Vad jag lärt av Putte

Patrik Engellau

I de nedre tonåren tyckte jag mycket om att rida. Jag gillade hästar och läste allt om djuret. Jag kunde svaret på 10 000-kronorsfrågan om hästar som en tjej på teve missade i finalen. (Programledare Baehrendtz frågade efter namnen på de tre hingstar som räknas som anfäder till det engelska fullblodet. De hette Herod, Eclipse och Matchem.)

En sommar bodde jag på en bondgård där det fanns en ponny som jag fick rida. Han hette Putte och var egensinnig och listig. Han var inte så förtjust i hinderhoppning, så han förberedde sig alltid att göra en plötslig undanmanöver strax före hindret. Gradvis utvecklade jag min misstänksamhet mot skumma rörelser vid anloppet så att jag kunde parera och förmå Putte att genomföra språnget.

I näringslivet har jag hamnat i många Putte-situationer typ att någon medarbetare sagt att han ska göra något men egentligen inte avser att göra det. Med åren, till exempel i styrelsearbete, har jag lärt mig att känna igen sådana där Putte-tricks långt i förväg. Jag upptäcker naturligtvis inte allt jag borde upptäcka, men något slags intuition eller sjätte sinne har erfarenheten dock avsatt.

Alla har inte haft någon Putte att träna sig på och därför har inte alla denna intuition så jag har alltsomoftast fått höra att jag målar fan på väggen och att jag måste ha mer förtröstan. Men till slut har jag för det mesta fått rätt enligt Murphys lag som säger att om något kan gå åt pipan så går det åt pipan.

Motsatsen är också sann, nämligen att om något ser bra ut så är det ofta överraskande mycket bättre än man tror. Det är en bra livsvisdom för styrelseproffs och andra bedömare: verkar det grumligt och suspekt så är det i allmänhet mycket värre än det ser ut och ser det lovande ut så kan det vara ännu bättre.

När jag utifrån detta skeptiska och luttrade tolkningsmönster betraktar Sverige, särskilt migrationen, blir jag synnerligen bekymrad. Jag känner att de som sitter i sadeln och ska försöka få den här Putte att hoppa över hindret enligt plan är helt bortgjorda av omständigheter som de inte begriper. Regeringen verkar inte ens ha fattat att den tappat kontrollen. Själv sitter jag på läktaren och tycker mig se alldeles tydligt att utvecklingen går snett precis som Putte när han förberedde sig för att vika av från mina planer och ge mig en knäpp på näsan.

Jag lärde mig att om jag ingrep mot Puttes tricks i tid så kunde jag räta upp situationen. Men det fanns en punkt bortom vilken det inte gick att få rätsida på sakerna. Jag vet inte om Sverige har nått den punkten när det gäller migrationen, men jag fruktar att vi är farligt nära. Om vi griper in nu med tydliga och kraftfulla åtgärder – till exempel invandringsstopp och slut på multikultipolitiken så som Mohamed Omar föreslagit – så kan det hända att det går att med visst besvär styra upp Sverige. Men om den nuvarande låt gå-politiken får fortsätta ytterligare ett oklart antal år så fruktar jag ett det är kört för det välorganiserade, ordentliga och rimligt jämlika Sverige vi hittills känt. Själv skulle jag inte bli förvånad om det blev någon sorts inbördeskrig. Fläckvis har väl inbördeskriget redan startat.

69 reaktioner på ”Vad jag lärt av Putte

 1. annagustin2@gmail.com skriver:

  Men tror Du verkligen att dagens partipolitiker ämnar göra någon sådan stor omsvängning? De arbetar ju hårt på att få upp människor från andra kulturer på beslutsfattande positioner överallt i samhället… så VAD skulle få den samlade politiska klassen att säga – OJ…vi kanske hade fel?
  Jag är ledsen men jag tror inte på det. Därför propagerar jag ständigt för alla som tänker själva och inte bara gapar och sväljer allt som kommer uppifrån, bör verka för att börja hjälpas åt att bygga ett nytt demokratiskt politiskt system…något åt Schweizer-hållet, med en portion direktdemokrati. Jag tror att vi MÅSTE ta tillbaka makten över våra skattepengar (och därmed våra liv) snarast möjligt. Det kan bara vi själva göra…den hierarkiska klättrarklassen kommer inte att ge oss det frivilligt. Vi måste själva TA TILLBAKA våra dyrbara demokratiröster.

