Fisken ruttnar från huvudet

Stefan

Stefan Hedlund

Det finns ett gammalt ryskt talesätt som säger att fisken ruttnar från huvudet. När man begrundar den svenska rättsstatens accelererande sönderfall finns det all anledning att begrunda detta talesätt. Det är självfallet inte enskilda polisers fel att den så kallade uppklarningsprocenten för begångna brott har nått katastrofalt låga nivåer, alltså att allt färre kriminella handlingar faktiskt leder till påföljd.

Anledningen till att medborgarna på mycket goda grunder kan uppleva en växande otrygghet måste sökas högre upp, i politiska beslut fattade av folkligt förtroendevalda som i en skamlig manifestation av egen självgodhet har valt att prioritera egna ideologiska ambitioner framför medborgarnas lagstadgade rätt till skydd av liv, lem och egendom.

Efter många år av mummel i kulisserna har nu krisen inom polisen blivit så djup att den inte längre går att skyla över, åtminstone inte fullt ut. Även de etablerade medierna ser sig föranlåtna att från tid till annan publicera djupt stötande reportage om missförhållanden i polisens verksamhet, och i landets snabbt växande sociala medier, som inte lider av samma trängtan att vara politiskt korrekta, är kritiken skoningslös.

Det budskap som uppenbarligen förmedlas från högsta ort är att polisens viktigaste uppgift inte längre är att arrestera och lagföra kriminella element, utan snarare att upprätthålla dialog med individer som haft en bekymmersam barndom. Enskilda polismän som utbildats i respekt för lagen, och i användning av lagligt reglerat våld för att trygga medborgarnas säkerhet, får veta att man inte får söka konfrontation, utan hellre bör sträva efter att dricka kaffe och grilla korv med våldsverkarna.

De praktiska manifestationerna av polisens uppifrån ålagda handlingsförlamning är nu skrämmande tydliga. Medborgare som fått sina fastigheter ockuperade av migranter får uppleva att den privata äganderätten inte längre är tryggad, då polis och kronofogde spelar deras klagan mellan sig. Hundratals bilar har satts i brand, och medborgare förfäras över hur poliser på plats föredrar att inte ingripa. En veritabel epidemi av våldtäkter och sexuella ofredanden har dragit fram över landet, och polisens viktigaste uppgift tycks, utöver att dela ut armband, vara att så långt möjligt hemlighålla fall där förövarna är asylsökande.

De ensamkommande flyktingbarnen är ett fall i sig. Trots att det nu blivit tämligen accepterat att många varken är flyktingar eller barn, och att många av dem har ett kriminellt förflutet, tycks myndigheterna stå handfallna. De som begår brott gör det i fast förvissning om att de inte kommer att kunna straffas. Det räcker med att hävda att man är minderårig.

Till detta kan läggas att åklagare även har börjat varna för att polisens utredningar nu tar så lång tid, och är av så dålig kvalitet att allt fler brott måste preskriberas innan de ansvariga hinner lagföras. Konsekvenserna för det allmänna rättsmedvetandet kan inte beskrivas som annat än förödande.

Landets polisiära ledning tycks inte ens ha blivit skakad av att polispatruller inte längre kan sändas ensamma på uppdrag till problemområden. Utöver risk för stenkastning, får polismän som lämnar sitt fordon för att gå in i en fastighet kallt räkna med att deras fordon under tiden kan stickas i brand. Om staten på detta vis med berått mod väljer att inte upprätthålla sitt lagliga monopol på våldsanvändning måste medborgarna räkna med att andra krafter i stället kommer att utöka sin våldsverkan.

Den borgerliga oppositionens främsta kritik mot regeringen är att man inte vill satsa på 2000 fler poliser. Det är att skjuta grovt bredvid målet. De skattebetalare som förväntas betala kalaset har mycket god anledning att fråga vad det finns för sans i en politik som väljer att drastiskt sänka intagningskraven till en polisutbildning allt färre vill gå. Den naive kan förledas att tro, att det skulle vara bättre att tillse att redan utbildade och erfarna poliser kan förmås att stanna i yrket. Men det skulle kräva att man först röjer upp i den polisledning som tycks ha förlorat allt förtroende inom de egna leden.

