Dansk imam filmad med dold kamera – säger att muslimer kommer att erövra Europa

mohamed omar

Mohamed Omar

I danska TV2:s nya dokumentärserie ”Moskéer bakom slöjan” visar man vad imamer säger inför dold kamera. Vad som framkommit förvånar mig inte det minsta. Jag har ägnat många timmar av mitt liv i moskéer. Jag har hört värre saker. Det danska programmet har till exempel avslöjat en imam som predikar stening, en inte alls ovanlig uppfattning bland imamer då profeten Muhammed ska ha föreskrivit detta straff. Enligt en majoritet av världens imamer går sharia, islamisk lag, före världslig lag. Sharia är gudomlig och evig.

En annan imam, som tidigare ansågs ”moderat”, har avslöjats med att säga att muslimer kommer att erövra Europa. Detta är inte heller konstigt. I både Koranen och i texter om profeten Muhammeds liv beskrivs missionen som en viktig plikt. En god muslim ska predika Muhammeds budskap.

Ordet som imamen Mohammad Fouad al-Barazi använde i inslaget är ”fath”, som betyder ”öppning”. Det är samma ord som i islamiska texter används om Muhammeds erövring av Mecka och senare om hans följeslagares erövring av Egypten, Syrien, Persien med flera länder. Den turkiske sultan som år 1453 erövrade Konstantinopel bar hederstiteln ”Al-Fatih” eller Erövraren. Han är en hjälte i dagens Turkiet.

Denne danske imam är inte ensam om att drömma om en islamisk erövring av Europa. När jag var muslim hörde jag detta ständigt, både från imamerna i predikstolen och från de vanliga muslimerna vid ”moskéfikat”. De troende ser det som en välgärning, som att de räddar européerna från förtappelse. De för dem ut ur otrons mörker och in i islams ljus. Sedan har vi förstås massor av svenska muslimer, och säkert danska också, som tycker att väst är bra som det är. Det finns de som struntar i sin religion och aldrig har satt sin fot i en moské.

Dansk teve förtjänar beröm för att de drar fram dessa saker. Tyvärr svävar en bredare allmänhet i väst i okunnighet om vad som lärs ut i moskéerna. Många har inte ens fattat att ett av grundsyftena med en moské är islamisk mission – dels att vårda de lokala muslimernas tro och se till att de inte assimileras i den icke-islamiska västerländska kulturen och dels att sprida den rätta, islamiska tron till fler människor för att på sikt göra det omgivande samhället mer islamiskt. Detta är saker som är helt självklara för muslimerna som bygger, driver och besöker moskéerna.

Erövring kan alltså ske dels genom jihad eller heligt krig och dels genom mission. Jag tror inte att imamen syftade på erövring genom våld, snarare genom mission. Han hoppas att muslimerna ska bli så många i Europa att de slipper smälta in och till slut kan ”ta över”. Det är förstås rena fantasierna. Men religiösa människor är som bekant inte främmande från att hysa fast tro på det omöjliga… Muslimska predikanter av det svärmiska slaget brukar påpeka att Muhammed började med bara några få anhängare, men att hans mission sådde fröet som växte till ett imperium. Det gick då, det ska gå idag!

Efter dansk teves generande avslöjanden samlades 31 imamer vid Islamiska kulturcentret i Köpenhamn till ett möte. För att ta avstånd från sina hiskeliga uttalanden? För att lova bot och bättring? Nej, för att fördöma dansk teve! De menar att TV2 har saboterat deras image genom att berätta vad de faktiskt står för. Det påminner om när tusentals engelska muslimer, efter massakern på Charlie Hebdos redaktion i Paris, demonstrerade mot Charlie Hebdo hellre än mördarna! Jag brukar i detta sammanhang tala om ”det mentala utanförskapet”, att fysiskt befinna sig i Europa men psykiskt i islamvärlden.

Men imamerna har det inte lätt. Det är inte bara att ”ta avstånd”. Det är ju inte saker som de har hittat på utan det är åsikter som är förankrade i Koranen och i profeten Muhammeds exempel. En normal troende muslim tror att Koranen är Guds ord till människan om hur hon ska leva sitt liv och att Muhammed är ett tidlöst moraliskt föredöme. Och Muhammed sa ju att muslimerna skulle sprida sitt budskap över världen och inte låta sig påverkas av andra, falska sätt att leva. Muhammed sa ju att Gud sänt ner Koranen som en lagbok till att döma mellan människor. Muhammed ledde ju sin armé i krig för att sprida tron. Och så vidare.

