiondel av den summan, 7 952 kronor. Före skatt.

I en intervju år 2014 sa Markovits: ”Lönen är inte det som driver mig. Jag tror att jag kan leva hyfsat på omkring 25 000–30 000”. Men Markovits lyfter tre gånger den summan, trots att hon alltså inte anser sig behöva pengarna. Om hon valde att sänka sin lön till 30 000 kronor skulle hon varje månad frigöra 55 167 kronor för att hjälpa samhällets allra mest utsatta.

En varm måltid kostar enligt Stadsmissionens hemsida 25 kronor. Om Markovits människosyn innebar att hon tog ut den lön hon skulle ”leva hyfsat på”, skulle Stadsmissionen kunna finansiera ytterligare 2 206 gratis middagar varje månad och rent teoretiskt kunna hjälpa lika många fattiga pensionärer att äta sig mätta. Pengarna Markovits tackade nej till hade räckt till 3 400 varma måltider, men nu blir det som sagt inget av det eftersom det anses viktigare att göra en politisk markering än att hjälpa hungriga pensionärer.

En vild gissning är att en pensionär som ska klara sitt uppehälle på några tusenlappar i månaden prioriterar att få äta sig mätt, framför att manifestera någons politiska missnöje.

För pengar luktar inte. Det gör däremot hyckleri.

57 reaktioner på ”Pengar luktar inte

 1. Tora Teng skriver:

  Det är synd att det oftast inte nämns att det ovanpå en lön även betalas arbetsgivaravgift. I Markovits fall torde den vara på 31,42% som är normalt. Det ger alltså en kostnad på 26758:- per månad. Så om hon skulle gå ner till 30000:- skulle Stadsmissionen ha ca ytterligare 17332:- till sin verksamhet. Förmodligen har hon även en tjänstepension som betalas av Stadsmissionen också.

  Gillad av 13 personer

  • lasse4u skriver:

   Hon har säkert extra pensionsavtal, sjukvårdsförsäkring och andra förmåner. Troligen är 40% (arb.giv.avg. + förmåner) i underkant.

   NGO har blivit big biz för eliten med mer än ”marknadsmässiga” ersättningar.

   Gilla

 2. prosperitystate skriver:

  Det är helt upp till Stadmissionen vilka de vill ta emot bidrag ifrån. Motsatsen gäller eller snarare borde gälla också:
  ”Offentligfinansierad verksamhet
  Stockholms Stadsmission bedriver flera verksamheter på uppdrag av, och finansierat av, det offentliga samhället. Som utförare av dessa välfärdstjänster driver vi verksamheten utifrån vår värdegrund och utan vinstintresse.

  Under 2015 hade vi avtal med 29 kommuner och landsting och utförde välfärdstjänster för totalt 50,2 miljoner kronor. Då är inte utbildningsverksamheten inom Stadsmissionens Skolstiftelse inräknat. Källa: Stadsmissionen”

  Det vi kan förvänta oss och kräva är att Stadmissionen lever som den lär och tackar nej till bidrag förmedlade av kommun, landsting och stat. Det är medborgarnas pengar och medborgarna röstar på olika partier.

  Stadmissionens delar som t ex Skolstiftelsen uppger också att de är politiskt obundna. Det är alltså inte sant. Enligt Wikipedia så är Stadmissionen i sin helhet politiskt obunden.

  Kronprinsessan Victoria är också officiell beskyddare av Stockholms Stadsmissions sociala verksamheter. Det är inte förenligt med hennes roll att ta ställning för eller emot politiska partier. Hon bör därför omedelbart avsäga sig sin beskyddarroll.

  Ovanstående är på intet sätt särskilt för Stadsmissionen utan gäller för flera hjälporganisationer. Deras uppgift är för viktig för att splittra medborgarna. Alternativet är att vi får olika hjälporganisationer kopplade till de politiska partierna så att medborgarna kan välja efter sin egen politiska uppfattning. Det omöjliggör dock offentliga bidrag som inte kan skilja på vad givarna har för politiskt och religiöst tycke och smak.