Det kan tyckas som en omöjlig utveckling, men det finns självfallet en lösning. Det första steget måste vara att Rikspolischef Dan Eliasson tvingas att lämna sin post. Att han skulle kunna leda ett arbete med att röja upp i problem han själv i hög grad är orsak till är svårt att se. Eliasson skyddas dock av inrikesminister Anders Ygeman, som upprepade gånger förklarat att hans förtroende är obrutet. Ansvar måste därför utkrävas på högre ort.

Om oppositionen menar allvar med sin oro över krisen inom den svenska rättsstaten kan man välja att i Riksdagen gå fram med en misstroendeförklaring mot statsrådet Ygeman. Faller Ygeman, faller Eliasson, och sannolikt fler med honom. Först då är det möjligt att börja tänka i termer av ett återställt förtroende för svenska rättsvårdande myndigheter.

40 reaktioner på ”Fisken ruttnar från huvudet

 1. Hortensia skriver:

  Kloka ord, Stefan Hedlund, men det enda som alldeles säkert skulle kunna avlägsna den magstarke Dan Eliasson från sin oförtjänta post, torde vara ett extraval med gynnsam utgång för Jimmie Åkesson – och Sverige, naturligtvis.

  Svenska folket börjar surna till rejält på all ruttenhet i landets vanstyre och bäst-före-datum för ”regeringen” Löfven är sannerligen passerat med bred marginal. Förstår statsministern verkligen inte, att han har gått alldeles vilse i Reinfeldts irrspår och skämt ut Sverige inför hela Europa?

  ”Bringing back the feeling of security and order, the trust of EU citizens in their political leadership as well as rebuilding the reputation of the Union as a synonym of protection and stability, are all crucial and indispensable…” skriver Donald Tusk.

  http://www.consilium.europa.eu/en/press/press-releases/2016/09/13-tusk-invitation-letter-bratislava/

  ”Sydsvenskan menar att Donald Tusks utspel i synnerhet är riktat mot Stefan Löfven och Angela Merkel. De två var de regerings­chefer som drev på allra hårdast för att öka invandringen från tredje världen till Europa och med löften om asyl och höga bidrag skapade kaoset.”

  http://www.friatider.se/donald-tusk-till-attack-mot-eu-ledare

  Gillad av 6 personer

  • Janne skriver:

   Nu har Stefan Löfven sagt att han int ekommer att avgå, oavsett valutgången. Han vill tvinga Alliansen att ta SD till hjälp för att avsätta honom och han hoppas att det inte sker….

   Spännande!

   Gillad av 1 person

  • Verdandi skriver:

   Ja, så är det. Folk förstår inte hur mycket allt detta kostar oss, framför allt psykologiskt. Donald Tusk (och även i någon mån Juncker, som tycks ha baksmälla) verkar sent om sider komma till någon form av insikt.
   Det här handlar inte bara om migrationsverkets kostnader.

   Gillad av 2 personer

 2. Lennart Bengtsson skriver:

  Min uppfattning är att det bara är en tidsfråga av storleksordning något år tills dess medborgarna börjar ta saken i egna händer. Det första steget som håller på att genomföras blir privatväktare(poliser) samt ”gated communities”. De poliser som i rask takt slutar från en rättsstat som upphört att fungera blir sannolikt privatväktare eller liknande. Vi kommer att få en privat polis precis som vi idag har privata skolor. De som inte har råd med detta kommer att skaffa sig skjutvapen eller vakthundar eller båda.