Om imamerna tog avstånd är det inte säkert att de skulle kunna fortsätta vara imamer. De flesta moskésamma muslimer, även om de själva slarvar i sin utövning, förväntar sig att deras religiösa ledare ska lära ut vad som står i islams texter. Det är kanske just för att de gör detta, för att de står för sådant som avslöjades i dansk teve, som de en gång fick förtroendet att bli imamer. Hade församlingarna inte tyckt om vad de sa hade de blivit utkastade för länge sen.

34 reaktioner på ”Dansk imam filmad med dold kamera – säger att muslimer kommer att erövra Europa

 1. Aha skriver:

  Jaha, hur ska nu kulturvänstern förhålla sig till Mohameds artikel eller snarare alla hans initierade artiklar, i det här fallet en artikel om Islam som en imperialist mitt bland oss?
  Egentligen borde väl Mohamed nu få sitta i TV-sofforna och varna oss för Islam? Det är dock uteslutet, det vore ju att öppna upp för en debatt som ifrågasätter det mångkulturella Sverigeprojektet.

  Man skulle nog vilja kätterianklaga honom som PK-avfälling, i det här fallet som Islamofob. Anfall är bästa försvar. Dock låter ju det han säger så vederhäftigt och är också helt i linje med de attitydundersökningar som gjorts bland muslimer. Nä, tystnad blir kulturvänsterns vapen, Muhameds artiklar kan bara ignoreras.

  I muslimernas utövande av Islam ligger deras ovilja att integrera sig och de blir därmed en stor ekonomisk börda för oss andra, där finns också deras förakt för icke-troende som delar upp oss i vi och dom, där finns deras utövande av hedersförtryck, deras önskan att använda drakonisk lagstiftning, deras mycket konservativa feminism eller snarare avsaknad av feminism, deras vilja att kolonisera oss. Allt detta borde ju vara första rangens frågeställningar för vår statsminister och vara föremål för en intensiv kontinuerlig debatt.
  Finns det något mer angeläget att diskutera? Vad är det vi istället ser och hör? Jo varningar för att förintelsen kan upprepas om vi glömmer, varningar för en mycket marginaliserad nazism och som extrem motpol; curlande med återvändande Jihadister.

  Eftersom Islam omfattas av så pass många hårdhudade och renläriga muslimer kommer Islam vara ett ständigt huvudvärk för demokraturen – och för oss andra naturligtvis. Demokraturen önskar slippa debatten och de kommer agera efter det;
  fortsätta brännmärka folk som Islamofober, eller förbigå besvärande fakta med tystnad.
  Endast muslimska terrorhändelser i Sverige, det räcker inte med en, torde kunna ändra på detta.

  Gillad av 7 personer

  • Skottskadad ambulans skriver:

   Terrorn kommer. Halshuggningar av svenskar lär ske förr eller senare.

   Detta kan diskuteras hur länge som helst, men tiden är inte på vår sida.

   Bättre att agera nu och mota Olle i grind medan vi fortfarande har kapacitet att köra ut honom och ta mindre stryk, än att vänta tills vi inte längre har resurser att göra något åt problemet och Olle vuxit sig så stark att oavsett vad vi gör kommer vi att hamna i massgravar och förlora vårt land för all framtid.

   Judar kan alltid fly till Israel, men svenskar har inget annat land att bege sig till där de är automatiskt välkomna.

   Det vore ett svek mot våra föräldrar som byggt detta land och mot våra barn om vi lät oss, som håller att ske, plundras utfattiga och ge bort vårt land utan strid.

   Gillad av 2 personer

   • Rikard skriver:

    Hej.

    Att gå med på debatt innebär att man erkänner att något finns att debattera.

    Därmed kan bara debatt om sådant som inte är [sant] (TM) utan endast sant äga rum om format, moderation och slutsats är på förhand given, detta i syfte att se till att pöbel, plebejer och populas inte förvirras.

