När kallas kriget krig?

Ian Wachtmeister

Ian Wachtmeister

22 mars 2016: Islamiska Staten IS har just slagit till i Bryssel.

När ska Sverige inse att det är krig i världen? Världskrig i Syrien, inbördeskrig i Belgien, i Frankrike, i vilket land som helst. ”Men vi ser ingen risk för Sverige” säger en representant för Polismyndigheten” och ”ser ingen anledning att höja den risknivån, som vi nyss sänkte från 4 till 3”.

När ska Sverige inse att den invandringspolitik som Sverige stolt och i så många år stått i spetsen för och velat ha applåder för, har lett till krig? Att hela den ogenomtänkta önskedrömmen om att alla ska få leva där de vill och hur de vill, var en saga som inte tålde verklighetens ljus?

Vi lyckades smita igenom första världskriget och ljuga oss igenom det andra, men då visste vi vilka som bebodde vårt land. Att fienden bodde någon annanstans. Men nu har vi enfaldigt släppt in fienden. Javisst har vi släppt in vänner också och välkomnat väldigt många personer med ärligt uppsåt som velat satsa på vårt land.

Bra så, men det allvarliga är att vi formligen bäddat för våra fiender att komma hit. Vi har lockat med PUT och TUT, radat upp de förmåner vi bjuder på och varit de första (och idag de enda) som tagit emot personer om vilka vi inte vet någonting alls. I andra länder kallas de illegala. Här ingår de i gruppen papperslösa.

Nu vill de politiker som sov när det hände eller som patetiskt uppmanade sitt folk för att öppna sina hjärtan och göra ont ännu värre, nu vill samma politiker glida undan sitt ansvar genom att peka på Europa och säga att ”det kan hända här också” ungefär som om det var andra länder som drivit den hämningslösa politik som Sveriges politiska etablissemang var så stolt över till för någon månad sedan.

Att se och höra vårt nuvarande politiska ledarskap är tröttsamt, sövande och bedrövligt. Tror de att de ännu en gång ska kunna gömma sig (och oss) bakom andra länder som kommer till vår hjälp?!

Det Sverige borde göra är att – för en gångs skull – förekomma i stället för att förekommas. Att inse att läget är allvarligare och mer komplicerat än under andra världskriget. Att inse att det är hög tid för en samlingsregering. Pratkvarnarna måste ta time-out, ty det är dags för gemensamma tag, undantagslagar och nationell samling.

I en samlingsregering ska alla partier vara med. Med en samlingsregering förstår folket att politikerna gemensamt försöker göra sitt bästa för sitt land. Inte för sitt parti eller sig själva. Regeringschefen måste i ett sådant läge utses på personliga egenskaper och meriter. Först då märks det att politikerna tagit nya tag för att koncentrera sig på sin huvuduppgift.

Och alla svenskar i näringsliv och förvaltning uppmanas att ställa upp på de poster i regeringen där de kan göra störst nytta.

– Men det du skriver går inte att genomföra och så farligt är det faktiskt inte. Du överdriver! Och det där med val av statsminister? Det måste ju bli en av partiledarna!

Nej det ska nog INTE vara en av partiledarna. Då blir det ingen trovärdig samling i samlingsregeringen.  Det är för övrigt Riksdagen som utser statsminister.  Folkets valda ombud får därmed chansen att visa sitt omdöme och sin klokskap över partigränserna.

Sverige, som på sistone skrutit med att vara en moralisk stormakt, måste återgå till att vara ett litet land, som vill försvara sitt folk, sina traditioner och sina värderingar.

Om vi inte gör det kommer någon annan att göra det åt oss. Med andra värderingar. Gud bevare oss för det!

39 reaktioner på ”När kallas kriget krig?

 1. Ådärkomdenja skriver:

  Ian’s förhoppning kan möjligen infrias, den dagen EU:s kollaps inleds (#Brexit), och de suveräna nationalstaterna åter tar fullt individuellt gränsansvar. Schengen är på sitt sista dödsryckningsstadie, Turkiet (!) avgör dess framtid. Samtidigt som det utbrutit regeringsinitierat inbördeskrig i Turkiet. Ett ‘riktigt’ sådant, turkiska nydiktaturregimen mot den etniska folkgruppen kurder (20% av befolkningen), som förföljs skoningslöst i sydöstra landsdelen, plus i de norra delarna av angränsande Syrien och Irak. Samt att samarbetspartnern ISIS/Daesh tröttnat på Erdogans piruetter, och etablerat terrorbombningar som drabbar både, polis, militär, civilbefolkning och turister, veckoligen återkommande dåd. Turistnäringen har halvkollapsat, nedgång 40%, slår stenhårt mot stora delar som är nästan helt beroende av turism, Antalya/Side/Alanya t ex. Svenska resebyråer har i stort sett inte kvar Turkiet i sitt charterutbud, vilket visar att turist-Svenne är livrädd att vistas i s k riskområden. Och i juli får 72 miljoner turkar Schengen-tillstånd, som en av EU-diktatorn Merkels eftergifter i s m att gränsskyddet lagts ut på turkisk entreprenad, grekerna odugliga på territoriellt försvar. Denna demokrati-föraktande sunnimuslimska ‘osmaniac state’ är Europas hopp, skamligt men sant.

  Hur långt skall det behöva gå innan Sverige drabbas handgripligen? Eller, är det kanske så, att regeringen/7Partiet medvetet upplåter en frizon i landet till den armè av unga, vältränade jihadistkrigare, som smugit sig ut i Europa under falska ‘flyktingskäl’? Med en naiv förhopning om godhetsrabatt från islamismen? En av terroristerna i Belgiendramat lär haft kopplingar till Sverige, gift och mantalsskriven, men sedan en tid ‘försvunnen’ och nu död och avslöjad självmordsbombare.

  Den dag kalifatet randas, när befolkningsutbytet gått så långt, så är Sverige ‘välrustat’ att ta klivet. Ett enkelt maktövertag, samhället inpyrt av islamkrameri, fler nogo-zoner än fredade svenskreservat, jihadlagar redan i partiell tillämpning, precis som fallet är i de värsta gettona i England, Luton m fl.

  Gillad av 3 personer

 2. Arne Weinz skriver:

  Ian, du må vara en gammal överklassstofil, icke desto mindre håller jag till 99% med dig! Kriget är här och fienden sponsras av skattebetalarna. Vi betalar för vårt eget samhälles förstörelse. Dagens politikergeneraration går till historien som de som förrådde och ödelade det fina, fria och vackra samhälle som byggts upp under 100 år.

  Gillad av 3 personer

 3. Lennart Bengtsson skriver:

  Tyvärr kommer svenska politiker och myndigheter att vakna först när ett allvarligt attentat inträffar i landet med något hundratal döda och långt fler allvarligt skadade. Hemskheter av det slaget kan ju inte hända här för det har ju inte hänt något de senaste tvåhundra åren.
  Naiviteten i Sverige kombinerad med en utbredd strutsmentalitet är närmast obegriplig för någon som länge råkat leva i en annan verklighet. Det är som att möta en invasionsarme med att unisont börja sjunga Idas sommarvisa och vips försvinner det onda ungefär som att knäppa av verkligheten som en Mr Chance i Peter Sellers berömda film.
  Vi kan bara hoppas att det inte är sommaren 1914 eller 1939 utan en annan sommar som inte tar slut.

  Gillad av 5 personer

 4. Göran Fredriksson skriver:

  Det behövs mer långsiktighet i politiken om Sverige, så som vi känner det, skall överleva.

  Det är folket som tänker långsiktigt och har intresse av hur det kommer att vara för deras efterkommande att leva i Sverige. Politiker tänker mest på sin egen försörjning och ser därför sällan längre än näsan räcker i andra frågor. Därför behöver den makt som politikerna tagit från folket sedan 68-vänsterns intåg återtas, t.ex. i form av beslutande folkomröstningar som kan snabbt överpröva beslut i riksdag, regering och centrala statliga myndigheter när en bestämd andel av väljarkåren anser att politikerna är på fel spår. Att vänta en hel mandatperiod är en för lång tid.

  Ett parti behövs med bara ett mål på programmet, att öka väljarnas makt och minska politikernas makt. För att alla, oavsett t.ex. vänster-höger åsikter, som är missnöjda med politikerklassens framväxt, där politikerna har mer gemensamt med varandra och med media än med sina väljare, skall kunna rösta på partiet bör det i förväg beslutas att partiet avvecklas så snart beslut enligt programmet är fattade i riksdagen. För att ingen skall misstänka att partiets politiker ändå avser att klamra sig fast vid taburetterna bör det bestå av sådana som har karriären bakom sig eller som har en egen karriär utanför politiken. En punkt i programmet kan vara att politikerlönen utgår som en genomsnittlig industriarbetarlön under mandatperioden med en kollektiv resultatbonus som väljarna får rösta om i samband med efterkommande val.