  Gillad av 7 personer

 3. JAN BENGTSSON skriver:

  Det BORDE nå upp till allra högsta nivå,
  dvs Löfvén själv)

  Han skyddar uppenbart Dan Eliasson,
  då han var den som utsåg honom…

  Men syndabocken Ygeman sitter löst, nåja borde i alla fall.
  Hur det är möjligt att han kan skydda Dan Eliasson är en gåta…

  Men det är sannolikt att Stefan,
  för ovanlighetens skull, är den som bestämmer!

  Gillad av 3 personer

 4. Stina skriver:

  Eliasson låg i tangentens rikting, finjusterad av Reinfeldt och andra extremister tills helt nyligen, rötan går hela vägen till toppen. Det verkar tämligen uppenbart att Eliassons mål är någon form av anarki, kanske hans punklåt säger mer än man tror? Det är en milsvid skillnad mellan hur de allt frekventare debattinläggen av poliser och polischefer på marken uttrycker sig, de riskerar sitt anseende och karriär, och hur media, polisledning och politikerna uttrycker sig. Vi är på väg mot en total kollaps.

  Gillad av 7 personer

 5. Ami skriver:

  Kommer troligen inte på tal att alliansen skulle försöka fälla Ygeman eller Eliasson. Det finns tyst överenskommelser som vi inte känner till.
  Det mest provocerade är hur bilbränder och kriminalitet skylls på bristande utbildning, jobb och avsaknanande av fritidsgårdar.
  I Sverige är skolan gratis men det kräver att individen vill ha en utbildning. Utan utbildning inget jobb. Fritidsgårdarna försvann på åttiotalet och då brändes inga bilar.
  Allt är upp till individen om man väljer bort källarmosken och istället satsar på att gå till skolan så ökar oddsen att man lyckas i livet.
  I Sverige har vi en kultur där det alltid tas hänsyn till förövaren man har, vill jag påstå, ett ohälsosamt förhållande till mäniskor som av en eller flera anledningar vill förstöra samhället.

  Gillad av 7 personer

  • Hortensia skriver:

   ”I Sverige har vi en kultur där det alltid tas hänsyn till förövaren man har, vill jag påstå, ett ohälsosamt förhållande till mäniskor som av en eller flera anledningar vill förstöra samhället.”

   Exakt, mon AMI!

   Gillad av 2 personer

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Att Alliansen ej vill fälla Regeringen måste vara en galen konspirationsteori!
   Klart att varje opposition vill ta över makten, eller…

   Gilla

   • Luis skriver:

    Jan Bengtsson
    Det har haft otaliga tillfällen men ej gjort det. Vad tar det över? Ett land i bitar.
    Det är inte Batra som styr utan den en Reinfeldtska gruppen som började med att beröva oss välfärden och köra landet i diket.
    Varför? Jo för att försvaga välfärden och på så sätt sätta landet i kras. Varför? För att bygga upp det PE kallar VIK. En ny stat i staten.
    Att bryta ner ett samhälle går snabbt och ett samhälle i nedbrytning är det bästa landet man kan regera.
    Vad Reinfeldts gruppens mål är kan vara svårt att greppa men man skall vara klar över att det handlar inte om att göra det bättre i Sverige för svenskarna. Vi är utsatta för ett experiment i hur man kan ersätta ett ”barbariskt” folk med ett annat barbariskt folk.
    Ingen i historien har lyckats eller ens försökt att krossa en demokrati på två årtionde men det är det experimentet går ut på.
    Vad sägs om det som en konspirationsteori?

    Gillad av 2 personer

 6. Sten Lindgren skriver:

  Polisen lider av samma sjuka som t ex kyrkan och sjukvården, nämligen överpolitisering. Detta betyder att ledande personer väljs efter kriterier som politisk lojalitet för att inte säga inställsamhet och inte efter duglighet. Överpolitisering innebär också att målformulering, resursallokering och prioriteringar blir starkt färgade av för dagen förhärskande ideologier.
  För en gångs skull hade statstelevisionens igår i Opinion Live ett icke manipulerat inslag om polisen Där kunde man tydligt se vilken typ av chefer som överpolitiseringen resulterat i, nämligen personer fångade i det byråkratiska systemet och med ringa kontakt med verkligheten till skillnad från närvarande representanter för fotfolket inom polisen.
  Man kunde också se att de medborgare som vittnar om hur de grovt nonchalerats av polisen i utsatta situationer fortfarande är häpna över detta och att den inlärda respekten för överhögheten fortfarande sitter i, men frågan är hur länge. Så småningom blir folk förbannade på allvar.

