Förföljelsen av oliktänkande i Sverige har nått nya nivåer

Birro, bild 2

Marcus Birro

Det är kusligt att behöva bevittna de rättrognas skoningslösa och diktatoriska debatteknik gång efter annan. Många av dem visar prov på ett syrligt förakt för allt och alla. De ser inte sina medmänniskor i ögonen, de föraktar sina meningsmotståndare och, vilket är långt värre, de föraktar vanliga människor. De har blivit den nya adeln, den nya eliten, och deras utsökta förakt för allt och alla som har en avvikande uppfattning är både häpnadsväckande och obehaglig att ta del av.

Det är vänstern som blivit de som föraktar när de förut var de föraktade.

Sedan jag knuffades ut ur alla sammanhang och hamnade i periferin har jag fått delvis nya perspektiv. Man bör minnas att det var just dessa perspektiv som fick mig kickad ur alla sammanhang men det står allt klarare för mig att det som hänt mig inte enbart är av ondo. Jag ser världen från världen nu. Jag står inte på någon liten medial höjd eller anser mig veta mer eller bättre som nästan alla gör i den här världen.

Jag ser med vilken rasande hastighet den där sprickan vidgas. Det skadar inte bara enskilda människor i tusental, det förstör inte bara yrkeslivet för massor av människor, det är också direkt skadligt för Sverige. Det är min övertygelse.

Vänstern har smittats av den mediala makten. De har blivit sig själva nog. De har blivit plågsamt självgoda.

De lyssnar inte. De spelar ut rasistkortet. De avskedar folk. De städar brädet. De vill se sig själva som inte bara en röst i kören utan hela kören själv. De är inte intresserad av mångfald eller pluralism utan tänker inte ge sig förrän kampen är vunnen. De tror inte på flera olika nyanser eller andras versioner. Det finns bara en sanning, deras sanning och alla som har en avvikande uppfattning är att betrakta som paria, som pöbel, som idioter.

Vänsterns systematiska sätt att förfölja och smutskasta sina meningsmotståndare har nått helt nya nivåer.

Att se exempelvis Hernik Arnstad i teve domdera och föraktfullt säga sig värna om de små och utsatta blir närmast surrealistiskt och parodiskt. Jag bryr mig inte om, om han en poäng eller inte. Hans fullständiga arrogans är fruktansvärt obehaglig. Hans avsky inför alla som inte delar hans uppfattningar är obeskrivligt osmaklig.

Eller att tvingas genomlida ännu en verbal avrättning signerad Ann Heberlein är som att se en ockupationsmakt rulla in över sitt hjärtas gränser.

De verkar så förtvivlat hatiska. De avskyr mig. De avskyr dig. De avskyr alla som har en annan utbildning, en annan uppfattning, som har sitt hjärta stämt i en annan tonart. De avskyr de små. Just de människor de säger sig vilka värna är exakt samma människor de avskyr. Det är så pinsamt uppenbart.

Jag skulle kunna räkna upp så väldigt många fler, de “godas” ambassadörer, alla de som blivit påkomna med att ljuga, bedra, förakta, hota och förfölja men som ges fritt alibi på grund av de står på “rätt” sida och eftersom deras hat är av den goda sorten så har de sina polare i den etablerade världen som sluter upp bakom dem.

Det är ett fruktansvärt plågsamt skådespel.

Hade jag varit, säg en Vänsterpartist på gräsrotsnivå, hade jag varit livrädd för att ha Henrik Arnstad, Maria Sveland, Åsa Linderborg eller Aftonbladets ledarsida som mina offentliga företrädare. De står för allting som vänstern historiskt sett aldrig varit en del av. Den humorbefriade arrogansen, den föraktfulla inställningen mot vanligt folk, det sekteriska elitätnkandet, den världsfrånvända attityden och, framförallt, förföljelsen mot oliktänkande.

Sverige liknar åsiktsmässigt allt mer DDR. Vad skiljer då de som hatar i periferin, på Flashback och de som hatar på landets stora mediala plattformar?

Inte särskilt mycket. Förutom att de ena är hyllade, efterfrågade, välbetalda, omhuldade, beundrade, eftersökta och populära medan de andra är förtalade, avskydda, obetalda, fattiga, desperata, livrädda och marginaliserade.

Blir man uthängd som en av elitens fiender riskerar man inte bara att få sparken, man riskerar också få stryk, bli misshandlad, bli hotad och skadegörelse.

Om ni visste hur många som hört av sig till mig de senaste veckorna och berättat vad de råkat ut för när de orkat, vågat skriva eller säga sitt hjärtas mening. Ofta när jag gnäller om vad jag blivit utsatt för påminner jag mig om vad andra, så kallat vanliga, människor riskerar när de säger vad de tycker och tänker. Det är också för dem jag fortsätter skriva som jag gör. Det är för dem jag orkar. Och jag hoppas att de orkar för att jag orkar. Vi behöver varandra.

59 reaktioner på ”Förföljelsen av oliktänkande i Sverige har nått nya nivåer

 1. Jonas Bohman skriver:

  Ja, jag hade inte kunnat uttrycka mig bättre. Du träffar mitt på spiken. Som du själv skriver, sååå mycket förakt och hat mot vanligt folk (som man gärna vill företräda), och totalt humorbefriade. Ja, vi andra får stötta varandra och hjälpas åt att bredda åsiktskorridoren…..

  Gillad av 3 people

 2. Carsiden skriver:

  Tycker att Politisms twitterkonto beskriver det kälnfullt: ”Genom att låta färre komma till tals låter vi fler röster höras” Orwell kunde imte formulerat grisarnas förljugna självgodhet bättre.