  Gilla

 5. Caleum skriver:

  Jag håller med om mycket i det Ian Wachtmeister skriver, men en samlingsregering med samtliga partier är som det förefaller idag helt ogenomförbart. Vi kan bara se hur alla partier utom L avböjde att deltaga i diskussion med SD om terrorismen i gårdagens aktuellt. Inte ens en enkel diskussion orkar eller vill man ta.

  För min del skulle jag hellre se en övergångsregering bestående av enbart teknokrater och med en extremt driven projektledare som statsminister. Dessvärre är detta nog det enda som kan rädda vår nation i det problematiska läge som nu råder i vårt land och i omvärlden. Under tiden som en övergångsregering finns på plats kan de sk. etablerade partierna, med utgångspunkt från de problem som finns och kommer inom en nära framtid, revidera sina partiprogram.

  Gillad av 1 person

 6. BjörnS skriver:

  Jag föreslår en teknokratadministration med uppdragna riktlinjer från riksdagen efter att vi har fått folkomrösta om ett par centrala frågor, bl.a invandring och försvar.

  Gillad av 1 person

 7. Sten Lindgren skriver:

  Ian W är värd all respekt för sitt engagemang och sin oräddhet och han har givetvis rätt i sin analys. Dock tror jag tyvärr inte att hans lösning är genomförbar. Några saker som talar emot:

  • Avsaknaden av krisinsikt är total inom samtliga partier förutom SD, samma gäller inom stora organisationer som facket, Svenskt Näringsliv, Röda korset, etc
  • Ledande media, med undantag av GP, håller sig helt inom vad som idag definieras som PK, t ex ser den ledande f.d. konservativa tidningen de gula båtarna som den viktigaste frågan i sammanhanget. Statstelevisionen släpper i stort sett bara fram PK-eliten. Jämför Aktuellt igår där Cecilia Malmström tilläts hävda att enda problemet är att säkerhetspolisen inte fungerar, inte ett ord om invandringen
  • Vi kan inte förvänta oss någon hjälp från ekonomiska makthavare i Sverige, dessa är till stor del ättlingar till dem som ljög sig igenom 2:a världskriget
  • Samlingsregeringen och en opolitisk statsminister kan låta tilltalande men det går inte att uppbåda engagemang för detta och för att fungera skulle det krävas konstitutionella förändringar.

  Slutsatsen av ovanstående är nog att det finns bara en väg att gå, den knaggliga politiska vägen. Väldigt högt upp på listan över önskemål står då utbyte av nuvarande odugliga partiledningar i de två största partierna, (s) och (m). Och där tror jag nyckeln är att få till en palatsrevolution inom (m). (s) är på dekis och det krävs mycket för att vända trenden. (m) däremot är en slumrande resurs som går att väcka upp.

  Gillad av 1 person

   • Sten Lindgren skriver:

    Hej, inte så lätt att ge ett kort svar på, men mitt svar blir som följer:

    • De som gjorde eftergifter till nazisterna, vilket bl a drabbade våra grannländer
    • De som gjorde affärer med nazisterna, bl a Wallenbergarna

    Gilla

  • Per Albin skriver:

   Sten,

   Lite väl oprecist för att man ska förstå vad du menar. Men för att ändå säga något: Ingen av de krigförande staterna ifrågasatte att Sverige var och förblev en neutral stat. Den definition av neutralitet som i verkligheten gällde var: “Om stat A och stat B befinner sig i krig med varandra, t ex utkämpar andra världskriget som varandras dödsfiender, och båda betraktar stat C som neutral, då är stat C neutral”. Sverige gjorde ”eftergifter” åt ömse håll för att kunna förbli neutral.

   Alla berörda ”vann” på Sveriges neutralitet: finnar, norrmän, danskar, judar, balter och tyska antinazister som Willy Brandt. Samt de krigförande på båda sidor, särskilt den segrande sidan, och Sverige. Alla. Eftersom alla vann på att Sverige förblev neutralt kan bara en gnällmåns påstå att någon ”drabbades”.

