Donald Trump – verklighetens Bruce Wayne?

portratt-dgs-2

Mohamed Omar

Efter Donald Trumps installationstal blev han beskylld för plagiat. I flera medier kunde man läsa att delar av presidentens tal var tagna ur Batman-filmen The Dark Knight Rises från 2012. I en scen håller den biffige superskurken Bane, han som har en metallmask för ansiktet, tal till invånarna i den påhittade staden Gotham.

Bane säger sig vilja göra upp med etablissemanget i Gotham. Politiker och affärsmän har roffat åt sig medan de vanliga människorna har fått det sämre. ”Vi tar tillbaka Gotham från de korrupta. De rika”, säger superskurken. ”De som i flera generationer har förtryckt och tryckt ner er med lögner om möjligheter. Och vi ger det tillbaka till er – folket.”

Och när Trump, den 20 januari, höll sitt installationstal utanför Kapitolium i Washington D.C. sade han så här: ”I dag överför vi inte bara makt från en administration till en annan eller från ett parti till ett annat, utan vi överför makt från Washington, D.C. och ger den tillbaka till er – folket.”

Visst låter det lika? Och vi vet att Trump har sett The Dark Knight Rises. Och han gillade den. I en recension som finns på YouTube, säger han: ”Filmen är utmärkt. Men det riktigt fantastiska var fotot, det de gör är otroligt. Tekniken är fantastisk.”

Det är klart att de som inte gillar Trump gärna jämför honom med en superskurk. Men de har verkligen inte mycket att gå på. Även Obama talade om att ta makten från Washington och ge den till folket. Det är så amerikanska politiker uttrycker sig. Förutom dessa ord har Trump och Bane ingenting gemensamt. Bane ville spränga Gotham i luften. Trump har inga sådana planer. Däremot sade Madonna, på en anti-Trump-manifstation, att hon ville spränga Vita huset!

Bane är terrorist, det är inte Trump. USA:s president vill liksom Batman bekämpa terrorism, ”knock the hell out of them”. När Batman inte jagar bovar och terrorister iklädd sin fladdermusdräkt uppträder han som en kostymklädd affärsman vid namn Bruce Wayne. Han har inga superkrafter, men är superrik. Som Trump, alltså. Wayne äger ett torn i Gotham som kallas Wayne Tower, Trump äger ett torn i New York som heter Trump Tower. I filmen The Dark Knight Rises användes faktiskt Trumps torn för att representera Wayne Enterprises, sätet för hans affärsimperium.

Bruce Wayne gör inte det han gör för pengar. Han är idealist och tror på det. När han var liten mördades hans föräldrar vid ett rån. Sedan dess har han vigt sitt liv åt att stå upp för de hederliga medborgarna mot skurkarna. Det är likadant med Trump. Han ville inte bli president för att vinna några ekonomiska fördelar. Han har pengar så att det räcker och blir över. Han skulle kunna leva ett bekvämt liv med medierna på tryggt avstånd, men han valde att ställa upp för något han tror på. Trump vill inte ta emot någon presidentlön. Batman vill fixa Gotham, Trump vill fixa USA.

Inte ens Trump, hur idealistisk och flitig han än är, kommer att kunna hålla löftet om att utplåna brottsligheten. Men han delar den ambitionen med Wayne.

Så här sade Trump:

The crime and violence that today afflicts our nation will soon — and I mean very soon come to an end.

Och så här sade Wayne:

I made a promise […] that I would rid this city of the evil.

Men anti-Trump-medierna struntade i dessa likheter, istället nappade de på den betydligt mer långsökta likheten mellan Trump och Bane, byggt på några ord om folkstyre som egentligen vilken amerikansk president som helst skulle ha kunnat uttalat.

Dessutom anser Trump själv att han har mer gemensamt med Batman än med Bane. Det finns ett klipp på YouTube som visar en liten pojke och Trump på en helikoptertur. Pojken frågar sin idol om han är Batman. Utan tveka svarar Trump: ”I am Batman”.

46 reaktioner på ”Donald Trump – verklighetens Bruce Wayne?