  I sammanhanget så finns det så kallade frivilligorganisationer som nästan enkom lever på offentliga bidrag. Det bör vi diskutera. Blir de då inte en slags myndighet men utan den offentliga kontroll, insyn och styrning som hör ihop med offentlig finansiering. En frivilligorganisation bör väl vara en organisation som just bygger på frivilliga gåvor och arbete?

  Bekymret med allt detta är att så länge det inte finns olika sorters frivilligorganisationer så riskerar de som ska hjälpas drabbas. Det är mycket olyckligt.

  Gillad av 12 personer

  • Strix skriver:

   ”Det vi kan förvänta oss och kräva är att Stadsmissionen lever som den lär och tackar nej till bidrag förmedlade av kommun, landsting och stat. Det är medborgarnas pengar och medborgarna röstar på olika partier.”
   Du glömde att tala om för Sveriges folk att dessa pengar som myndigheterna ”gödslar” organisationerna med har dom tillskansat sig under hot om våld och livsavgörande sanktioner!
   Gjorde Sverige Demokraterna det?

   Gillad av 1 person

 3. Moab skriver:

  Markovits är bara rationell, för att besitta poster som dessa så krävs två ting:

  1) Man är en hycklare (tänker på Westerberg här som arketypen)
  2) Man utger sig offentligt för att ha rätt värdegrund (en skänk från ovan från SD att kunna visa detta)

  Gillad av 7 personer

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Man kan väl tro att SD att visste vad man gjorde?

   Kan man kalla det en ny ”Tunnelbaneseendeoperation”…

   Ett rött (S)kynke, väcker inte bara tjuren!

   Kanske även (M)edBORGARNA ur Törnro(S)asömnen?

   Gilla

 4. Göran Fredriksson skriver:

  55 167 + arbetsgivaravgift om 31,42 % blir 72 500 kr/månad. Plus lägre månatlig avgift till tjänstepension plus en rejäl engångsåterbetalning av tidigare inbetalda tjänstepensionspremier för att anpassa premien till den lägre tjänstepensionsnivån.

  Gillad av 2 personer

 5. Gunilla skriver:

  Liksom svenska myndigheter tar sig själva rätten att, utöver svensk lag, på eget bevåg ra beslut utifrån ‘värdegrunds-agenda’ så är Stadsmissionens position knappt att förvånas över. Jag hoppas verkligen att svenska pensionärer tar konsekvensen av Stadsmissionens ‘värnande’ om dem genom att rösta rätt 2018.

  Gillad av 2 personer

 6. Jonas Bohman skriver:

  Ursäkta mitt språkbruk, men vad är det för fel på svensken och framförallt svenska (fattig)pensionärer? Ni låter ju er pissas på (och gapar stort) av etablisemanget. Herre Gud, säg ifrån och visa att ni inte tolererar denna behandling. Efter ett helt arbetsliv skall man ha en värdig återbäring, om uttrycket förstås. Vad är det för fel…..?

  Gillad av 7 personer

  • cmmk10 skriver:

   Jag tror att de är livrädda för att ”ställa grupper mot grupper”!

   Såzzarna har framgångsrikt lyckats med att inbilla folk att det är den största synden som finns. I en idévärld där ”allt åt alla” är en naturlag är det helt enkelt omöjligt att se sambanden.

   Gillad av 3 personer

  • Göran skriver:

   Felet är att pensionssystemet är ett pyradmispel. Det visste man redan från början. Inget att klaga över. Folket har velat ha det på det viset.

   Gilla

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Allah MÄNS lika värde…

   Hur in(S)kränkt får man bli?
   Fast man tar väl ej emot villkorade bidrag?

   Typ uppdragsforskning…

   Gilla

 7. oppti skriver:

  Stadsmissionen hjälper papperslösa som kommit hit för att få hjälp.
  SD ogillar det och föredrar hjälp i närområdena så de slipper migrera.
  Stadsmissionen vill väl väl men saknar kompetensen att se hur de som tvingas hit för att få hjälp går igenom.
  Kanske är det Stadsmissionens mission att hjälpa människor i nöd i närområdet som spökar.
  De får inte göra en effektiv insats för alla utom för dem som kommer till dem!
  Avundsjuka på SD?