  Gillad av 6 personer

 7. Hans Nilsson skriver:

  Förfallet av Sverige började redan i mitten på 70 talet vilket bekräftades i gårdagens TV program Opinion. Alla som är chefer, underchefer och tjänstemän i landets 334 myndigheter håller varandra om ryggen för att behålla sina groteskt välavlönade befattningar. Folket har bara en möjlighet och det är att revoltera. Med eller utan blodspillan bestämmer makthavarna .

  Gillad av 8 personer

  • Lennart Göranson skriver:

   @ Hans Nilsson
   Av mina 37 yrkesverksamma år (jag räknar inte in yrkesverksamhet efter pensioneringen) har jag arbetat 25 som tjänsteman på svenska statliga myndigheter. Jag uppfattar inte att jag under den tiden har varit groteskt välavlönad, exempelvis jämfört med de vänner som i stället arbetade i det privata näringslivet. Jag kan inte erinra mig att jag har hållit några andra statsanställda ”om ryggen”. Jag upplever att jag har arbetat i en miljö där människor har haft en ärlig önskan att göra en nyttig insats som gagnar vårt land och att det ofta är därför de har valt sin yrkesinriktning. Det har också varit en miljö där man ställer ganska höga krav på det underlag man baserar påståenden på. Din kommentar har fått 6 ”likes”. Jag tycker att de som tycker om dina påståenden borde ha rätt att få veta vad du har för grund för så generella omdömen.

   Gilla

 8. Lars trastiggaren Lazarus skriver:

  Syfilis i tredje stadiet kompletterar bilden med det då vanligtvis inträdande storhetsvansinnet.Humanitär stormakt?Javisst.Och vräkta,svältande,tandlösa,undanträngda,ej rasifierade ”pursvenskar”.

  Gillad av 1 person

 9. ruben skriver:

  Krisen är avgrundsdjup med den allmänna ordningen i landet pga. den gränslösa asyl-politiken. Verkningarna kommer att vara negativa i många år även om de stänger ned all asyl-mottagning direkt. Trots det, så försvarar man bristen på säkerhet och ordning med näbbar och klor. I UK fick man nog och det resulterade i brexit, där röstresultatet gav större larm-reaktion hos ledarna än den sorgliga orsaken till varför man röstade som man gjorde. Man förtalade de röstande som gamla och smutsiga eller outbildade. De som röstade för brexit är såna som inte kan ges förtroende att rösta i så viktiga frågor. Det är väl så regeringen anser om Svenska väljare också. All kritik mot vansinnigheter i asyl-mottagning, som riskerar landet och medborgarnas säkerhet, ekonomi och livskvalitet, tycks regeringen och myndigheterna arbeta emot, för kritiken anses ond eftersom alla miljoner kritiska väljare är rasister. Man pladdrar hellre om det globala miljö-hotet, trots att det är bara extremister i Sverige, som i dagens läge bryr sig om det. Allmänheten har mer akuta problem att brottas med tack vare den pågående förintelsen av Sveriges nation. Grannländerna är säkert skärrade över nedmonteringen av säkerhet och ordning i Sverige, eftersom kriminaliteten och oordningen även spiller över till dem.