 1. Lennart Bengtsson skriver:

  Efter åter en vecka i USA känner jag mig som alltid glad, full av liv och uppmuntran. Det finns något genuint positivt i det amerikanska samhället med dess starka tro på individen. Det gäller inte minst inom naturvetenskapen med dess öppenhet, generositet och höga standard. Vetenskap och konsensus är som att förena olja och vatten. Det är något för Europa och inte minst Sverige att ta efter. Det känns som att komma från övervåningen och stiga ned i källaren med sin trånga åsiktskorridor , sitt mörkande av allt som inte passar i bilden av det ”perfekta” landet. Att politiker och etablissemang bara orkar med denna tragikomiska charad. Varför inte stiga upp i ljuset!

  Liked by 4 people

   • dolf (a.k.a. Anders Ericsson) skriver:

    @Asekenyggdrasil & @Camry
    Jag sa att du hade en poäng och att det borde ha stått ”feminist mouse”. Jag har INTE sagt ett ord om kvinnor. Nu svarar också Camry på min enradskommentar som inte med ett ord nämner kvinnor och börjar babbla om kvinnoförakt. Gå tillbaka till första klass och lär er läsa.
    Det är en jäkla tur att feminist och kvinna inte är samma sak, för jag tycker om kvinnor men ogillar starkt (radikal)feminister, så hade det varit samma sak hade jag suttit permanent fast i ett psykotiskt trauma.
    Faktum var kommentaren om att vi inte hade en Batman utan hade en ”female mouse” fick mig att tänka på Löfven, viket var vad som fick mig att lägga min kommentar om ”feminist mouse”, men jag antar att det kan vara Margot Wallström som avsågs. Jag kan inte svara för Jan Bengtsson men jag antar att han med sin kommentar avsåg en specifik person, inte kvinnosläktet i sin helhet. Jag hade en specifik person i tankarna, en som inte ens är kvinna.
    Jag utgår varken från att feminister skulle vara kvinnor eller att kvinnor skulle vara feminister.
    Sluta vara så jävla lättkränkta och försök åtminstone att uppbåda ett minimum av ansträngning att förstå vad folk faktiskt säger.

    Gilla

   • askenyggdrasil skriver:

    Tomas Tranströmer (1931-2015) ur Stigar (1973).

    Till vänner bakom en gräns
    I. Jag skrev så kargt till er. Men det jag inte fick skriva
    svällde och svällde som ett gammaldags luftskepp
    och gled bort till sist genom natthimlen.
    II. Nu är brevet hos censorn. Han tänder sin lampa.
    I skenet flyger mina ord upp som apor på ett galler
    ruskar till, blir still, och visar tänderna!
    III. Läs mellan raderna. Vi skall träffas om 200 år
    då mikrofonerna i hotellets väggar är glömda
    och äntligen får sova, bli ortoceratiter.

    Gilla

  • askenyggdrasil skriver:

   DOLF, tycker du verkligen att man skall skylla allt på kvinnorna så fort något går fel i det här landet. Alla kvinnor är inte feminister, men att hela tiden få nedsättande kommentarer från s.k män är tråkigt. Vissa män som skriver här verkar ha en kvinnosyn som hör hemma på medeltiden och liknar mycket den kvinnosyn som kommer från Mellanöstern. Ni borde skämmas över den primitiva kvinnosyn ni har och istället försvara kvinnorna, men då behövs det ju att man vet vad en gentleman är och det verkar en del här inte ha en susning om. Berätta varför alla kvinnor är så dåliga och lägre stående, det skulle vara bra att veta. Det är ingen på de här sidorna som kommer med en förklaring utan de slänger bara ur sig nedsättande epitet om kvinnor. Man skäms verkligen över att det finns män som inte kan bete sig som riktiga män. En riktig man känner sig stark och har inte behov av att hela tiden racka ner på kvinnor.

   Liked by 1 person

   • Fredrik Östman skriver:

    Inget tyder på att Donald J. Trump är misogyn. Var får du allt ifrån?

    Tanken att de flesta kvinnor skulle låta Trump ta dem mellan benen är ungefär lika upprörande och förvånande som tanken att de flesta män skulle låta Gigi Hadid eller Kendall Jenner ta den mellan benen. Så ser vår sexualitet ut. Varför så pryd?