    För att reformera en religion måste debatten och argumenten komma inifrån, av utövare skapad och vidmakthållen. För att kontrollera en religion krävs och fungerar bara vilja och våld, tyvärr.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Gilla

 2. Ådärkomdenja skriver:

  Det är rent svagsint – eller medvetet? – att Sveriges rikspolitiker, som främjat tidernas sjukaste folkvandring till Sverige, inte varit medvetna om islam och dess inverkan på allt och alla. De finns et stort nätböcker, fria att läsa och ladda ner, artiklar i massor, google ger allt. Islam är ingen hemlighet, heller ingen hemlighet att rikspolitikerna är korkade strutsar, som i naiv-Löfvensk anda kanske tror på ett godhetsmirakel, just i godhetslandet. Jag skulle vilja se/höra en offentlig studiodebatt, i SVT/SR, där just den verkliga islam och koranen sätts under kritisk, reell granskning, och erfara hur PK-eliten resonerar. Eller slingrar sig ur med tjoller-taktik, á la goddag yxskaft.

  Gillad av 6 personer

 3. Skottskadad ambulans skriver:

  Om ”moderat” islam är så värst annorlunda mot islamisternas, varför bjuder då ”moderata muslimer” ständigt in dessa till sina moskéer? Varför tar de inte på något kontinuerligt trovärdigt sätt offentligt avstånd mot politisk islam, annat än läpparnas bekännelse kort efter det senaste islamistiska terrordådet? Om moderata muslimer tillhör ”den stora majoriteten” muslimer, borde de ju kunna driva den där, som de försöker få oss att tro, ”försvinnande lilla minoriteten” isliamister framför sig med en mängd korancitat som talar för fredlig islam sak, men det gör de inte. Varför?

  Förklaringen beror på att det vare sig i islams heliga texter eller i dagens muslimska länder är tal om annat än att det inte går att skilja på politik och religion i islam och att alla försök att göra det, är att häda, något som varje muslim endast kan göra under hot om våld och dödsstraff.

  Med andra ord, oavsett vad ”moderata” muslimer påstår framför kamerorna i Väst, är det ett faktum att fundamentalisterna och extremisterna har koranen och religionen på sin sida och att påståendet om att islam är ”fredens religion” inte är något annat än, som bäst, önsketänkande.

  Det är därför fullständigt VANVETT att utsätta Västerlandets folk för att ta hit stora skaror av muslimer som är hjärntvättade från barndomen till att vara lojala mot, framför allt annat, en extrem, våldsbejakande religion och totalitär ideologi, som är fullt i klass med nazismen och kommunismen.

  Det är som om Storbritannien mitt under brinnande Andravärldskrig skulle ha tagit emot miljoner av unga övertygade nazister. Det vore helt enkelt bortom all självbevarelsedrift.

  Alla fria européer kan idag vara tacksamma för att britterna inte bjöd in stora skaror av övertygade politiska extremister till sitt land när det begav sig. Vi i Sverige har däremot inget att vara tacksamma för att våra ansvariga politiker, i vår tid, har gjort just det.

  Gillad av 5 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   Islam ÄR fredens religion. Där Islam råder, råder också fred. Den som sätter sig upp mot Islam där krigar inte, utan är en brottsling. Detta kallas Dar al-Islam. Utanför Dar al-Islam ligger Dar al-Harb, krigets land. Där råder ständigt krig — jihad — tills folket där utrotats eller underkuvats.

   Vi kan sluta fred med Islam och inträda i Dar al-Islam genom att underkasta oss.

   Soumission.

   Failed state.

   Suigenocide.

   Gilla

 4. Mats Olsson skriver:

  Hur kan detta pågå utan att det svenska samhället reagerar ? Omar skriver om något som vi om 10 eller 20 år kommer att se i ett helt annat ljus. Varför gjorde vi inget tidigare ? Informationen fanns ju där, varför lyssnade vi inte ?

  Gillad av 4 personer

 5. Mari skriver:

  Bra inlägg.
  Ingen bör vara förvånad. Jag är 55+ och har hört detta sedan barnsben. Muslimernas mål är att erövra världen med eller utan våld. Kosta vad det vill. Danskarna är ett rakryggat folk som inte låter sig skrämmas av dessa imamer. Uppdrag granskning skulle inte klara av ett sådant reportage, Kanske en bra utmaning för dem, att trotsa fegisarna på SVT och självklart 4:an som inte vågar göra annat än springa muslimernas ärenden. Vad är det som folket inte förstår?
  Talade nyligen med en kristen invandrare från Syrien och han och hans familj är livrädda för det som händer nu. De om några borde väl veta vad de är kapabla till. De flydde hit pga deras förföljelse av de kristna. De har fått härja i arabvärlden under en längre tid och nu på de senare decennierna har de börjat sitt korståg. Europa är det lättaste målet för dem så fega som de är tar de oss först. Vakna och lyssna på Omar och övriga som vet vad de talar om. Vet vad muslimerna är kapabla till. Lyssna och hör, hör vad de verkligen säger så kanske ni förstår och sätter stopp för muslimerna. Låt dem inte erövra oss.