  Gillad av 5 personer

 2. Avon Barksdale skriver:

  Funderar också på det. Nuvarande politik bör leda till en kritisk massa som tillslut uppnås varvid det inte längre går att ändra kurs.
  Det rör sig om antalet invandrare med PUT som befinner sig i väntrummet och aspirerar på fortsatt bidrargsförsörjning och anhöriginvandring.
  Antalet sysselsatta i asylindustrin och kringliggande hjälpsystem (som sträcker sig från kommuner och myndigheter till skolan och alla möjliga andra institutioner så som svenska kyrkan etc).
  Antalet politiska muslimer i Sverige, vilka vill ha in fler trosfränder och få ökat inflytande.
  Antalet familjehem som får ekonomin att gå ihop genom de frikostiga arvoden som utbetalas och samtidigt bygger starka emotionella band till enskida migranter (till den grad att de börjar kalla dem ”våra barn”).
  Antalet profitörer, svågerkaptialister och asylbaroner som fått nya inkomster i denna idustri, från småföretagare till stora bostadsbolag. Se bara hur asylbubblan och bostadspriserna hänger ihop. Så länge det fortfarande finns förvärvsarbetande egenförsörjare som bor i hyresrätt finns därmed en potential för fortsatt white flight från hyreslägenheterna vilket ytterligare en tid forstätter att pressa upp bostadspriserna, från politikst håll görs kontinuerligt åtgärder för att driva på detta så som nu senast slopade inkomstkrav för hyresrätter i Göteborg. Och hur många är inte intressenter i fortsatt stigande bostadspriser?
  Vidare har vi kommunpolitiker och kommunanställlda som ser sin avfolkningsbygd ‘leva upp’ genom de nya invånarna och klienterna som öppnar pengakranen från staten.
  Och slutligen finns de ideologiskt övertygade politikerna och deras väjare som tar som en cementerad utgångspunkt att öppna gränser alltid är en god humanistiskt gärning och/eller att migrationens historiska positiva effekter kan extrapoieras hur långt som helst och in i vilken tid och vilka grupper som helst. Och dessa finns inom många politiska läger från feminismen till den globalistiska liberalismen. Förmodligen krymper den sista gruppen, de som av renodlat ideologiska skäl nu förespråkar mer av samma men allt fler behöver inte längre ha renodlat ideologisk övertygelse eftersom allt fler har något annat intresse av de ovan nämnda. Asylbubblan har blivit en del av hur Sverige fungerar.

  Att vända utvecklingen går inte enkelt. Bara att få ned pull-effekterna känns som en mardröm. Tänk bara på vad som skulle behöva göras om vi svenska skattebetalare bestämde oss för att sluta försörja de stora enklaver av nysvenska medborgare som framlever sina liv som helt kientifierade kravmaskiner på välfärdsstaten. Det skulle inte gå utan att ändra socialtjänstlagen. Det skulle inte gå utan att vi avveckar det yttersta skyddsnätet som varit så bra i sverige och som gjort sverige unikt att leva i. Och allt under ständigt motstånd från myndighetsaktivister.

  Och med tanke på hur långa beslutsprocesserna är i Sverige och hur verkställande ofta kan motarbetats som nämnts, ja, det är svårt att se hur en vändning av utvecklingen skall kunna ske kontrollerat utan ett kollapsartat förlopp.

  Gillad av 7 personer

  • Avon Barksdale skriver:

   För att återknyta till liknelsen. Det skulle alltså till en sjuhelvetes jockey nu i sadeln för att kunna styra in Putte mot hindren på banan och hindra honom att förstrött skritta ut i terrängen på spattiga ben. Ett vädigt bestämt och autkoritärt handlag, inte precis vad vi är vana vid. Mycket tveksamt om det kan hända i Sverige i närtid, det lär bli ett och annat avkast först.

   Gillad av 2 personer

 3. uppstigersolen skriver:

  Att inte majoriteten av svenskarna redan insett vart vi är på väg förundrar mig. Jag har skrivit det förut men det förtjänar att upprepas: Många inser inte verkligheten förrän den slår dem hårt i huvudet.

  Gillad av 4 personer

 4. JAN BENGTSSON skriver:

  Vi noterar med glädje Patriks KLARSPRÅK!
  I dagar när extremisterna i Miljöpartiet kongressar…

  Slopad Multikultur står högst på dagordningen!
  Assimilering är vad som FÖRHOPPNINGSVIS KAN rädda oss,
  kombinerat med ett nytt största parti!

  KOMBINERAT med ett flyktingstopp,
  eller ett långt moratorium på MINST TIO ÅR,
  speciellt från närmast inkompatibla patriarkala muslimska områden!

  Vi har mer än tillräckligt redan!

  Där utöver gäller enbart kunskaps/behovsinvandring,
  från kulturellt kompatibla länder!

  Samt relationsinvandring relaterat till SVENSKA MEDBORGARE!

  Gillad av 3 personer

  • MartinA skriver:

   Etablissemanget har delat ut medborgarskap som vore de reklamblad i tjugo års tid minst. Att försöka klamra sig fast vid medborgarskap eller riksgräns är inte längre meningsfullt. Det var och en behöver är att bygga inre gränser.

   Gillad av 2 personer

   • Anna skriver:

    Ja tyvärr har du rätt Martina. Svensk är inte detsamma som svenskt medborgarskap. Jag märker alltmer att jag som du får sätta upp mina egna gränser. Så förtvivlad vad som händer i mitt land!