  Gillad av 5 personer

 10. Hortensia skriver:

  Briljanta Chris Forsnes huvud – och mod – är det sannerligen inget fel på.

  http://ledarsidorna.se/2016/09/migrationspolitikens-svarta-hal-del-ett/

  Rättvisans dyrbara kvarnar maler på högvarv med diverse migrationsärenden, som på sin höjd borde hamnat i en avfallskvarn och spolats ut i avloppet, eller förpassats direkt till en gigantisk, ruttnande, stinkande kökkenmödding, där framtidens forskare får förundras och förfäras över det formidabelt orealistiska förhållandet till förmenta flyktingar i 2000-talets Sverige.

  Gillad av 3 personer

 11. Nils Dacke skriver:

  Dan Eliasson måste naturligtvis avgå eller entledigas fortast möjligt då han är en politruk och samhällsförstörare av rang. En annan politruk och samhällsförstörare Anders Danielsson avgick idag på morgonen så det kanske börja röra på sig.

  Gillad av 3 personer

 12. thojak skriver:

  Att fisk ruttnar från huvudet är ett väl känt faktum – åtminstone här på Bästkusten 😉 -. Sammalunda måste trappor städas uppifrån och ner och där finns rejäla mängder ‘trappor’ att städa i detta land/samhälle. Den stora och avgörande frågan är emellertid (initialt) VEM ska hålla i sopkvasten?

  Gillad av 2 personer

 13. Christer Carlstedt skriver:

  Tyvärr tror jag att rötan har nått längre än till huvudet, om man med huvudet avser vissa enskilda personer.

  Det tycks mig att ett gäng kvasipsykologer har infekterat hela rättssystemet med sina teorier om ”allas lika värde”. Man utgår i rättsskipningen från att alla människor har samma empatiska förmåga och att därför en tillrättavisning, kanske kombinerad med en tids frihetsberövande med likasinnade skulle ha någon verkan att tala om.
  Jag tror inte att man behöver vara psykolog för att inse att en person som utsätter någon annan för oprovocerat våld, vare sig det handlar om stenkastning, allmän påpuckling, skjutning eller våldtäkt, har en undermåelig empatisk förmåga. De är helt enkelt inte likvärdiga.

  Då uppstår självklart problemet – vad gör vi med dessa personer?

  Rättssystemet antas, som jag förstått det, rehabilitera de intagna, så att vidare brottslig verksamhet inte skall förekomma.
  Det låter ju gott och väl.
  Men fungerar det?
  På vilket sätt skulle en domstol kunna vara sakkunnig på så sätt att den kan bedöma hur lång tid en ”omprogrammering” av en person kan ta?
  Den som i lagstiftningen skrev in möjliga straffsatser var precis lika okunnig på området.

  Nästa fråga blir följaktligen – Har Kriminalvården de resurser i form av kuratorer och psykologer att detta ens är en tänkbar hantering?
  Jag tror nog att vi kan svara nej på den frågan. Kuratorer och psykologer är en bristvara i samhället i stort.

  Det är nog dags för rättsväsendet i stort att sätta sig i djup begrundan över vad man vill åstadkomma.
  Som privatperson är jag helt tillfreds med att kriminella bara hålls borta från övriga och ju längre desto bättre. Men tanken på att låsa in någon och tappa nyckeln är inte heller speciellt tilltalande.

  Som jag ser det så återstår då bara hjälp till självhjälp. Det innebär att man återinför den gamla synen på brott och straff. Straffet skulle i så fall handla om frihetsberövande under så obekväma förhållanden att den kriminelle inte på villkors vis vill hamna i den situationen igen.

  Jo då. Jag hör redan ropen att isolering utan tillgång till telefon, TV, dator etc. är inhuman behandling. Det kan väl tänkas. Det är ju då jag ställer mig frågan varför någon som i berått mod skjuter någon annan i revirslagsmål om narkotikahandel skulle ha förtjänat en human behandling? Den eller de som begått våldtäkt? Den som klubbat ner någon obekant person? Den som snor pengarna från en fattigpensionär?