    Gilla

   • camiry skriver:

    Yes, vad jag håller med dig! Jag har blivit chockad av det kvinnoförakt som kommer fram bland kommentarerna här. Man undrar ju vad de håller på med. Sitter och tjafsar och gnäller som fruntimmer på värsta syjuntan och skyller på kvinnorna istället för att faktiskt försöka göra något. Mycket snack och liten verkstad kännetecknar de inte så manliga männen i detta forum (vilket alltså inte är alla män NB).

    Dessutom tycker jag ironin i deras kommentarer är slående: hur många har inte skrivit att det är vårt fel att islamismen breder ut sig (eftersom vi egentligen vill det….), att vi är de som kommer drabbas värst (vilket stämmer) ”inser vi inte att vår frihet kommer inskränkas när islamismen breder ut sig” osv. Men de män som frossat i den typ av kommentarer här tycks ju vilja samma sak som islamisterna! Så de borde glädjas över deras framfart som vid ett övertagande skulle frånta oss vår rösträtt och placera oss bakom hemmets galler där vi inte längre tillåts inverka menligt på deras samhälle. Det är ju det dessa män också vill uppenbarligen. Ett samhälle där kvinnan är tystad. Inte så stor skillnad alltså.

    Men om nu kvinnorna tagit över och förstört deras samhälle, så har männen antingen varit de svagare, eftersom de inte förmått stå emot, alternativt har de låtit oss förstöra det, i vilket fall de då rimligen kan anses medskyldiga till vårt samhälles förfall. Undrar i vilken grupp de själva skulle placera sig.

    Liked by 1 person

   • Svarta skriver:

    Jag ifrågasätter alla som stödjer förd politik, tyvärr är det fler kvinnor än män, signifikant så. Detta är intressant att förstå och bena ut så att det kan motverkas.

    Gilla

 2. Svarta klanen skriver:

  Så enkelt är det, Trumpman och SD gillar inte skurkar och inte Batman heller. Men det gäller inte alla:

  ”I onsdags kväll blev en 40-årig kvinna våldtagen på en parkeringsplats i Malmö. Hon hade kört in på den väl upplysta parkeringsplatsen utanför Mobilia för att fylla på spolarvätska. När hon letade efter dunken i bakluckan blev hon överfallen. En man, som talade på ett främmande språk, hotade henne med en trettio centimeter lång kniv, knäppte upp hennes byxor, våldtog henne, misshandlade henne och rånade henne. Klockan var halvåtta på kvällen mitt i centrala Malmö.

  Vad säger vår feministiska regering om det? Att en mamma på väg hem till sina barn blir våldtagen när hon stiger ur bilen några minuter för att fylla på spolarvätskan?

  I veckan meddelades också domslut i fallet med artonåringen alternativt nittonåringen (åldern är, föga förvånande, oklar) som våldtagit en trettonårig flicka analt och vaginalt på en skoltoalett. Han har också utnyttjat en fjortonårig flicka sexuellt. Straffet? Två månaders fängelse och skyddstillsyn. Det är priset på en flicka i Sverige 2017. Är vår feministiska regering nöjda med det domslutet – med de signaler ett sådant straff sänder? Jag vill att vår feministiska regering agerar nu. Ska inte skolan vara en trygg plats också för flickor?”

  Ledarsidorna.se idag av Ann Heberlein. Var fanns Batman?

  Det jag inte kan förstå det är, givet ovanstående, hur man INTE kan rösta SD, eller Trump. Det är ju uppenbart att etablissemanget är på skurkarnas sida. Jag vill gärna höra argumenten, man tycker det är allvarligare att någon viftar med ett järnrör än att 13-åringar blir våldtagna på skoltoaletter? Det är den prioritering 87% av Sveriges befolkning gjort.

  Liked by 12 people

  • lottabo skriver:

   Att en officiell politiker viftar med ett järnrör är mycket allvarligt! Om man inte fattar det så är det bara tragiskt. Att sedan ha den dåliga smaken att JÄMFÖRA det med en 13-åring som blir våldtagen.. Fy skäms!
   Den som blir våldtagen får eventuellt hela sin framtid förstörd och för den personen är det det absolut värsta som kan hända. De som inte är svenska medborgare och utför dessa brott ska naturligtvis utvisas snarast, inget snack om saken!
   Men om politiker som ”viftar med järnrör” inte ska ifrågasättas så kan vi lika gärna lägga ner det här landet, eller kanske ta upp någon skum variant av ”Demokrati” från Sydamerika t. ex.
   Nog ska vi kunna sätta lite högre krav på våra folkvalda, eller?