    Gillad av 2 personer

   • MartinA skriver:

    Studera andra mångetniska land. Till exempel Libanon, Irak, Syrien. Där har du svaret. Studera också våra nya landsmän. De har kulturer som är anpassade för mångetniska områden. Fundera också på att det är fattigdom och geografisk avlägsenhet som har skyddat oss svenskar i historien. Det kanske inte går att återskapa rakt av men det finns många platser i sverige som har strategiska fördelar för oss.

    Gilla

 5. Erik skriver:

  Politikerklassen är perplex.

  Handlingsförlamad och begriper nada.

  ”Men herremingud, vi ville ju bara vara snälla!? Vi ville ju bara vara ett föredöme för hela världen och visa hur man är snäll. Vårt högmod på styltor ledde till att Carl Bildt utnämnde Sverige till Humanitär Stormakt™ i utrikesdeklarationen 2013. De enda som verkar ha fattat storheten i begreppet är araberna.”

  Tänk vad tokigt det kan bli när det öppna hjärtat sammanfaller med hål i huvet.

  Gillad av 6 personer

  • ericr45 skriver:

   Missade du fredagens morgonintervju med mp:s halvrör?
   – hela världen ser på oss..
   – nu måste vi…

   En rent pinsam intervju med ett megalomant halvrör..

   NEJ, politikerna särskilt de inom Meningslösa Partiet har inget fattat..

   Gillad av 2 personer

  • Svensk av födsel och ohejdad vana skriver:

   Ja, politikernas ”humanitära” stormaktsvisioner har baktänt, och biter dem nu i arslet. De har som alla vet nu totalt tappat kontrollen över situationen som de själva har skapat, och gör alltmer desperata försök att dölja det, vilket alltfler genomskådar.
   Gränsen för vad gemene man kan godta går vid när faran lurar runt den egna hörnan, och inte längre bara runt någon annans.
   SD behöver inte göra någon reklam för sig, det gör de övriga idiotpartierna så bra åt dem!
   Dessa ”ömkansvärda” migranter beter sig ju inte med förväntad tacksamhet , utan envisas med att vilja missbruka och utnyttja vår frikostiga välfärd, och visa sitt hat mot oss svenskar på alla möjliga vidriga sätt . Detta har man absolut inte kunnat förutse, eftersom man lever kvar i den korkade föreställningen att ALLA mäniniskor är goda och vill göra väl dit dom kommer, och att ALLA kulturer funkar friktionsfritt tillsammans, bara den goda viljan finns…
   Att det kanske inte är så genomtänkt att släppa in hundratusentals muslimer här, har man först nu efter otaliga muslimska terrordåd och annan kriminalitet tvingats inse
   .Att islam inte är kompatibel med någon annan religion eller kultur här i väst, kom tydligen som en total överraskning.
   Vilken enfald.
   Att det sedan säkerligen finns en annan, mindre ädel agenda hos politikerväldet och etablissemanget än godhetsiver , och att humanitetspratet också kan vara mest en dimridå för att ”få med svenska folket på tåget ”, för att man vet att man trycker på en svag punkt där, är väl inte så särskilt långsökt heller.

   Nej, en ny ryttare med BETYDLIGT bättre ridkunskaper och intuition behövs definitivt till Putte om han ska klara några fler hinder.

   Gillad av 2 personer

 6. p2185 skriver:

  Ja, det är nog så. Denna sorgesamma utveckling står vi inför som följd av en gammal tro på sådan godhet och gästfrihet som en gång var så djupt rotad i den svenska värdegrunden men nu är under snabb erodering.

  Den äldre generationen kommer att gå i graven utan allvarligare skador, men med en avgrundsdjup oro för sina efterkommande. Uppgifter som understundom publiceras antyder att om några få decennier kommer med nuvarande takt den pågående islamiska invasionen och missionen innebära islamisk majoritet i riksdagen och våra yngre barn och barnbarn få leva under sharialagar.

  Takten ökar säkerligen i takt med alla pågående och planerade moskébyggen runt om i landet. Om dessa kan ibland läsas i någon undanskymd tidningsnotis. ”Finansierade av privata medel”, stod det t ex i en notis i en lokaltidning i Järfälla rörande tre stycken på Järvafältet.

  Varifrån kommer dessa medel till föreningarna som ska stå för fiolerna? Saudiarabien? Quatar? Föreningsbidrag ur svenska skattemedel?

  Hur många moskéer finns idag och hur många pågår och är godkända i kommunala planer idag runt om i Sverige? Vad kommer att predikas i dem? Av vem?

  Knappas svensk kultur. Den kan inte, och SKA inte, som Omar så ofta påpekar, blandas med islamisk. När ska integrationsideologerna fatta detta?

  Gillad av 3 personer

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Ett Moskéstopp står högt på önskelistan,
   hos de som vill ha Sverige KVAR…

   En kontroll över (hat)budskap i redan existerande!

   Vid bekräftelse över sådana, återstår enbart RIVNING!