  Gillad av 3 personer

 6. Gunilla skriver:

  ‘Att slippa att smälta in och till slut ‘ta över”. Inte nödvändigtvis fantasier. Man ska inte negligera religiösa fantasier. Redan för ungefär 20 år sedan visade fransk tv en dokumentär filmad av en under-cover där ett europeiskt kalifat som mål var klart uttalat. Något som regelmässigt klassas som rasism att insinuera. Men, alla totalitära filosofier, politiska såväl som religiösa, är ändå dömda att förlora. Politiska; sovjet, maoism. För att inte tala om khmererna. Religiösa sekter som Manson t.ex. Allesammans försöker tvinga in männislan i tillstånd/beteenden som strider mot människans natur. Extrem islamism t.ex, förverkligad av talibaner och IS bl.a, men även mer vanlig fundamentalism, där kvinnor förbjuds att utöva idrott, man får inte skratta eller lyssna på musik. Under al-Shabab i Somalia sköts människor som tittade på idrottsevenemang i tv. Det ligger i människans natur att sjunga, skratta och dansa. T.o.m ett ofött barn reagerar rytmiskt på musik. Människan är inte född att gömma sitt ansikte bakom tyg-sjok. Vore vi det skulle vi skapats annorlunda. Och varför bara det ena könet? Alla filosofier som försöker undertrycka mänskliga beteenden kan bara erövra och upprätthålla sin makt meddelst våld och vapen. Historien är ett levande dokument.

  Gillad av 2 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   Att de röda Khmerernas regim trots understöd från både Jan Myrdal, Birgitta Dahl och TV2 till slut gick under hjälper inte de flera miljoner kambodjander som torterades till döds. Vårt tidsperspektiv bör ligga någonstans mellan de nästa tre veckorna och evigheten.

   Gilla

 7. Arne f skriver:

  Det dom räddar oss blir nog inte att folk kommer till insikt om hotet genom analyser som Omars, jag tror det möjligen blir muslimerna själva istället. Folk saknar helt enkelt tillräckligt djup och kontinuitet i sin bildning för att kunna bilda sig korrekta världsbilder, i synnerhet som media har missbrukat sin ställning och undlåtit att undersöka problemen med invandring och islam. Dessutom, eftersom argument inte möts längre så blir detta endast min åsikt, som de med tolkningsföreträdet inte behöver möta.

  Med våld däremot, våld i stor skala, förhåller det sig annorlunda. Våldet har nu börjat nå en sådan omfattning att det blir svårare och svårare att dölja. Det är närmast självklart att den stora invandringen av muslimer och andra parter i konflikter kommer att brisera i Sverige, och när 2a och 3dje generationen inser att de är och förblir en underklass så kommer det ytterligare att eskalera med ytterligare hat mot svenskar som resultat. Bidragen kommer säkerligen att skäras för att pengarna helt enkelt är slut vilket ytterligare kommer att elda på, inte bara bilar. I Malmö, granaternas metropol så slåss nu olika faktioner från forna Jugoslavien. Kvinnor jagas som villebråd av invandrargäng. Många våldsdåd man redan ser präglas av rent hat, kvinnor som blir misshandlade bara för att de är svenskar.

  Så det inneboende våldet i den muslimska kulturen blir kanske det som till sist räddar oss. Det är häpnadsväckande hur framgångsrik svensk media har varit i att dölja detta men det börjar nå vägs ände. Till sist känner ingen sig säker.

  Gillad av 2 personer

  • Letro skriver:

   Visst är det häpnadsväckande att det har kunnat gå så pass långt, att medierna förmått att upprätthålla illusionen om att det inte finns någonting riktigt allvarligt att oroa sig över. Samtidigt är det också häpnadsväckande hur snabbt samhällesklimatet har förändrats, ett tydligt bevis på att allting inte stod rätt till trots allt.