   Bortsett från den lilla rännil som utgjordes av lejdtrafiken kunde Sverige bara handla med Tyskland och tyskockuperade länder. Detta förstod också de allierade. Den svenska malmexporten till Tyskland var t ex till sista grammet godkänd av de västallierade eftersom de insåg att den var nödvändig för Sveriges överlevnad. Den gjorde det möjligt för Sverige att importera bl a kol, koks och konstgödsel från Tyskland och tyskockuperade länder. Utan denna import hade många svenskar svultit ihjäl och frusit ihjäl under de tre extremt kalla krigsvintrarna. De som kritiserar att Sverige handlade med Tyskland tycker att svenska folket borde lagt sig ner att dö. Det tyckte lyckligtvis inte Storbritannien och USA. Lästips: Gunnar Hägglöf: Svensk krigshandelspolitik under andra världskriget.

   Bröderna Wallenberg gjorde ovärderliga insatser för Sverige under kriget, Marcus i förhandlingarna med Storbritannien och USA, och Jacob i förhandlingarna med Tyskland. Deras kunskaper och förhandlingsskicklighet och att de bemöttes med stor respekt överallt i världen var en tlllgång för hela landet.

   Om du tänker på de oklarheter som USA påpekade efter kriget, om Wallenbergarnas mellanhavanden med Gördeler (som skulle blivit tysk regeringschef om attentatet mot Hitler den 20 juli 1944 hade lyckats) så har de utretts och klarats upp och Wallenbergarna är helt rentvådda.

   Gillad av 2 personer

   • Sten Lindgren skriver:

    Det kan nog finnas delade meningar om Dina påståenden. Jag läser just nu en bok om andra världskriget skriven av Antony Beevor, en vad jag förstår auktoritet inom området. Han ger inte en alltigenom positiv bild av Sverige i sammanhanget

    Gilla

  • Per Albin skriver:

   Sten,

   Det står nu klart att du inte har några belägg alls för att svenska företagare eller näringslivsföreträdare ”ljög sig igenom andra världskriget”.

   Du har heller inga belägg för att Sveriges agerande ”drabbade våra grannländer”. Du har helt enkelt inga belägg för något du sagt.

   Beevor är en mycket duktig populärhistorisk författare. Han gör omfattande research inför sina böcker, som delvis kan gränsa till forskning, men han är inte forskare. Hans huvudintresse är att sälja böcker.

   När du läst hela boken lär du kunna konkludera att Beevor inte ger en ”alltigenom positiv bild” av något land. Det är så världskrig fungerar.

   Och du lär inte hitta något som konkret motbevisar mina påståenden här, vilket du tydligen hoppas på. Men återkom gärna om du hittar något!

   Men du bör naturligtvis först och främst söka efter belägg för att svenska företagare eller näringslivsföreträdare ”ljög sig igenom andra världskriget”. Om du inte hittar några sådana, kontakta gärna Beevor. Säg att du på ett seriöst och kvalificerat diskussionsforum har påstått att svenska företagare eller näringslivsföreträdare ”ljög sig igenom andra världskriget” och att du vill kunna dokumentera detta för att inte förlora ansiktet. Om han svarar så kanske du äntligen inser att du har fel.

   Gillad av 1 person

 8. Gunilla skriver:

  Vi har ju redan en samlingsregering; med 2 som frontar och 5 som stöder. Med resultatet total låsning i alla frågor eller någon urvattnad sosselösning så den s.k oppositionen fortsätter att vara snälla och för allt i världen inte vill regera.

  Gillad av 3 personer

 9. JAN BENGTSSON skriver:

  Synnerligen klokt förslag med en SAMLINGSREGERING.

  Med en utomstående Statsminister fram till nästa val! Minst!

  Göra en genomlysning av systemen, och föreslå konstruktiva ÅTGÄRDER!

  En revidering av Multi Kulti lagen,
  som direkt strider mot FN:s Flyktingkonvention!

  Då kan vi komma på rätt kurs igen!

  Gilla

 10. Arne f skriver:

  Jo, nog verkar det nödvändigt men de skyldiga är just det och vill inte erkänna det. Det finns en diskriminering i Sverige som är fin och upphöjd, det är åldersdiskrimineringen. De som vet bättre och vet mer tvingas ut tidigt, i Italien och många andra länder så styr de gamla från mera diskreta kontor, men min känsla är att i Sverige så slutar telefonen ringa, utom kanske hos Wallenberg och några till. Det kanske är dessa som för en gång skull behöver göra något politiskt för sitt land, de gamla storägarna?