   Gillad av 1 person

 7. TT skriver:

  Ingen tycker väl om att betala skatt men länge kände jag att våra gemensamma skatter gick till något vettigt. Att de stod för uppbyggandet och underhållet av en gammal vinterek. Där sommarens lövverk representerade näringslivet och den fria företagsamheten. Men även skola äldrevård och gropfri asfalt på våra vägar. Statens skatter gick till en nödvändig infrastruktur och mer komplex omvårdnad när den inföll för var och en. Löv och grenverk i skön förening.

  Numera tänker jag inte så. På äldre dagar har min känsla som godmodig skattebetalare urholkats rejält. Och allt hänger samman med den kostnadsdrivande migrationen. Jag känner numera att samhörighetens kitt eroderat. Att politikerna flyttat fokus från mig och övriga svenskar, till främmande friska människor från fjärran länder, långt bortom vår egen horisont.
  Att deras engagemang numera mest kommit att handla om att omvandla signalpolitik till verklig politik. Och att det är då politiken kör diket.

  Politiker av idag verkar mest engagerade när de får tillfälle att brösta upp sig och flockas runt vackra värdeord. Men även handla efter dem, och då utropar sig till en humanitär stormakt. Plötsligt fylls det man tidigare mest betraktat som ytliga charader till praktisk och mer handfast politik, och man tvingas nypa sig själv i armen. Det får tydligen inte finnas några gränser alls. Politiker tycks trivas bäst när de får ge luft åt sina visioner och ge dem egna vingar. Trots att verkligheten själv blåser hård motvind.

  Jag känner mig som skattebetalare numera övergiven. Rentav bortglömd. När jag som betalande försäkringsmedlem i välfärdslandet Sverige, i ökad utsträckning får se skattemedel rinna bort och bekosta ett vansinnets migrationspolitik, går botten ur min tidigare tämligen gynnsamma moraliska inställning till beskattning.

  Det är på detta sätt moralupplösning går till. Förtroenden sviks, i detta fall från politikernas sida. Adderar man till detta att än större skatter är på väg in, samtidigt som samhällets möjligheter att värna och trygga den vanlige medborgarens liv försvagas, så förstår jag att min nya inställning till skatter har kommit för att stanna. Mentalt befinner jag mig nu på ett sluttande plan.

  Den godhet, som vissa anser alltid skall köpas av gemensamma medel, har egentligen kommit till vägs ende. I ett samhälle som vårt står det var och en fritt att göra vad man vill med egna medel och resurser. Man kan arbeta som volontär, biståndsarbetare eller skänka hur mycket man vill av sitt eget kapital, till hur många goda projekt som helst. Men nästan uteslutande vill de som betraktar sig själva som extra godhjärtade, att andra skall betala för deras engagemang, och önskan att göra gott. De vill nästan alltid köpa sig egen samvetsfrid med hjälp av andras pengar. Jag känner allt mindre respekt för denna typ av tunn och ytlig moralism.

  Så kan egen moralupplösning växa inom en själv, få fäste och börja gro. När inte ord och handling går i takt med varandra, börjar samhället äta upp sig självt inifrån. Jag tror inte många yngre engagerade människor heller vet så mycket om vad låga pensioner kan innebära för de äldre inom landet Sverige. Människor som efter ett långt och ofta strävsamt arbetsliv och som kanske hoppats på några friska år av egen frihet, innan sjukdom och ålderssvaghet får fäste, finner sig själva snabbt leva inom ekonomiskt hårda begränsningar. Ofta efter pensioneringen möter tämligen raskt en ekonomiskt mager tillvaro, fylld av många läkarbesök, gnisslande rollatorer och olika väntrum.

  Men hjälp till den typen av svaghet och utsatthet lär inte ge särskilt många godhetspoäng. För där saknas offentlighetens ljus och insynen. Där finns inga nallar i famnen på redan vuxna, inför mikrofoner och teve-kameror. Där saknas det yviga, och det mera skrälliga. Godhetens ansikte faller i skugga och borta blir den mer offentligt uppvisade godheten och humanismen, den hamnar i skymundan. Och ändå är det i det tysta det riktigt stora sker. Det tysta och diskreta är viktigare än skrik och skrän, och ramsor dragna under stora plakat, vid olika typer av demonstrationer. Vi lever i de stora åthävornas tid. Där yta blir viktigare än innehåll och vi lätt samlas runt blinget och hippfaktorer.

  Tidsfönstret att få rätsida på svensk politik krymper raskt. Hopplösheten växer mer för varje dag som går. Snart tål jag nog inte ens att se politiker på en vanlig TV-skärm.

  Gillad av 8 personer

  • Jaxel skriver:

   Politikernas agerande handlar om en relativt ny sorts korruption. De använder de skattepengar de förfogar över till att köpa sig avlatsbrev på det att deras synder skall förlåtas dem så att de kan få en plats i himmelriket.

   Våra politiker är givetvis, som du påpekar, fullt fria att köpa sig avlat genom att satsa egna pengar, resurser eller egna konkreta insatser på goda gärningar. Att däremot köpa sig denna avlat med hjälp av uttaxerad skatter är ett sätt att med hjälp av dessa medel tillskansa sig egna fördelar – eller med andra ord ett slags korruption.