   Gilla

   • Svarta klanen skriver:

    Hej Lottabo, jag skäms inte. Det jag inte kan förstå det är att människor som du inte inser att man måste välja. Jag hade helst sett att det inte viftades med järnrör och rycker också att det är allvarligt, men när alla partier utom SD stöder massinvandring och låga straff och att vuxna invandrare som ingen vet åldern på skall finnas i skolan så väljer jag att ändå rösta SD.

    Du borde skämmas som medverkat till dessa våldtäkter genom att inte rösta SD. Det finns inget annat parti utom SD eller du känner till något? Fy skäms!

    Gilla

   • Svarta klanen skriver:

    Jag funderade lite på detta och tror att du är en en inte ovanlig typ som nog inte alls förstår min ståndpunkt, därför tänkte jag beskriva den tydligt:

    1) jag gillar inte våld, in synnerhet inte mot svaga och oskyldiga
    2) av 1) följer att jag starkt ogillar våldtäkt
    3) jag anser det som bevisat att invandrare står för en absolut majoritet av alla våldtäkter (inklusive de två Ann Heberlein tar upp)
    4) jag tror att hårda straff hjälper, dvs i detta fall utvisning och 10 år i fängelse inte 2 månader
    5) jag anser att våldtäkt är värre än att vifta med ett järnrör (mig veterligt fick ingen skallen inslagen)
    6) jag tror att SD är bättre på att att åtgärda 1-5 genom att stå för hårdare straff och färre invandrare, därför väljer jag SD över andra partier och sväljer att dess företrädare inte är oförvitliga.

    Var det klart?

    Gilla

 3. malmobon skriver:

  Börjar bli lite löjligt jämföra en affärsman som mot alla odds lyckades få folket med sig och vinna valet i USA.
  Vanlige medborgaren vill inte ha en massa lobbyister som påverkar politiken. Folk är trött på slapphet med illegala som lever på kriminala saker. Arbetar svart. Gängbildningar. Massinvandring. Utnyttjar välfärden utan bidragit till betala för den. Islams framfart som går väldigt snabbt.
  Trump har inte sagt att mexikaner inte får komma in i landet. Gå rätta vägen. Sök visum. Arbetsvisa.
  Det som jag tror folk mest är trötta på är att mainstreammedia styrt politiker. Vem är det då som styr denna. En av dessa är Saudiarabien som äger aktier för att tysta deras agenda.
  Saudiarabien har en plan med att kunna leva på turism genom att islamisera väst, måste troende muslimer besöka Mecka minst en gång i livet. Ingår i en av de fem pelare som denna sjuka ideologi sprider. Finansierar moskéer. Affärsplan. Inget med religion att göra.

  Trump kommer genomföra allt han sagt. Slå ut IS för gott. När han och Putin nu kommer skärpa upp detta i Syrien och Irak, kommer detta krig förflyttas till väst.
  Bara till att läsa vad som står i Koranen. Är ett manifest precis som Hitler, Mao Tze Tung, Karl Marx hade sina. Politisk.
  Gömmer sig bakom religion. Inget med vad vi kallar religion. Styr, makt, pengar, kvinnofientlig, samhällsfarlig, smygande genom små steg mot vad som är deras mål. Världsherravälde. Sharialagar. För f-n vakna. Sverigedemokraterna är enda valet.

  Liked by 3 people

 4. Anders F skriver:

  MO! Du argumenterar som en politiker – plockar lite anekdotiskt här o var för att göra svart till vitt eller brunt till grönt. Men kul var det. Smart.

  Gilla

 5. Staffan Wadström skriver:

  Ja, visst är denne Trump underhållande. Skrämmande däremot att Twitterkungen Trump som är i färd med att förvandla ”världens mest inflytelserika land” till en bananrepublik, får så många likes här:

  Gilla

   • Svarta Slasken skriver:

    Tack för denna, Newt är ju en annan figur som svensk media på den nivå den nu är alltid har haft en negativ ton om.