   Sverige har varit en anmärkningsvärt säker plats att bo på under en väldigt lång tid, exempelvis ”no go-zooner”, gruppvåldtäkter och jihadism framstår som tämligen ovana aspekter av den svenska kulturen. Vi har heller inte varit i krig på över 200 år och de sekulära humanistiska värdena har varit normen även inom den religösa delen av samhället. När vi nu utsätts för en invasion av människor med, i avgörande avseenden, fundamentalt annorlunda värderingar som i många fall går i total kontrast med våra egna, är det inte så konsitgt att den blåögda svensken visar sin naivitet och förnekar närvaron av denna obehagliga nyhet.

   För oss är det i många fall helt otänkbart att vissa av de trosuppfattningar som dessa nya svenskar innehar skulle kunna tas på allvar av någon frisk människa, därför vänder vi oss till förklaringar som för oss är mer familjära, såsom sociala och ekonomiska skäl eller kanske brist på näring och meningsfull aktivitet. Det finns en naiv tro att dessa nya medborgare naturligt kommer att sträva mot att bli som oss, men jag skulle tro att imamerna tänker likadant. Vi kan bara hoppas att de humana värdena segrar även bland muslimerna, varvid vår roll som outsiders möjligen blir att stödja och försvara de som vågar kritisera islams dogmers säkerhet och yttrandefrihet, för det finns sådana människor.

   Svenska folket kommer att bli allt mer familjära med vad islam egentligen innebär och med vad de demografiska trenderna kommer att medföra. Naiviteten varar endast tills verkligheten kommit ikapp.

   Gilla

   • Arne f jaderfa skriver:

    Det är direkt ovetenskapligt att tro att islam reformeras in vår livstid, det finns inga tecken på detta. Kristendomen kunde utvecklas tillsammans med upplysningen, islam hämtar sin näring i motsatsen, därför är det naivt att tro att islam kommer att reformeras på det sätt som skedde med kristendomen, vad som dessutom tog flera hundra år.

    Ett mera troligt scenario är att vi kommer att få se något helt nytt, islam och det våld som följer i dess spår kommer att gripa om sig tills det står klart för alla att islam endast kan omvändas med kraft. När tillräckligt många blivit mördade i arabvärlden och Afrika pga islam och spillovereffekterna skakar Europa så finns det bara en väg fram, det var den vägen som USA och Storbrittanien valde för att avsluta andra världskriget. Krigsslutet var på många sätt framgångsrikt så att Tysklands och Japan begravde sina militaristiska ambitioner djupt. De blev helt enkelt krossade, man dödade oskyldiga, kvinnor och barn för att inte stå inför samma hot igen, det är bara 70 år sedan, många nu levande svenskar hörde på radio när Hiroshima och Nagasaki atombombades. Nutidens politiker har ännu inte mage för att agera på detta sätt utan hotet skall komma att bli än mera uppenbart, kanske genom att Iran använder kärnvapen.

    Alternativt så kan man bygga en ny typ av järnridå där man kapslar in MENA.

    Gillad av 1 person

   • Fredrik Östman skriver:

    Arne, det är otillåtet naivt och vulgärt anakronistiskt att tro att ”upplysningen” skedde parallelt med och oberoende av ”kristendomen” och att den första ledde till en anpassning av den andra som ett regn i bergen leder till översvämning nere i dalen. I stället var det ju kristna personer i kristna samhällen som i kristet nit genomförde upplysningen i akt och mening att förbättra kristendomen, göra den sannare och bättre spegla Guds högre ära.

    Gilla

 8. Hovshallar skriver:

  Historien är ett levande dokument som visar att islam ända sedan det uppfanns har spelat en påtagligt destruktiv roll i världen.

  Historien visar även att islam bara kan betvingas med vapenmakt.

  Mohamed Omar tror att imamernas visioner om ett islamiserat Sverige bara är fantasier — om det vore så väl!

  Det krävs ingen avancerad matematik för att förutsäga att islam KOMMER ATT härska i Sverige inom högst ett par generationer om nuvarande trender fortsätter.

  Sveriges nuvarande makthavare har redan nu ställt in sig på att detta scenario ska förverkligas — så snart som möjligt.