   Gilla

  • Varva skriver:

   Vi borde kräva frivillighet att våra skattepengar ska till migranter från dysfunktionella klankulturer från MENA-området. Låt dem som vill ha hit dem betala. Det är alltför lätt att vara ”snäll” med andras pengar. Jag vill hellre att våra svenska fattigpensionärer får en dräglig tillvaro.

   Gillad av 2 personer

  • Svea skriver:

   Tack TT! Så väl uttryckt och så oroande. Till den urholkade skattemoralen kan läggas den ökande brottsligheten som också bryter sönder samhället i små steg. Jag orkar numer vara ta in små portioner av eländet. Fick nästan panikångest och högt blodtryck ett tag. Numer grubblar jag över hur jag ska kunna skydda och ta hand om mig själv och mina närmaste. Orkar inte ta in dumheten och arroansenlig hos våra ledande politiker längre. Jag har gett upp hoppet om Sverige 😔

   Gilla

  • Realism skriver:

   TT, jag håller med dig fullständigt. Det är ett fullkomligt vidrigt svek utan dess like mot framför allt våra äldre och våra barn, de svagare grupperna som saknar möjlighet att påverka situationen, och som politikerna nu sviker utan minsta betänklighet. FAR ÅT HELVETE MED ALLT DETTA AVSKUM INOM POLITIKERVÄLDET!!!
   Min 88-åriga mamma ligger sömnlös på nätterna av oro för sina barn och barnbarn, och har dragit på sig magsår över utvecklingen i det land hon ser förvandlas från ett idealiskt land att leva i, till en blivande krigszon med lavinartat sönderfallande välfärd, omsorg och trygghet. Hon röstar helhjärtat SD sedan många år, vilket är det enda hon kan göra för att försöka påverka situationen.
   Jag har satt ett barn till världen, en underbar liten son, som är min stora lycka i livet. Men istället för att se en ljus framtid för honom i ett tryggt land med alla möjligheter, är jag nu LIVRÄDD. En alltför befogad rädsla som jag delar med alla normalt tänkande föräldrar!!! Hur ska den svenska ursprungsbefolkningen våga skaffa fler barn med den utveckling mot avgrunden som pågår??? Och det är ju alltmer nödvändigt att det föds fler svenska barn, med tanke på hur framför allt de muslimska kvinnorna kläcker ungar på löpande band.
   Vilken politiker har rätten att ta våra svenska barns framtida trygghet ifrån dem??!!
   Man blir vansinnigt frustrerad och förbannad över detta övergrepp mot sitt eget folk! Och som detta helvete inte vore nog, så ska vi skattebetalare tvingas att finansiera vansinnet. Man blir spyfärdig. Viljan att bidra till detta med ens egna skattepengar är obefintlig, då man får mer och mer insikt om vad skatten faktiskt går till numera.

   Gillad av 2 personer

   • Realism skriver:

    Ber om ursäkt för en del ‘kraftuttryck’ ovan, men det förakt som politikerna uppvisar mot svenska folket föranleder onekligen en hel del sådana…

    Gilla

   • Yngve Lindblom skriver:

    Håller fullständigt med, bor i Kanada men hade planer på att kanske flytta hem igen efter 40 år men som det ser ut nu vågar man inte chansa, väldigt sorgligt som det har utvecklats. Troligen är Sverige förlorat. Tyvärr har vi för unga politiker som styr.Liberala feminister med politisk correctness. Ingen vågar säga sin uppriktiga mening. Vänstervriden media.och svensk godhetskomplex.=KATASTROF!
    Jimmy Åkesson, vi hoppas på dig i nästa val.

    Gilla

 8. MOAB skriver:

  http://www.cbc.ca/news/world/philippines-siege-martial-law-duterte-1.4128876

  Duterte har förklarat undantagstillstånd efter att muslimer mördat en katolsk präst och kidnappat folk och besatt olika byggnader. Filippinernas inhemska muslimer har alltid orsakat problem och har nu kontakt med internationella terrororganisationer. Hur stor är då Filippinernas muslimska befolkning? 5.57% enligt wikipedia. Nå, hur stor är då den svenska muslimska andelen, det skrämmande är att vi inte vet, det land som hade bäst kontroll på sin befolkning börjar nu sälla sig till afrikanska stater vad gäller folkräkning, men det är rimligt att anta att vi har ca 500,000 muslimer , dvs 5%.

  När får IS tillräckligt fotfäste här? När vi passerar Filippinerna, det sker väl i år med den takt muslimer kommer hit nu? När förklarar vi undantagstillstånd? Duterte slår tillbaka, vi vänder andra kinden till när småflickor sprängs i stycken. Vi har rätt att kräva att få se bilder på småflickornas döda sönderslitna kroppar. Duterte slår tillbaka, vi vänder andra kinden till, bara inte våra politikers rosa mjuka kinder.