    Gilla

  • MartinA skriver:

   MSM i USA har till 97.3% varit Trumps arga motståndare. Vad Trump gjort är att skaffa sig en direktkanal till folket via twitter. Vad är fel med det?
   Sen är en hel del av hans twitter taktik för att få media att rapportera det han vill få ut. Men han har ju varit tvungen att på något sätt få ut sitt budskap trots medias fientlighet.

   Liked by 1 person

  • dolf (a.k.a. Anders Ericsson) skriver:

   Frågan är om det är Trump eller media som håller på att förvandla ”världens mest inflytelserika land” till en bananrepublik. Se bara hur media har behandlat inreserestriktionerna som Trump införde. Jag såg precis ett youtube-inlägg av Stefan Molyneux som ger en intressant motbild till mediabilden vi korvstoppas med:

   Han citerar minut 6 till minut 8 lagen som klart och tydligt ger Trump rätt att införa sådana restriktioner. Direkt tar han upp tidigare presidenters åtgärder:
   Ronald Reagan införde restriktioner på migrationen 5 ggr
   George HW Bush 1 gg
   Bill Clinton 12 ggr
   Geroge W Bush 6 ggr
   Obama 19 ggr (varav 4 ggr direkt riktat mot muslimska länder)
   Jag visade också i SVT och Trumps behandling av media på hur SVT fulvinklade några nyheter om Trump. Man lyfter upp allt man kan hitta och vinkla till nackdel för Trump och gör stor affär av det utan att för ett ögonblick vidkännas att liknande och mycket värre saker har varit vardagsmat under tidigare presidenter. Hyckleriet är monumentalt. Och den som hänger med lite ser att det i dagsläget inte är Trump som är ett hot mot den amerikanska demokratin utan snarare den lågintensiva statskupp som pågår från vänsterliberaler i USA.
   Det är inte Trump som gör USA till en bananrepublik, det är mediakriget som förs som är skyldigt.

   Gilla

  • Fredrik Östman skriver:

   Kan inte läsa den artikeln, den ligger bakom en betalvägg. Men vad tyckte egentligen den där Cervenka om de fartblinda fyllon som för tio år sedan kraschade den där Ferrarin i en betongpelare? Var det samma fyllon, eller var det de förbannade fyllon som just ersattes av Trumps team?

   Politiska tyckare har bevisats kunna bedöma politiska skeenden i förväg något sämre än en slumpprocess kan. Cervenka skall nog vara lite försiktigare med att förutsäga framtiden och kanske ägna sig mer åt att analysera de fel som faktiskt och redan har begåtts.

   Av det hyllade etablissemanget.

   Gilla

 6. Rikard skriver:

  Hej.

  Ibland klär den psykotiske våldsverkaren Läderlappen ut sig till mångmiljardären Bruce Wayne som nogsamt undviker att använda sitt kapital, både ekonomiskt och politiskt sådant, till att möjliggöra för Gotham-borna att skapa en bättre stad.

  Man tvingas fråga sig om Läderlappen och stadens politiska ledning på något sätt ser sig som mer betjänta av ett arbetsamt folk hållna i skräck och tukt av våldsverkare och maffia, allt medan Läderlappen har sin lekplats intakt?

  En i mitt tycke bättre serie på samma teman, vigilantism, övermänniskan som dubbelnatur, och korporativ korrupt byråkratisk dystopi, är ‘Marshall Law’ av Pat Mills och Kevin O’Neill.

  När man använder eskapistiska trikå-serier som verklighetsreferens kanske man skall fråga sig vem Obama skall liknas vid? Mitt förslag är Marvel-karaktären ‘Black Panther’, en svart diktator över en afrikansk republik (Wakanda) över vilken sagde diktator även är kung och stamhövding samt högste religiöse ledare; detta då Black Panther och hans stat förfogar över mirakel-teknologi som man vägrar låta andra stater eller deras industrier ta del av – med hänvisning till allt från patentlagar till att de (ej svarta) staterna och folken inte är mogna.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gilla

 7. Staffan Persson skriver:

  Det är märkligt att man bara ska se det i termer av ont och gott,men det är typiskt för MO:s manikeiska världsbild.Donald Trump är varken ond eller god.Han är en förbluffande okunnig populist,bland annat.
  Jag beklagar att min länk i föreg.inlägg inte tycks gå att öppna utan prenumeration.Den som är intresserad kan ju alltid köpa tidningen(dagens nr), om vederbörande anser det möjligt att beröra s k PK-press.