  Vi är i krig, men det är ett krig där endast ena parter agerar efter det, hänsynslöst och slugt, med bomber i Bryssel eller multikulturella smällkarameller fulla med indoktrinering på Bolibompa. Vi låtsas som det regnar och blir sprängda i luften då och då. Fastän fienden i varje dåd säger -Hej här är jag så tittar vi åt ett annat håll. Detta kommer inte ta slut, hur många döda, hur många terrordåd innan folk säger -Det här fungerar inte?

  Fienden säger,de vill att vi skall hata muslimer så att de kan rekrytera fler, de vill att vi skall stöta ut dem. Ja samma sak var det med nazisterna, tiden att hålla dem vid sitt bröst är över.
  Om de som inte kan ta avstånd från alla de seder och bruk som hotar vårt samhälle, om det så är jämlikhet, slöja, sharia eller annat, om de nte kan acceptera att det inte får finnas i VÅRT samhälle, låt dem då radikaliseras, internera dem, utvisa dem och låt de resa till krigsarenan där vi också kan applicera krigets lagar. Låt oss sedan göra det. Och öppna aldrig gränsen igen.

  Jag är trött på detta.

  Gillad av 4 personer

 11. Tahmas Nuri skriver:

  Om jag har förstått det rätt så är de samma resonemang som jag har försökt pådriva dvs att vi bör ha en politisk oberoende stats eller premiärminister. Den politiska modellen som Sverige har idag är förlegad och det finns inget som tyder på att den är framtidssäkrad.
  Vi hör för mycket svammel idag från våra politiker. Ansvarsfrågan både vad det gäller nationell som internationell politik är obefintlig, alla skyller i från sig och även i denna fråga så leder Sverige den ligan.
  Man kan förenkla men man skall inte raljera och det jag menar med det är följande; när världen förändras, när spelreglerna förändras så måste även vi förändra. Ord som värdegrund, moral och etik är väldigt fina ord att använda när världen är i balans, men när världen står i lågor och spelreglerna för vårt eget välbefinnande är i fara så måste vi agera.
  De fina ordens tid är tillfälligt förbi och måste naggas i kanten om vi skall ha en sportlig chans att klara av detta inferno som vi förnärvarande befinner oss i.

  Gillad av 3 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   Sverige är i många hänseenden en failed state. Som du säger kan man inte längre säkert säga vad Sverige är, vad det inte är, var det börjar, var det slutar och vem som är medlem. Finns något kvar att försvara? Finns någon kvar som vill försvara? Försvar och polismakt existerar, men ingetdera är heltäckande. Utanförskapsområdena är ju områden som polisen inte mäktar med, och i förhållande till försvarsmaktens förmåga är nästan hela landet ett utanförskapsområde. Riksdag, regering, departement och myndigheter är var och en sin egen lyckas smed och inte ansvarig inför landets eventuella medborgare, invånare eller befolkning. ”Privatiseringen” har fortgått okontrollerat.

   Vad är Sverige? Ett smörgåsbord med gratis lunch för alla?

   Gillad av 2 personer

 12. Johan skriver:

  Grejen är att vanligt folk måste förstå hur fula oligarkerna är, innan dess blir det nog svårt med kursändring. Det är en svår pedagogisk uppgift men duktiga reklamare kanske kan konstruera ”Youtube”-kampanjer? Skulle vara kul att se en animering av hur centralbanksväsendet växte fram fr.o.m. ”House of Rothschild” typ 1790-tal till nutid mm mm.

  Gilla

 13. Hovs--hallar skriver:

  Ian har rätt i att det råder krigstillstånd — islam mot Väst.
  Men vad skulle en samlingsregering göra för nytta? Dagens riksdagspartier är — med ETT undantag — en del av problemet, INTE av lösningen.

  Så vad skulle det göra för skillnad att låta dessa odugliga partier utan verklighetsinsikt bilda regering; en regering där det ENDA regeringsdugliga partiet hamnar i minoritetsställning.

  Nej, den enda konstellation som kunde rädda Sverige vore en regering bestående av SD + M.

  Inom (M) finns det åtminstone en del ledamöter som inte är helt lobotomerade, tex. Hanif Bali.

  Partilederskan borde däremot bytas ut.

