Ny bok av Mohamed Omar!

antikalifen-3-framsidaDet Goda Samhället-skribenten Mohamed Omar släpper nu boken ANTIKALIFEN: BORT OCH HEM IGEN. Den består av nio essäer som visar på bristerna i den islamiska fundamentalismen och tar ställning för västerländska ideal. Mot den trångsynta fanatismen ställer Omar humorn, fantasin och det kritiska tänkandet som tillsammans har gjort den västerländska kulturen så framgångsrik.

Antologin bär undertiteln BORT OCH HEM IGEN eftersom alla essäerna berör Omars stora resa: att bli muslim och sedan lämna islam. Den resan har gett honom erfarenheter och kunskaper som få svenska intellektuella har.

Omslagsbilden föreställer Antikalifen i sin röda fez. Vem är Antikalifen? Så här skriver Omar i bokens förord:

”När jag växte upp på 80-talet fanns det varken internet eller smartphones. Serietidningar var stort och vi fantiserade om att bli superhjältar. Serietidningarna förmedlade också värderingar – demokratin måste försvaras mot onda galningar som vill ta över världen. Det var när Abu Bakr al-Baghdadi i Irak, Usama bin Ladins efterträdare i positionen som ärketerroristen nummer ett, utropade sig till Kalifen i bestämd form singularis, som jag bestämde mig för att bli Antikalifen. En ensam superskurk gör ingen bra story, tänkte jag.”

Du kan köpa boken genom att swisha 200 kr till 0760078008 (Råbock). Du kan också sätta in beloppet på bankkonto:

Swedbank
Kontoinnehavare: Eddie Råbock

Clearingnr: 8381-6
Kontonr: 403 153 111-6

Ange adressen dit boken/böckerna ska skickas.

För att kunna fortsätta sitt arbete som författare och debattör behöver Omar allt stöd han kan få. Köp gärna flera böcker eller sätt in ett valfritt bidrag.