  Gilla

  • Pekka Rousu skriver:

   Ack dessa relativister. Enligt dig finns inte gott eller ont. Nähä, men det tror jag och det finns ofantligt mycket som talar för att jag har rätt. Men där kommer jag alltid ha en annorlunda åsikt än relativister så det spelar ingen roll vad jag säger.

   Sedan detta om populist. Själv älskar jag begreppet populist och anser det vara äkta demokrati. Det tycker inte du förstås för du tycker att det ska finnas politiker som vet bättre och tänker bättre än folket som man kan mer eller mindre skita i. Och så ska man lyssna på sådana som dig förstås, som säkert anser dig vara som det övre lagret och över det vanliga dumma folket. Arrogansen pyr och din typ av åsikter som delas av etablissemanget stör mig. Ni tror ni är guds gåva till folket. Populism och folkomröstningar är något som ni anser vara fel och alla som håller på med politik ska ha varit politiker sedan 16 års ålder för annars är man ju en vanlig populist.

   Du säger att Trump är ”förbluffande okunnig”. Jasså om vad? Exakt hur allt funkar inom politiken eller? I så fall är det en merit anser jag. Han är ofattbart framgångsrik på en mängd olika plan, men jag antar att du är mera insatt i saker och ting och inte alls lika okunnig som Trump. Alla människor kan inte allt och har inte erfarenhet av allt. Det jag tror är mycket bra är om vi får fler politiker som har erfarenhet av livet utanför politiska kretsar.

   Liked by 2 people

   • JAN BENGTSSON skriver:

    Vi kan väl konstatera att han var långt klokare än Clinton!

    När väl demonstrationsröken lagt sig,
    så kommer nog det ske en omprövning!

    När IS har utplånats, kommer EUropa att bli en bättre plats att leva på!
    Galna Islamister kan vi vara förutan…

    Gilla

   • Staffan Persson skriver:

    Du drar för stora växlar av vad jag skrev. Vad som saknas är insikt om mannens karaktär och kompetens. Det är elefanten i rummet för er. Vänta ett halvår -ett år får du se.

    Gilla

  • Svarta klanen skriver:

   Läs mitt inägg ovan, nog finns det ondska alltid? Du vill ha mer av varan för att..? Trump, eller i Sverige SD, är okunniga populister? Jag gör en anna prioritering jag tycker att 13-åriga tjejer skall slippa bli våldtagna av män på skolor, som det var förr i Sverige.

   Liked by 2 people

  • Sture skriver:

   @ Staffan Persson
   Du skriver: ”Donald Trump är varken ond eller god.” Ja, tänk vad du vet. Sedan skriver du att [Trump] är en förbluffande [sic!] okunnig populist. Tänk att du visste detta också. ”Förbluffande okunnig”. Vad baserar du detta på?
   Sedan blir jag lite förvirrad över ditt språkbruk. Jag är ”populist” (och det är jag stolt över). Kan du förklara vad det är för fel på att vara det? Kan du överhuvudtaget entydigt definiera begreppet ”populism”?

   Gilla

   • Staffan Persson skriver:

    En populist är en som använder sig av fullt rimliga stämningar och åsikter hos folk som en vehikel för att befordra andra syften, för egna mål. Ofta förstärker och karikerar han då dessa stämningar. I slutändan har han andra syften. Det finns många historiska exempel. Väckelsestämningarna kring Trump särskilt i detta forum och i MO :s aktuella inlägg utgör en av signaturerna på populism -fenomenet. -Tydligen ska varje generation luras in i detta. I min generation var det Mao och Che Guevara.

    Gilla

  • MartinA skriver:

   @Staffan Persson
   Jag tror man måste helt förbise vad media i sverige rapporterat om Trump om man ska förstå vad han är. Om du minns så hade ju media här i sverige fullständigt fel om valet i USA, de hade ingen aning om att Clinton skulle förlora. Bara där kan du ju se att de inte är mycket att lita på om detta?