  Reinfeldts fega försvinnande är profetiskt, när det blir klart för alla att våra politiker mist kontrollen så kommer alla Ullenhag, Fridolin, Löfvens, Wallströms, Batras och Bahs att köa för ambassadsjobb, ambassaderna kommer inte att räcka till. De kommer att gömma sig allihop.

  Gillad av 8 personer

  • Anders F1 skriver:

   Man använder punkt som tusentalsavgränsare. Rekommendationen är att strunta i det helt och hållet. Mellanslag är ännu tydligare. Bara ett råd i välmening.

   Gilla

 9. Janne skriver:

  Invandringspolitiken som regeringen bedriver påverkar hela samhället negativt.

  Alla verksamheter berörs och det till det sämre.

  Samtliga kurvor pekar åt fel håll.

  Trots det fortsätter den förödande politiken.

  Hur fan kan vi svenskar acceptera detta vanstyre?

  Vem tror på att ”värdegrunden” och ”mångkulturen” är rätt politik?

  Egentligen är det inte mångkultur som frodas,utan det är islam som växer.

  Sverige islamiseras för var dag som går.

  Och svenska politiker pratar om integration och tolerans.

  Islam vill inte integreras och tolererar inga andra synsätt.

  Svensken kommer att trängas undan i sitt eget land.

  Vansinne!

  Gillad av 2 personer

 10. Hans E. Jonsson skriver:

  ”Murphys lag som säger att om något kan gå åt pipan så går det åt pipan.” Finns det mer än ett sätt det kan gå åt pipan på, då går det åt pipan på det sätt som ställer till störst skador var det också. Glöm inte bort det.

  Gillad av 1 person

 11. Mats Lindberg skriver:

  Lövén sade i Agendas partiledardebatt att flyktingfrågan skulle lösa sig när EU kommit överens om en solidarisk fördelning. Där behövde man inte vara Putte för att ana sankmark.

  Gillad av 4 personer

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Då måste det väl innebära att den fria rörligheten ej gäller flyktingar,
   annars söker man sig till de generösaste (läs naivaste) länderna, typ Sverige…

   Fingeravtryck o DNA-registrering ett måste!
   Är Du ”utplacerad” ges inga bidrag i några andra länder…

   Då gäller det att ha tur i Flyktinglotteriet…

   Gilla

 12. Jan Ahlström skriver:

  Mycket intressanta liknelser.

  Bedrövligt att det inte finns någon som kan styra upp Putte-regeringen utan de får fortsätta sina tricks och hela tiden undvika att attackera migrationshindret på ett vettigt sätt.
  Förhoppnigsvis så stupar å drunknar Putteregeringen i vattenhindret vid tävlingarna hösten 2018.

  Gillad av 1 person

  • cmmk10 skriver:

   Det är drygt ett år kvar till valet och enligt opinionsmätningarna så verkar det som att svenskarna kommer att ge 7-klövern fortsatt förtroende att förstöra vårt land.

   Någon som tror att ett mirakel kommer att inträffa?

   ”But Sweden is lost …”

   Gillad av 2 personer

   • Jaxel skriver:

    @CMMK10

    Ja, man ser på detta med en blandning av förundran och förtvivlan.

    Låt mig bara ta ett aktuellt exempel. Hörde häromdagen ett i raden av alla dessa ”gulle-gull-reportage” i SR. I detta fall från Tärnaby.

    Jättesympatisk flykting/asylsökande/nysvensk och jättegoda och hjälpsamma lokalbor. (Även om det också fanns ormar i paradiset.) Flyktingen hade fått praktikjobb i något försäljningsställe. Pengar från statskassan strömmar in i den tynande glesbygden som lever upp. Allt är jättebra och alla goda människor är jätteglada och nöjda.

    Men vad händer när nysvensken inte längre försörjs via statskassan. När hen, med statsministerns ord, skall ha en lön man kan försörja sig på. Kan bygden ge hen möjlighet till sådan lön? Kan bygdens näringsliv plötsligt kvickna till och vända en mer eller mindre nedgående spiral till något uppåtgående istället. Om inte så måste bygden ändå på något sätt försörja nysvensken. Hur mycket är man beredda att uppoffra sig om det börjar blåsa kallt? Om godheten skulle komma att prövas på riktigt.

    Fast man kanske kan hoppas att hen i så fall flyttar någon annanstans.

    Hur tänker man?

    Gillad av 4 personer

   • uppstigersolen skriver:

    Bara lugn. Fler terrordåd kommer att inträffa, även i Sverige. Några kommer att vakna och byta parti från stollepartierna till de som älskar Sverige.

    Gillad av 2 personer

 13. dolf skriver:

  Jag tror tyvärr att vi kommer att få betala PK-ismens högsta pris. I och med att man inte agerat utan låtit situationen fortgå utan att sätta in milda och rättssäkra åtgärder när tid var så har det nu gått så långt att det förmodligen är helt ogörligt att få rätsida på saken utan användning av våld och åsidosättande av rättssäkerheten.