  Gillad av 1 person

 8. Jan Ahlström skriver:

  Läste precis Johan Westerholms senaste inlägg på Ledarsidorna och nu detta.
  Med tanke på att sjukvården går på knäna och man själv börjar bli gammal så är det nog bäst för hälsan att sluta prenumerera på dessa bloggar.
  Nä det funkar inte, måste ju få ha fortsatt kontakt med verkligheten.
  Trevlig helg!

  Gillad av 2 personer

 9. Agneta Berglöw skriver:

  Ännu en skrämmande välskriven debattartikel av Helena Edlund.När ett lands regering o olika organisationer i detta fall Stadsmissionen som beskrivs här sänker de allra svagaste i samhället dvs fattigpensionärer.Funktionshindrade o deras familjer vars rätt till pers.assistans dragits in av FK då har detta land passerat all anständighet.
  Lönen är inte det som driver mig säger denna Markovits,hon kunde gott klara sig på 25-30-000 kr.Va bra då……….Den summan kan många pensionärer bara drömma om.
  Hur cyniskt får det bli? Sveriges fattigpensionärer går till Stadsmissionen runt om i landet för att få gratislunch.I toppen för denna org. sitter denna totalt världsfrånvarande chef.

  Gillad av 3 personer

 10. Björn skriver:

  Alla dessa hycklande, skenheliga parasiter inom ”välgörenhets-industrin”, får mig att må illa! Jag förstår inte hur man, så totalt utan samvetskval, kan ha mage att ”råna” sin egen organisation, genom att lyfta såna fantasilöner! Orkar såna där verklige se sig själva i spegeln…..?

  Gillad av 7 personer

   • Nina Blom skriver:

    Kommer hädanefter fråga alla jag möter som jobbar ideellt i Stadsmissonen o Röda korset hur de kan göra det, när de har sådana ledare ( som borde vara förebilder)! Uppmanar alla att göra likadant och ifrågasätta detta.
    Läs gärna organisationernas årsredovisningar och hänvisa till dem för att visa hur lite som går till ändamålen…Allt för mycket går till ”kostnader under resans gång” så det blir inte mycket över till målet…

    Gillad av 2 personer

  • Göran Andersson skriver:

   Det är synnerligen motbjudande att ledare för välgörenhetsorganisationer ska ha rena ockerlöner. Hur kan någon skänka pengar till dessa organisationer, när det gång på gång uppenbaras att de framför allt bedriver välgörenhet för sina egna chefer? Bojkotta Stadsmissionen, Röda Korset och några till! Det finns andra, mindre kända organisationer som gör ett lika bra arbete, och får samma summor att räcka till mångdubbelt mera än dessa!

   Gillad av 2 personer

   • Anna Lindén skriver:

    Ja, och det som inte går till chefernas ockerlöner går till tiggarbrevens porto. Man undrar verkligen hur stor del av den skänkta summan som når fram till de behövande.

    Gillad av 2 personer

 11. Raster skriver:

  Betyder de även att de människor som är fattiga och i behov av hjälp inte är välkomna beroende på vilken politik de sympatiserar med?

  Vad gör detta mot de fattiga människor som haft förtroende för stadsmissionens ev välvilja?

  Man drar åt tumskruvarna på de som redan är i beroendeställning för sin överlevnad. Orsakar lidande för de man säger sig måna om.

  SD har erbjudit politiska alternativ och pengar till dessa. De lastar inte sten eller bränner bilar. De deltar i en demokratiskt ordnad process för att påverka. Det finns ingen som kan påstå att deras intentioner har bristerna. De står att finna i den omgivning som aktivt driver sig själva till ett oacceptabelt agerande.

  Gillad av 2 personer

 12. Lennart Bengtsson skriver:

  En på alla sätt skrämmande utveckling av en närmast sjuklig politisering. Det är verkligen på tiden att det anständiga civilsamhället protesterar med kraft och får stopp på detta beteende. Det politiska samhället förefaller inte längre reagera inför vad man måste kalla ett skandalöst maktmissbruk av det värsta slag. Det följdriktiga är att på alla sätt ignorera den politiska Stadsmissionen, informera medborgarna i alla medier och på alla plan samt sätta upp en separat organisation på frivillig basis med samma funktion.