   Om Trumps ”okunnighet”. Fakta är att han dels har varit mycket framgångsrik som byggmästare. Och han har varit mycket framgångsrik som mediepersonlighet. Och han har lyckats vinna ett presidentval trots att hela MSM gjorde sitt allra yttersta för att hindra det och även stora delar av hans eget parti var emot honom och körde med fulspel för att torpedera hans kampanj, och innan det hindra att han blev nominerad. Under både primärvalet och under presidentvalet så spenderade Trumps motståndare många gånger mer pengar än vad han själv gjorde.

   Det här är häpnadsväckande bedrifter. Och en säregen form av ”okunnighet”.

   Liked by 1 person

  • camiry skriver:

   Är han populist borde han placeras bland de goda. Om man betraktar folkligt inflytande som något bra, vill säga. Populism som argument är bara ett simpelt sätt att avfärda oönskade demokratiska krafter. Populism tycks vara Sveriges nya ”rasism”- kastas från vänster till höger när argument saknas.

   Gilla

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Då krävs det någon som sätter stopp för dem)

   Den västerländska civilisationen är under attack,
   varifrån är lätt att räkna ut, för Alla(!) självständigt tänkande…

   Gilla

 8. phnordin skriver:

  Trump, en amerikansk supernarcissist, omfamnar Putin, en rysk hänsynslös diktator. Man undrar vad som kan komma ut av detta? Förutom att Trump rör väldeliga om i grytan-och att vi eventuellt med en smula tur kan se somliga förbättringar därav-kan vi bara konstatera att vi lever med en enormt ökad osäkerhet.

  Gilla

 9. Bo Divander skriver:

  Jag tycker att det är tråkigt att Mohamad Omar som verkligen behövs i informationen runt muslimsk fundamentalism i Sverige, riskerar att förlora mycket av sin trovärdighet genom sina försvarskrönikor för Donald Trump. Enligt min mening ganska substanslösa krönikor dessutom. Som den här ovan. Jag hoppas att Omar återvänder till det område där han verkligen är initierad och presenterar ovedersägliga fakta runt islamismens framgångar i vårt land. Mitt råd blir alltså, spela inte bort din trovärdighet genom onödig ”apologetik” av Donald Trump, Mohamad Omar. Din röst och penna behövs i Sverige idag, inom ditt ”eget område”!

  Gilla

  • Hortensia skriver:

   Varför skulle Mohamed ”förlora mycket av sin trovärdighet” i kampen mot muslimsk fundamentalism genom att skriva om USA:s demokratiskt utsedde president, Donald Trump, som tycks fast besluten att stävja den religiöst motiverade terror, som följt av en pågående, explosionsartad utbredningen av våldsreligionen islam via migration och hejdlös nativitet i Väst?

   Tror du, Bo Divander, på allvar, att någon enda hycklande – understundom t o m huckleförsedd – politiker i Sveriges ”feministiska” regering överglänser president Trump och kan tänkas visa samma mod, beslutsamhet och handlingskraft, för att försöka frälsa den civiliserade Västvärlden från en förödande, samhällsfördärvande – och totalt irreversibel – ondskefull islamisering?

   http://www.friatider.se/sveriges-feministiska-regering-p-iranbes-k-tog-p-sig-sl-ja

   Liked by 1 person

  • Svarta Slasken skriver:

   Wow, en häpnadsväckande kommentar. Araben skall hålla sig till att kommentera sånt som araber förstår sig på?

   Bo, och andra som kritiserar Trump, var gärna konkreta, ni framstår allt som oftast som megafoner för en åsikt som aldrig behöver underbyggas för att det är så många som gapar.
   Vi kommer ingen vart om ni begränsar er till att skriva att Trump är dum, därför att. Konkretion, så kommer vi någon vart.

   Jag ser många av de mänskliga ”fel” Trump har men ser också att utan dessa så hade han aldrig blivit president, etablisemanget har gjort allt för att krossa honom. Hillary och Obama är mördare, medvetna sådana (Benghazi exempelvis) det har Trump ännu inte på sitt samvete, det finns inga proportioner i kritiken.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.