  Gillad av 6 personer

 14. Samuel af Ugglas skriver:

  Hade folket fått sista ordet hade det nuvarande tillståndet aldrig inträffat!
  Det är det som skiljer alla oss andra från socialisterna, kära Ian!
  Vi skall inte ha någon samlingsregering, vi skall be svenskar att rensa ut det socialistiska träskfolket på SR/SVT, det räcker för min del och naturligtvis sörja för att svenskarna får sista ordet!

  Gillad av 3 personer

  • Arne f skriver:

   Det är demokratins problem. Våra politiker har brutit mot demokratins viktigaste regel, att respektera förlorarens vilja. De enda metoder som återstår är tyvärr odemokratiska. Grenen kommer att brytas oavsett.

   Gilla

   • Lennart Göranson skriver:

    @ Arne F
    Du skriver att grenen kommer att brytas oavsett och att det enda som återstår är odemokratiska metoder. Jag har läst liknande uppfattningar i flera kommentarer, alltid i väldigt allmänna ordalag, och börjar undra hur du och andra mer konkret tänker er att det ska gå till.

    Ursäkta parallellen, men under 68-åren var fanns det grupper som menade att folket skulle ta makten. Men ”folket” var inte riktigt samma sak som majoriteten av de röstberättigade, för då hade ju förändringen skett med hjälp av gängse parlamentariska metoder. I stället tänkte man sig att en liten upplyst elit, som representerade folkets sanna objektiva intressen, skulle ta makten genom utomparlamentariska metoder. Det var nödvändigt eftersom den stora majoriteten var omedveten om sina egentliga intressen.

    Det här låter ju helt nojigt i dag. Och då undrar man, vad är egentligen tanken bakom föreställningen att folket ska störta de etablerade partierna och politikerna. Är det att SD kommer att få egen majoritet? Och om de inte får det, ska det ske på något annat sätt? Obs! det här är inte ironiskt menat, och jag kommer nog inte att hålla med, men jag vill gärna veta hur de tankar ser ut som jag troligen kommer att ha invändningar mot.

    Gilla

 15. phnordin skriver:

  Tycker man skall börja där problemet ligger nämligen i själva den svenska författningen. Jag tror att 1974 àrs författning har lett till skevheter i beslutsfattandet och maktutövningen över huvudtaget. Kanske borde vi återinföra en tvåkammarriksdag. Skulle gärna läsa hur vàra juridiskt kunniga författningsmakare ser pà saken.

  Gilla

  • Samuel af Ugglas skriver:

   Den svenska författningen från 1974 har gett politikerna rätt till egendomsstöld från sina egna medborgare, inte som vi borde ha förväntat oss att skydda medborgarna från att bli bestulna.
   Så går det till när medborgarna inte får sista ordet! Politikerna tvingar oss till att kunna ”förstå” lagen.

   Gillad av 1 person

 16. Kristina von Heland skriver:

  Man får den regering man förtjänar. S. har väl i praktiken en samlingsregering med ett parti i skamvrån? 87% röstade så och så vill folket ha det, makten utgår från folket. Efter Bryssel hörs samma tugg som efter Paris-gången ett och två. Då jag sålde gården och emigrerade för 1 1/2 år sedan såg jag verkligheten. Körde lastbilen genom Europa 6 ggr. Blev stoppad flera ggr i Fr. De står med dragna k-pister efter vägtullarna. Efter Paris nr 1 var det smockfullt med militär och polis hela vägen. Kontroll då vi gick in och åt. Som tämligen gammal och bonde sitter det i ryggmärgen att man ska lämna efter sig något bättre till nästa generation. Tycker inte det blir så- som kvinna som drivit jordbruk, företag, anställda ska man inte kunna gå ut på kvällen utan manligt sällskap, inte klä sig ”utmanande” inte gå in i fel stadsdel. Kvinnofrid som gällt i 800 år i S. gäller inte längre, bara ett exempel. En västerländsk demokrati bygger också på att medborgaren aktivt deltar, inte väljer och sedan är nöjd. Definitionen, av krig kan man ju räkna i antalet bränder, skjutningar och polisens oförmåga att skydda medborgarna. Det small mera handgranater i GBG än i de krigszoner som per definition flyktingarna skulle kommit ifrån. Jag tänker att man importerar ett problem, flyttar det till S. som har Europas sämsta integration. För många år sedan kom folk hit från Syrien. De hamnade i S-tälje. Sedan slogs de. S. trodde att assyrier och syrianer var samma sak. Och samma idag-kristen mot muslim och S. fattar inget för S. är sekulariserat.