  När någon på ett rationellt sätt förklarar så att jag begriper varför en person som agerat inhumant skulle vara berättigad till en human behandling, då kan jag tänka mig att ta frågan under omprövning.

  Gillad av 3 personer

  • Hovs_hallar skriver:

   Personligen anser jag att myndigheterna borde hyra fängelseplatser i något land typ Tunisien, istället för att använda dessa svindyra svenska fängelser.
   Två fördelar:
   1) man skulle spara massa pengar
   2) den vanligaste kategorin brottslingar (muslimer) skulle känna sig ”som hemma”…

   Gillad av 3 personer

   • Anne-Hedvig skriver:

    JA!! De er jo så oppsatt på å videreføre sin egen kultur – la dem få en smak av den .. De respekterer ikke annet enn meget faste grenser.

    Gilla

   • gösta skriver:

    Kan också tänka mig att Sverige hyr eller köper ett landområde dit brottslingar kan förpassas och klara sig själva.

    Gilla

  • Helmuth skriver:

   Jag är emot dödsstraff och dessutom ganska tveksam till fängelsestraff över huvud taget, men har inte själv något bättre förslag för att åtminstone tidvis hålla bort buset från gatan, så vad göra?
   Om vi till att börja med skulle utnyttja de straffskalor vi har, istället för att utdöma påföljder som inkluderar några månader i förvar, eller i en batikhäxas knä.
   Jag skulle också gärna se ett slut på mängdrabatt vid multipla brott, som kan ge löjligt låga utfall vid seriell brottslighet. Tag istället fram miniräknaren och addera strafftiderna så att påföljden hamnar i någorlunda paritet med brotten.
   Sluta också med tidsmässig straffrabatt som medför alltför korta straff för grova brott.
   Slutligen vill jag ha en helt ny påföljd (som varken är straff eller vård) för de grövsta kriminella som visat att de inte klarar av ett liv i ett öppet samhälle, som då innebär att internen aldrig mer skall återanpassas till ett liv utanför murarna. Detta innebär att han låses in på en specialanstalt för detta ändamål, utan frigång, besök, permissioner och all den lyx som dagens fängelser består de intagna med.
   Avskärmad från yttervärlden skulle den intagne beredas tid att för resten av sitt liv begrunda vad han har gjort, istället för att förbereda sig för en ny kriminell karriär när han kommer ut.

   Gilla

 14. Elöd Szanti skriver:

  Jag är uppvuxen med uttrycket om att ”fisken ruttnar från huvudet” men ordspråket fortsätter sarkastiskt med ”men rensas från svansen”.
  Ett passande ordspråk till säger ”en hand tvättar den andra handen och båda tvättar arslet”.
  Lite så kan man beskriva makthavare o media i ett samspel.

  Gillad av 1 person

 15. Hortensia skriver:

  Måtte sådana här obegripliga händelseförlopp snart vara ett minne blott:

  ”Paret är i 70-årsåldern pistolhotades av tre minderåriga pojkar på kyrkogården.
  Men polisen la efter två månader ned utredningen med motivering att det inte fanns någon misstänkt för brottet.
  – Det är för dåligt. Polisen har inte hållit vad vi kommit överens om, säger mannen till Sydsvenskan.”

  http://www.expressen.se/kvallsposten/par-dodshotades-av-pojkar-pa-kyrkogard/

  Gillad av 1 person

 16. Samuel af Ugglas skriver:

  Socialisterna har genom årtionden gjort allt för krimminalisera medborgarna. Tyvärr törs inte de skattefinansierade oavsättliga tjänstemännen använda de sanktionsmöjligheter som står till buds, det kunde ju drabba deras eget folk!
  Inlägget borde uppmärksammas av ”hoppisängflickan” BATRA, hon som genomförde den socialistiska statskuppen tillsammans med Löfven år 2014, den som svenska folket redan glömt.
  Hon är nog den största olyckan som drabbat Sverige på många år!
  Tack Stefan Hedlund för att Du uppmärksammar eländet.