  Gillad av 2 personer

 9. Anna skriver:

  Det är skrämmande vad som sker nu- det stora sveket är de partier och människor som säger sig strida för jämlikhet och ” alla människors lika värde”, hur de bara kastar bort hundra år av kvinnokamp genom sin beröringsskräck i fråga om slöjor, hedersmord och omskärelse. För några dagar sedan var jag på Ikea och mötte, för första gången i Sverige, en kvinna med heltäckande slöja med bara en slits vid ögonen. Jag blev så chockad och illamående att jag sjönk ner i närmsta stol. Hur kan etablissemanget tillåta att kvinnor förtrycks på detta sätt i vårt land, det känns som om man spottar på det våra förmödrar kämpat för. Hur kan man svika kvinnor så? Fy tusan för den förbaskade kulturrelativismvurm och rent ut sagt omvända rasism som kännetecknar våra styrande!

  Gillad av 1 person

  • Kärringenmotströmmen skriver:

   Jag kände likadant när jag mötte en som satt i kassan på Netto. Man får religionen upptryckt i ansiktet.och som kvinna blir jag kränkt pga att det är kvinnoförtryck ! Inget annat

   Gilla

  • skinnysteel skriver:

   Det är inte förtryck… Har du talat med en av dessa kvinnor ?.. gör det, så får du snabbt höra hur det ligger till. en kvinna i niqab är stolt att bära sin niqab och det har absolut inget med förtryck att göra.. Min fru (och jag är svensk 3e generationens stockholmare. uppväxts med svenska föräldrar i övre medelklassens villaområde) har Niqab och hon känner sig som en prinsessa som hon säger det. Varför skall jag visa upp mig för hundratals män när den enda jag vill skall se mig är du.. är hennes ord.. Niqab var hennes val och det är ingen som tvingat på den. Men det finns inom Islam at ha den även om det finns skilda meningar.. men inom islam så tänker man så här: Om man är osäker på om det är Halal (rätt) eller haram (fel) så skall man välja det som är halal. så om man har på sig själv (hijab) men är osäker på om Allah genom Profet Mohammed (SAW) hellre hade önskar kvinnor att ha niqab, då skall man välja niqab.

   Endast ni svenska kvinnor och ni som inte kan och förstår Islam som påstår att det är förtryck. Å andra sidan så är det samma ni som tycker det är ok att kvinnor syns på reklampelare nära nakna och visas upp som sexobjekt. eller ni som haft sex med en hel handfull män innan ni väljer en som ni jaan vara med en längre tid innan otrohet och fylla tar stop för det. inte alla men för många är det så. Om alla kvinnor här i väst är så lyckliga att ni ”inte är förtryckta” då varför är det så många kvinnor som går på antideppresiva melde, kommer hem och beklagas sig för ryggont, gått in i väggen.. ADHD växer lavinartat etc etc. detta fina samhälle där kvinnor i kostym påstår sig tala om förtryck… vad ni kvinnor behöver är att ta hand om era barn, spendera tid med dem, uppfostra dem , älska dem och göra en kopp kaffe till er man när han kommer hem och sluta skylla på ont i huvudet när kvällen nalkas och läggdags infinns.

   Om ni visste hur stolt och stark en kvinna med niqab känner sig. så skulle nu skämmas över era depressiva liv. där allt går ut på att jämföra er med män. Om kvinnor tag styre över hemmet så skulle dessutom det bli mindre arbetslöshet.. och enklare att köra bil 😉 …

   Gilla

 10. phnordin skriver:

  Förslag: de som utnämns till Imamer och studerar i imamskolor bör helst ha levt långvarigt i västerländska länder. Endast imamer fràn svenska imamskolor bör kunna utöva sitt kall i Sverige. Att importera imamer direkt fràn mellanöstern är förmodligen förkastligt.
  Om det visar sig att en Imam predikar stening, fysisk tillrättavisning av hustru och andra vidrigheter bör de utvisas eller straffas

  Gilla

 11. Erik Rodenborg skriver:

  ”En annan imam, som tidigare ansågs ”moderat”, har avslöjats med att säga att muslimer kommer att erövra Europa. Detta är inte heller konstigt. I både Koranen och i texter om profeten Muhammeds liv beskrivs missionen som en viktig plikt. En god muslim ska predika Muhammeds budskap.”

  Och i Bibeln står det att man ska göra alla folk till Jesu lärjungar. Och i Marx Kapitalet står att hela världen ska bli kommunistisk. Och Francis Fukuyama drömde om att nyliberalismen ska ta över världen. Vari ligger problemet? Om man har en ideologi vill man väl sprida den, helst till hela världen. Annars tar man den ju inte på allvar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.