  Gilla

 17. Utlandssvensk skriver:

  @ Ian W,

  ”Sverige, som på sistone skrutit med att vara en moralisk stormakt, måste återgå till att vara ett litet land, som vill försvara sitt folk, sina traditioner och sina värderingar.

  Om vi inte gör det kommer någon annan att göra det åt oss. Med andra värderingar. Gud bevare oss för det!”

  Absolut! Exakt så!

  För övrigt röstade jag på dig 1991, 1994 och 1998 och vill ge dig ett STORT TACK för dina ärliga försök att tidigt stoppa vansinnet. Du är en äkta svensk hjälte, omgiven av ett hav fyllt av ryggradslösa amöbor.

  Gilla

 18. phnordin skriver:

  även den franske Presidenten Francois Hollande hävdar att vi befinner oss i krig mot fundamentalistisk Islam-ett uttalande som orsakade en del debatt för ett àr sen, men inte längre idag. Vem fienden är framgår av Mohamed Omar’s artikel. Det är ett ideologiskt krig där demokratin står mot Sharia och alla avarter av Islam. Välj!

  Gillad av 1 person

 19. Mikael Steinwall skriver:

  En samlingsregering skulle sannolikt inte förändra mycket. Politikernas oförmåga och ovilja till att dra de rätta slutsatserna efter decennier av mycket stor invandring, skulle bestå.
  Efter attacken i Bryssel pratade Margot Wallström i Aktuellt om ”terrorister”, en retorik som syftar till att relativisera hotet mot Europa. Alla vet numera vad IS och andra terrorgrupperingar står för. Det handlar om att döda de ”otrogna”, helst så många som möjligt. Vi kan inte längre tala om terrorister i allmänhet, som vid tiden då Baader Meinhof satte skräck i Västtyskland, vi måste snarare benämna hotet som ett fenomen sprunget ur Islam.
  Det bor runt 500 000 muslimer i Belgien, och i Sverige är siffran högre. De allra flesta lever sina liv här utan att falla in i brottslighet, men det går inte att bortse från att många har sitt ursprung i en hatisk och konflikt fylld region: Mellanöstern. Om SÄPO ska ha någon realistisk möjlighet att kartlägga de kriminella individer som finns i landet, behöver Sverige kraftigt minska invandringen.
  Eller vad skulle annars en samlingsregering komma fram till, Ian?

  Gilla

 20. Tb skriver:

  Röstade aldrig på ny demokrati!
  Men….
  Kunde aldrig drömma om detta landsförräderi, kanske vi kan ha dig som expeditionsministärens statsminister.
  TB

  Gilla

 21. ericr45 skriver:

  En samlingsregering i Sverige??
  Lika sannolik som att Gud efter påsk skulle stiga ner från himlen och överta ledningen i det Förlorade landet, Sverige..
  De politiker jag anser rmig kunna känna bara ett uns av tillit till kan nog räknas på ena handens fingrar..
  Poltikerskrået som helhet i vårt land har nog aldrig varit av samma lågkvalitativa sort som idag.

  Gilla

 22. Sten Magnusson skriver:

  Det här låter lite märkligt.

  ”När ska Sverige inse att det är krig i världen? Världskrig i Syrien, inbördeskrig i Belgien, i Frankrike, i vilket land som helst. ”Men vi ser ingen risk för Sverige” säger en representant för Polismyndigheten” och ”ser ingen anledning att höja den risknivån, som vi nyss sänkte från 4 till 3”.

  När ska Sverige inse att den invandringspolitik som Sverige stolt och i så många år stått i spetsen för och velat ha applåder för, har lett till krig? Att hela den ogenomtänkta önskedrömmen om att alla ska få leva där de vill och hur de vill, var en saga som inte tålde verklighetens ljus?”

  Hur kommer det sig att det är rekordartade flyktingströmmar f.n.?
  Svaret torde bero på bl.a. Vapenhandeln.

  Inser inte Ian Wachtmeister att det behövs samarbete över gränserna för att folk som flyr från krig, förtryck m.m. måste ha något välkomnande land att ta sig till?

  Det går ju knappast om man möter den fientlighet som t.ex. Ungern står för.

  Sverigedemokraterna talar ju om hjälp på plats men hur då iså fall. Med vapen?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.