  Gillad av 8 personer

 13. Anna skriver:

  Tack för att du blottar hyckleriet! Jag ska tänka mig noga för innan jag stödjer något Stadsmissionen gör i framtiden. Ett massmail till Stadsmissionen om chefens lön o citat från intervjun borde kanske ge effekt!!!!

  Gillad av 1 person

 14. Johan skriver:

  Det är väl helt enkelt så att ”allas lika värde” gäller med vissa begränsningar. Det borde kanske heta ”vissas lika värde”. Sveriges fattigpensionärer ingår inte där tyvärr, de är inte utsedda till att vara ”utsatta”. Dessutom är SD det parti som inte stöder globaliseringsprojektet utan motsätter sig upplösandet av nationalstaterna och motarbetas därför i alla lägen.

  Gillad av 1 person

 15. BosseJ skriver:

  Angående ersättningen till SMs chef – den är för prestation, inte för att hon är en människa enbart. Uttrycket ”allas lika värde” skapar mycket förvirring när det kommer till pengar och ersättningar. Lön och ersättning ska utgå i relation till värdet av det den enskilde presterar och det värdet skiljer sig kraftigt åt mellan individer och sammanhang. Inget fel i det! På frågan om prestationen i SM-fallet motiverar ersättningen har jag inget svar, men det kan vara bra att fundera på vad som skulle kunna hända ifall ersättningen sänktes till 25-30 000 kr/månad. Vilka individer, vilka drivkrafter skulle besjäla organisationen då? Jag tror vi riskerar att hamna ur askan i elden …

  Gilla

  • Göran skriver:

   Många som sitter som ordförande eller VD i organisationer som denna har redan innan de fick jobbet så mycket privat förmögenhet att de kan jobba gratis åt dem.

   Jag ser det mer som att om man har tjänat ihop en förmögenhet är det en självklarhet att man ägnar några år av sitt liv åt att jobba ideellt. Se på Perci Barnevik som efter sin pension från ABB idag jobbar inte bara ideellt åt Hand-i-Hand utan även betalar dem för att få jobba åt dem.

   Dessa så kallade hjälporganisatioenr är mest som avstjälpningsplatser åt avdankade sociaister.

   Jag har ett krav på alla organisationer jag skänker pengar till. De ska ha full transparans. Har de 90-konto är det kört direkt. Det är bara lurendrejeri. Den organisation som inte kan redovisa vad mina pengar kommer att användas till får inte ett enda öre av mig.

   Gillad av 1 person

  • Anna Lindén skriver:

   Om lönen sänktes till 30 000 kr/månad skulle man slippa den sortens människor som lockas av hög lön och status, sådana som är beredda att sälja sin själ för en plats vid köttgrytorna.

   Gillad av 3 personer

 16. Svensk av födsel och ohejdad vana skriver:

  Mitt förtroende för Stadsmissionen var redan sargat sedan tidigare, men det här var verkligen spiken i kistan för min del.
  Inte en krona till får de från mig.
  Man får hitta andra sätt att hjälpa de som verkligen behöver all hjälp, och jag tänker definitivt INTE vara med och betala Markovits groteska lön!
  Människan borde skämmas!!!
  ALL HEDER ÅT SD SOM MÅNAR OM VÅRA FATTIGA PENSIONÄRER!!!

  Gillad av 2 personer

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Ungefär som Vet Bästerberg…
   Efter att ha skott sig bra på en välbetald skattebetalare karriär,
   hade det varit befriande att se en sådan göra en pro bono insats för RK.

   Tänk å bra det skulle känts i S(T)JÄLEN)

   Gilla

 17. axelwkarlsson skriver:

  Utmärkt skrivet, tack för informationerna från Stadsmissionens årsredovisning. Mörkret tjocknar i Svenska kyrkan. Men ”ljuset lyser i mörkret och mörkret har inte fått makt med det.”