  Gillad av 1 person

 14. 77711n skriver:

  Vi har idag 18 procent av befolkningen som är födda utomlands. Räknar vi med dem som är födda i Sverige av två utlandsfödda föräldrar har vi gått över gränsen på 25 procent av befolkningen där utvecklingen av den nedåtgående spiralen för välfärden sysselsättningen är närmast omöjlig att vända. Läs Paul Colliers Exodus.

  För en vändning krävs enorma gemensamma och flera kraftansträngningar av ett sammansvetsat styre med intelligens och vilja för landet. Det ser vi inte röken av. Majoriteten S, V, Mp, Cp. L är inte ens medvetna o precis lika flummiga i saken som Fi och andra i landet. Idag är det ett reellt faktum att vår äldre befolkning, varav många pensionärer med sina pensioner försörjer dem som skulle fungera som befolkningens pensionsräddare, 30 procent är arbetslösa utan att ens försöka göra sig arbetsföra.

  Gillad av 1 person

 15. Nils Dacke skriver:

  Även om en ny ryttare tar kommandot och börjar slita i kopplet så är jag rädd att Putte redan passerat point of no return. Landet går en långsam Golgatavandring under jubel från PK- sekten och naiva godhetsknarkande personer mot slutet och även om vissa åskådare skriker stopp kommer slutet att obönhörligt närma sig. Det som väntar är ett samhälle med inbördes konflikter och strider mellan islamska schatteringar och andra dysfunktionella kulturer. Alltså en Libanesisk liknande situation som på 1980 talet. En svensk motståndsrörelse kommer nog också att växa fram men tyvärr är svenskar i allmänhet fredsskadade och motståndet blir inte tillräckligt kraftigt för att stoppa utvecklingen. Vi äldre 60 + kommer sannolikt att försvinna innan helvetet är över oss men våra barn och barnbarn måste nog ta sig en funderare på vilket land de skall flytta till.

  Gillad av 1 person

  • Avon Barksdale skriver:

   Det tror jag också @Nils. I min kristallkula ser jag hur bubblorna fortsätter att blåsas upp i samexistens under ytterligare en tid, kanske måna år (staten är fortfarande inte så högt belånad). Asylbubblan fortsätter att skikta samhället, Svensson köper tid genom att belåna sig högre och försöka hitta svenskghetton att flytta till. Förort efter förort förfaller till om inte no-go status så i alla fall platser där man inte vill bo, inte vill gå ut sent på kvällen och där man följer dottern till och från busshållplatsen en vanlig eftermiddag för säkerhets skull pga de gäng som driver runt (och de heter inte Lasse och Bosse om någon trodde det..). De fortsatt stigande bostadsrättpriserna feltolkas i vanlig ordning som att något står rätt till i Svedala, det måste ju vara ett attraktivt land att bo och jobba i med denna prisutveckling…, eller?…
   Ifall inte en radikal politisk förändring eller någon svart svan seglar upp så kommer ett paradigmskifte när svenskarnas flyttlass på allvar börjar gå utomlands, när det blir en massrörelse. Det pågår förstås redan men det är mest inom speciella, nog så viktiga, grupper. Bland högtbildade, ofta utan barn.
   När den vanlige knegaren i stor utsträckning börjar dra med sina barn. Flyttlassen kommer att gå till Danmark, Norge och Finland, länder som fört en ansvarsfullare politik och där det faktiskt funkar som vanlig svensk knegare att etablera sig. Man kan tänka sig hur fördomarna mot Svenskarna kommer att grassera i våra skandinaviska grannländer. ”Ni som gav bort ert eget land, läxade upp oss och nu så kommer ni hit”. Men vi kommer att få ett bra rykte som arbetskraft i de lägst betalda jobben.

   Gillad av 1 person

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Putte hänger (S)vårt på högertömmen…
   Innebärande att det blir omöjligt att återta en rak kurs, mitt mot hindret!

   Ryttaren lär få långvarig träningsvärk i högerarmen,
   för att komma på rätt kurs!

   Gilla

 16. Lennart Bengtsson skriver:

  Om nu landets regering och dess 5 stödpartier är oförmögna att ta oss ur det elände de har försatt oss alla i, kanske man får börja tänka tanken att kanske det blir nödvändigt att ett annat fungerande land eller grupp av länder skulle kunna hjälpa oss till räddning? Uppenbarligen kan ju inte Sverige klara det självt?
  Vilka alternativ finns? Övriga nordiska länder, Tyskland, EU eller kanske rent utav USA?
  Ett annat alternativ är att alla icke politiskt korrekta, dvs de som försörjer de politiskt korrekta, lämnar landet

  Gillad av 1 person

  • 77711n skriver:

   Tänkte samma tankar ang alla negativa o kritiska kommentarer i dagens nyhetsförmedlingar om Trump. Sveriges räddning mot obildade, okunniga, arbetsovilliga, rasistiska araber blir till sist Trump.