  Gillad av 3 personer

 17. BjörnS skriver:

  ”Anledningen till att medborgarna på mycket goda grunder kan uppleva en växande otrygghet måste sökas högre upp, i politiska beslut fattade av folkligt förtroendevalda som i en skamlig manifestation av egen självgodhet har valt att prioritera egna ideologiska ambitioner framför medborgarnas lagstadgade rätt till skydd av liv, lem och egendom.”

  Väl formulerat. Det gäller även t.ex försvarspolitiken. Jag såg att Danielsson avgått och han bör nu följas av Eliasson som bör försöka ta en viss Thorsell på Rikspolisstyrelsen med sig. Den senare bedriver ett eget korståg mot legala vapenägare enligt resonemanget att när polisen fått bort alla illegala vapen kommer de legala att bli väldigt attraktiva för brottslingar. Eftersom legala vapen inte är ett problem (enligt polisens egen statistik) vid alla dessa skjutningar och handgranatskastande som vi dagligen läser om är jakten på legala vapenägare helt bortkastade resurser som kunnat användas till annat, speciellt givet hur ont om resurser polisen verkar ha. Bara ett exempel på hur man prioriterar fel.

  I samband med ”We are Stockholm”-skandalen framgick att polisen tagit politisk hänsyn när de mörkat uppgifter – ville inte gynna SD. Jag skulle vilja se lite bevis på att man slutat med detta. Frånvaron av signalement (kan vara motiverat ibland) är slående om man jämför med hur saker och ting tycks skötas i övriga världen.

  Gillad av 1 person

 18. Lasse skriver:

  Är det helt omöjligt att en blivande rikspolischef själv kunde vara en erfaren och meriterad polis och utan politiska bindningar?
  Försvarsmakten har ju en yrkesofficer som ÖB, varför måste just polisen ha en chef med partibok och utan polisiär erfarenhet?

  Gillad av 3 personer

 19. Janne skriver:

  Eliasson har nog många supportrar eftersom han blev utnämnt både av Alliansen till chef för F-sassan och migrationsverket och av sossarna till rikspolischef.
  Om han någonsin skulle avgå kommer han att blir generaldirektör någon annanstans eller placeras i regeringskansliet med full lön tills han går i pension.
  Så definieras allas lika värde för eliten i Sverige.

  Gillad av 1 person

 20. ruben skriver:

  Kan man straffa menlösa? Jag kan tycka det ifall de är tillräckligt arroganta och högdragna i politisk korrekthet mot den snart uppgivna allmänheten. Nu rimmar inte menlöshet och högdragenhet, men jag hittar inget bättre attribut. Jag tänker på de som sett till att vi fått den här typen av samhälle: http://nyatider.nu/polis-i-borlange-kriminella-har-vunnit/
  Hur många år av lögner har inte försvarat den här utvecklingen av helvetena i Sverige.

  Gillad av 1 person

 21. Karl skriver:

  Det finns inte för få poliser. Bara ett samhälle som inte är anpassat juristiskt och straffrättsligt som den nutid vi har nu. Allt bygger på svenska småbrottslingar som skall tas om hand eller mördare som skall låsas in.

  Den invandringsbrottsligheten (klaner) vi har fått de de sista åren som bygger på livslångt yrkeskriminalitet för att bygga upp förmögenheter för familjer och deras närmaste. Detta är svenskarna helt främmande för, vi förstår det inte (vi tänkande människor förstår, men inte våra beslutsfattare) men det leder till ett helt nytt samhälle som vi vi inte vana vid. Alltså i framtiden, om du inte bor i rätt områden, måste svensken förhålla sig till den invandrande brottsligheten. Våra politiker förstår inget inget, de träffar förmodligen bara en teatergrupp i Angered eller ett fotbollslag i Rosengård.

  Det som våra beslutsfattare gjort de sista 20 åren är oreparerbart och Sverige blir aldrig sig likt igen, tyvärr.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.