  Gilla

 18. kvalitetitidochrum skriver:

  Helena tack för att Du vill, kan och vågar producera budskap, som ledningen för DGS vill, kan och vågar publicera, med avsikt och mål att vända upp och ner på MarknadENs enskilt utvecklade och ägda kunskap att LYDA Jante och Luthers läror, samt Ågrens förnekelse.

  Gilla

 19. KristinaF. skriver:

  Jag skrev och frågade Stadsmissionen om jag får ge bidrag oavsett vilket parti jag stödjer.
  Detta svar fick jag:
  ”Vi har inga synpunkter på våra givares åsikter eller politiska ställningstagande. Men ett företag eller en organisation kan komma att kommunicera sitt givande internt eller externt, därför behöver vi kunna stå för att vara mottagare av den gåvan. Jag förstår att det kan uppfattas vara ett politiskt ställningstagande men för oss är det ett ställningstagande för vår värdegrund.


  /Stadsmissionen Direkt

  Besöksadress: Årstaängsvägen 21 C
  Postadress: Box 47073, 10074 Stockholm
  Tel 08-684 23015 SMS 070-437 03 35
  info@stadsmissionen.se
  http://www.stadsmissionen.se
  Bidra till en mänskligare stad! PG 90 03 51-8

  Tänk på miljön innan du skriver ut detta mail.”

  Gillad av 1 person

 20. Argus skriver:

  Människor är inte lika värda. Det är bara som nyfödda vi alla är lika värda ”Alla människor äro födda fria och lika i värde och rättigheter.” Vad vi sedan gör i livet påverkar friheten, värdet och rättigheterna. Dessutom handlar inte Artikel 1 i FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheter om ”värde” utan om ”dignity”, närmast översatt med ”värdighet” vilket hela debatten nedkokad till ett ord handlar om.

  Gillad av 2 personer

 21. Hortensia skriver:

  Tusen tack, eller snarare åttiofemtusen tack, modiga Helena!

  De pengar som fattas våra bestulna och undanskuffade, svältande, äldre landsmän luktar inte, men stanken av ättestupade Moder Sveas ruttnande samhällskropp ligger tung över nejden efter kommandoran ”direktor” Marika Markovits skamlösa utsläpp av varm luft. Veritabelt skitprat.

  Stadsmission? Snarare Stasimission! Mission impossible… 😦

  Gillad av 1 person

 22. Lennart Bengtsson skriver:

  Varför inte för en gångs skull ändra på denna felöversättning från engelskan. Det korrekta ordet på svenska är faktiskt värdighet.

  Gillad av 2 personer

 23. Lennart Bengtsson skriver:

  Efter ytterligare eftertanke blir jag än mer oroad av tendensen hos enskilda tjänstepersoner/individer att fatta arbiträra beslut baserade på en slags personlig värdegrund t ex att man inte är tillräckligt oroad för ett framtida klimat. Man kan ju förställa sig att en rabiat föreståndare för ICA eller COOP som vägra att sälja mat till personer som har uppfattningar de inte gillar eller bostadsrättsföreningar som kastar ut hyresgäster för att de inte anser att de har den rätta värdegrunden osv osv. Var går gränsen när individer av politiska eller religiösa skäl sätter sig över lagen?
  Det hela börjar påminna om förhållandena i Sovjet under den värsta tiden. Det är ju ett totalt vansinne.

  Gillad av 1 person

 24. Mats R skriver:

  Oerhört tråkigt att en organisation som jag alltid har högaktat för deras arbete ska ha fått en karriärsosse som chef. SAP-LO-konglomeratet, aka ”Rörelsen”, som är mycket resursstarkt, köper in sig i, och tar över, allt fler av civilsamhällets organisationer av maktpolitiska skäl, och det här är bara ett exempel. Jag ber er att inte sluta att stödja Stadsmissionen, deras arbete gör nytta oavsett ledning. De politiska och demokratiska problem som ”Rörelsen” orsakar måste hanteras på andra sätt.