   Gilla

  • Nils Dacke skriver:

   Ett alternativ är att övriga nordiska länder övertar ansvaret för Sverige när PK-sekten har tappat kontrollen över landet. Det blir då en nordisk övergångsregering tills landet kan övertas av en ny ansvarsfull regering och påbörja repatriering och utvisningar, om det inte är försent……………..?

   Gilla

  • Varva skriver:

   En bra idé – den bästa inom överskådlig tid i alla fall. Merkels Ty -nej! Någon av de nordiska i så fall. Vilket land står starkast och har hårdast nypor att driva ut de som inte har här att göra och som kan slänga ut svenska politiker-packet (7-klövern)?
   Trump vet vi inte riktigt var vi har men hans retorik i Mellanöstern bådar gott…

   Gilla

 17. m. engvall skriver:

  Vi är ju inne i ett veritabelt krig mellan islam och västvärlden. Om folk hinner vakna!?

  Då är inte några långsamma förlopp att förorda . Det är undantagstillstånd och stänga ner alla galna institutioner Först av allt migrationsverket försäkringskassa etc. Byt ut till folk som har något mellan öronen att administrera Stäng gränserna!!! Strypa penningflödena som går i det svarta hålet. Innan vi utvisat och skickar tillbaka så gott som alla muslimer. Paralellt Öppna upp flyktingläger i närliggande länder. Blir på sikt enda möjligheten för dessa folk att inse att de måste gå till roten med sin egen religion och sina styrande, som inte tar hand om sitt folk eller låter det utvecklas.

  Innan, med alla kvar här (att försörja för dyra pengar och som fortsätter att via sina klaner och moslee´r driva sitt hat mot oss), så kan vi aldrig få rätsida på vårt land. Vi måste stanna upp och sen börja från början igen och återgå till Gamla hederlig värderingar. Bort med all yta och seudoskit som inte tillför någon vettig substans. Ta bara något så utomordentligt fånigt som ”hen ”. Det hör hemma i latrinet!

  Vi måste återigen få vara stolta över vårt vackra land och att man visst kan vara god men inte naiv. Våra politiker skall i första hand se till sitt folk och vårt lands väl och ve.

  Gilla

 18. Richard Paulsen skriver:

  Är inkompetens. Säker på att det beror på inkompetens att det blivit som det är. Ingen vettig ledare hade låtit det bli som det blivit och fortsätter.

  Gilla

 19. Gör något skriver:

  Men gör något då! Anordna en proteströrelse? Demonstrationer? Visst, det har inte gjort mycket skillnad i Tyskland iofs (Pegida). Men det är åtminstone ett sätt att visa att motstånd finns. Vi behöver någon slags counterculture som motsätter sig mångkultur, massinvandring och islam. Det finns många unga män som jag som kan ställa upp som aktivister. Annars är det enda alternativet till motstånd en röst på SD.

  Antingen är man med, mot eller passiv. Passivitet kommer leda till ett Sverige som ingen i detta kommentarsfält skulle känna igen, eller vill leva i.

  Gilla

 20. skaaning skriver:

  Det enda jag kan kritisera dig för, Patrik, är: Varför såg du inte detta redan för 15 år sedan när det var uppenbart för mig? Och varför hålla på och intervjua folk om att ”förstå sin samtid”? För min del är det lite som att fundera över om man kanske borde byta ut den öppna spisen när man sitter i ett hus som står i lågor.

  Och missförstå mig inte. Den här sidan (och DGS-TV) är förmodligen den mest intressanta och aktuella i dagens Sverige. Jag uppskattar den, och jag uppskattar många goda kommentatorer och att det är ganska högt i tak. Jag bara undrar när det är dags att sluta hålla den ängsligt liberala debatten om debatten, och istället fundera på hur i hela fridens namn vi ska reda ut det här.

  Gilla

 21. Tommy skriver:

  Kære svenske broderfolk.
  Jeg har boet i Stockholm i perioden 1997-2003. Jeg sætter stor pris for Sverige, har mange svenske venner og er særlig glad for at besøge Stockholm. Allerede dengang, for snart 20 år siden, undrede det mig, at I svenskere var så politisk korrekte ift indvandring; selv mine bedste svenske venner var ubekvemme ved at tale om indvandring når jeg spurgte. (Nok var emnet også kontroversielt i Danmark dengang, men vi har dog tradition for at tale mere åbent om tingene. Jeg stemmer ikke på Dansk Folkepart, pga deres økonomiske politik, men de har trods alt fået stillet de rigtige spørgsmål for længe siden og fået strammet meget op mht indvandring gennem årene. Danmark har stadig store problemer, men vi er godt igang…)

  Jeres problem er, at for mange svenskere er så jävla politisk korrekte; humaniser javist, men samtidig alt for mange naive og tossegode fegisar! Derfor ligger I nu som I har redt – men jeg er ved gud glad for, at I er begyndt at vågne op! Håber det lykkedes for Jer at bevare vidunderlige Sverige nogenlunde som jeg kender og elsker det – lycka til…!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.