  Gilla

 25. christer Åström skriver:

  Hycklare.Gör som ”godhetsaposteln” Westerberg. Avgick med svansen mellan benen när han avslöjades med samma rekordhöga lön som du.Har ni sossar inget omdöme? Skäms du inte när du tar så mycket pengar från dom fattiga?25000-30000 kan du leva på säger du.Tror faen det! Jag kan leva på 12000:-. Inte ett öre till stadmissionen eller röda korset eller andra sk. ”hjälporganisationer” av liknande ”art”. Christer Åström,Landskrona

  Gilla

 26. Sixten Johansson skriver:

  Det här exemplet är värt att diskutera i bekantskapskretsen, för det belyser två skilda sätt att förhålla sig till verkligheten: dels dagens vänsterviktade PK-ideologi, dels en sanningssökande och verklighetstrogen sunt förnuft-ideologi. PK-isterna skiljer mellan onda och goda. Det finns inga mellanformer, ingen glidande skala, och de kan omöjligt tänka sig att gott kan övergå i ont och tvärtom. Allt som de onda säger och rör vid är ont, osant, farligt, smittsamt. Det onda får inte gynnas, inte erkännas som möjligt gott och sant. Allt detta är viktigare än att se och väga konsekvenser.

  Stadsmissionens Marika Markovits vägrar ta emot gåvan från SD för att hon ser SD som ond. SD kan tänkas dra fördelar av sin generositet i sin information eller reklam. Och all kontakt med onda kan stöta bort goda givare, eftersom dessa agerar som en mobb och inte som mogna individer bedömer och väger konsekvenser av sitt ideologi- och mobbstyrda handlande.

  Konsekvenserna nu är förstås att SD både kan använda pengarna på andra sätt och långvarigt får mycket mer gratisreklam och väljarstöd än om gåvan hade accepterats samt att många ”icke-PK-goda” givare slutar ge till Stadsmissionen, precis som vi ser här i kommentarsfältet. Men PK-godhet väger tyngre än de faktiska konsekvenserna såväl för Stadsmissionens arbete som för de fattiga!

  Antag att vi skulle ha ett riksdagsparti KK, i folkmun kallat kryptokommunikrater. Det kunde vara känt för sin mordiska, totalitära historia, sin samhällsomstörtande agenda. De ses årligen marschera i trupp på gatorna under röda eller svarta fanor och sjunga kampsånger. De sägs ha velat hänga alla kapitalister i lyktstolparna – givetvis alla som har en månadslön på 85 000 kr! – och vill i stället dela ut en minimilön jämlikt till alla, fast mer till dem som är mer jämlikt KK än andra.

  Marika Markovits ser dem förstås som onda och vägrar ta emot deras gåva. Men om KK-isten också säger att han såg en stor spricka och farlig mögelsvamp i husets värdegrund, så fnyser MM bara. Om KK-isten säger att han kände röklukt och misstänker en eldsvåda i rummet intill, så fnyser MM ännu mer. Om KK-isten ger henne det vänliga rådet att efter en kål- och ärtmiddag inte hålla ihop skinkorna för hårt, så fnyser MM, frossar i kål och ärter och kniper ihop skinkorna det värsta hon kan.

  KK-isten klurar då ut att om KK försöker hålla sig strikt till verkligheten och alltid söker det sanna, det goda och det sköna, så tvingas alla som mobbar KK att leva i en helt självskapad icke-verklig, osann, icke-god och ful värld. För att testa sin hypotes och strategi smyger han in en massa kål och ärter i riksdagen och varnar vänligt alla för att benhårt knipa ihop skinkorna. När han sedan ser alla röda ansikten och hör att det börjar mullra uti rättens krater – i magarna – är det dags att störta ut.

  Gilla

 27. Ann-Marie skriver:

  Måhända att guld och silvermynt inte luktar. Men, pengar stinker! Efter att ha jobbat i ett bankvalv och räknat pengar (sedlar) en månads tid en gång för många år sedan så kan jag garantera att dom luktar illa! Smutsiga är dom också, det brukade klia i kropppen när man gick hem på eftermiddagen.

  Men förutom detta så är det fantastiskt hur Stadsmissionens högsta höna är så totalt komplett aningslös, men det kanske blir så när man arbetar i en skyddad verkstad?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.