  Gillad av 7 people

 3. Lars Lind skriver:

  Det obegripliga är tidningsägarna anställer vänsterextrema journalister. Vill Bonnier ,m.fl. bli förstatligade av en vänsterregim ? Varför vill de skapa kaos ? Varför stöder de allt subversivt och normupplösande ? Varför ger de sig på kristna ? Varför detta vurmande för Islam ?
  Trots att deras upplagor hela tiden sjunker fortsätter de på samma linje…..deras kelgrisar kan inte ens svenska och skulle aldrig köpa deras tidningar….

  Gillad av 7 people

  • Den sjunde skriver:

   Det finns flera svar på dina frågor. Ett svar är att högern vill slå sönder välfärdssamhällets strukturer – mindre regleringar, lägre skatter osv. Allt detta fås genom massinvandring.

   Men sen finns det andra svar också som man inte får tala högt om.

   Gillad av 3 people

  • Deborah England skriver:

   Jag tror det beror på att VänsterEliten går riskkapitalisternas ärenden. De går sin godhets-mars – och Wallenbergs Aleris drar in stålarna; så risk-kapitalister och skatteparasiter som Bert etc – behöver helt enkelt dessa godhetsknarkande åsiktspoliser från Vänster.

   Gilla

 4. tomas skriver:

  Alldeles för många i Sverige är mentalt i Nordkorea.
  Nu är ändring på gång iom att migrationspolitiken har kört ner i diket.
  Det kommer att dröja ett tag innan MSM och Public Service kryper till korset.

  Gilla

 5. Magnus skriver:

  Jadu Marcus det är inte lätt att vara människa i dagens samhälle och prompt måste ha andras gillande och backup hela tiden. Du har som sagt själv tillhört ”eliten” och gör det än idag om ens lite mättare och rikare. (Skulle vilja säga på erfarenheter) men det enda som blivit mer berikat är plånboken. Tro nu inte jag tycker sämre om dig förde. Nej tvärtemot så ser jag upp till människor som lyckas. Men det som inte är fullt lika vackert Marcus är att du ser dig själv som ett offer..

  Gilla

  • Sture skriver:

   Jag förstår inte hur du kan skriva så, Magnus. Marcus var redan då han tillhörde eliten modig nog att bekänna och slåss för sin kristna tro – i ett hav av dumdryga ateister. Nu har han dessutom blivit av med sin försörjningskälla på grund av att han inte är PK och du låter påskina att det enda som ”blivit rikt” är plånboken. Det är lite oförskämt, för att säga det minsta.

   Gillad av 2 people

   • Magnus skriver:

    Tror gör man i kyrkan. Inkomster är offentliga uppgifter kära Sture.. Marcus har fört det goda hatet själv…. Så man sår får man skörda är en hint

    Gilla

  • Kalle på spången skriver:

   Vilken verklighet lever du i Magnus? 2 miljoner i omsättning och 44 tusen på sista raden, det är väl inget att hurra för, eller? Två anställda och tagit ut lön på 745.000 kr (2014, lön gäller båda två på den summan)) skärp dig människa!

   Gillad av 3 people

 6. Aha skriver:

  Det är ett misstag att se vänstermobbarna som ett gäng bandhundar. Dom bör istället ses som ett gäng knähundar, som bjäfsar upp sig kollektivt och som först och främst skäller av rädsla när de utmanas.
  Det kommer att bli med dom som med 68-vänstern; flocken kommer, trots sina små individstorlekar, att göra en (ogenerad) anpassning till nya förutsättningar när det är dags. På vägen hinner man dock, liksom 68-vänstern, ställa till med irreversibla skador.
  Allt är mycket sorgligt.

  Gillad av 3 people

 7. Sture skriver:

  Marcus,
  jag tror att ditt perspektiv är riktigt och viktigt: Att belysa viktigpettrarnas själsliv – tomt på andligt innehåll, tomt på hederlighet, tomt på intellekt. Deras själsliv består bara av rädsla för dem främmande idéer, längtan efter att få gömma sig i mobben och delta i förtrycket och hatet mot oliktänkande.
  Aftonbladet, Expressen, DN, SvD etc. är de verkliga Hatsajterna med stort H och här framträder de största hatarna Åsa Linderborg, Maria Sveland, Henrik Arnstad, Peter Wolodarski, Niklas Orrenius, Anders Lindberg, Oisin Cantwell etc., etc.

  Gillad av 5 people

 8. Gustav skriver:

  Tänk den här tanken en gång till, vettja:

  ”Jag bryr mig inte om, om han en poäng eller inte. Hans fullständiga arrogans är fruktansvärt obehaglig.”

  Gilla

 9. Mats Carlsson skriver:

  Marcus. Det är så skönt att se att du sett ”ljuset”. Frågan är hur lång tid det kommer ta innan tillräckligt måbga fler av det sk etablissemanget gör det innan vi når ”tipping point”. Frågan är också om det hinner bli försent. Det enda jag eftersträvat är att man ska kunna diskutera allt utan att det primära ska vara att vinna poänger där allt inkl hat och förlöjligande är helt ok oavsett hur fel man har.

  Du har blivit en blinkfyr i mörkret men det krävs många många fler innan ljuset åter kan råda.

  Gillad av 3 people

 10. Maria M skriver:

  Och jag som trodde förut att Peter Wolodarski var höger… Han lät ganska borgerlig när han var ledarskribent. Nu är alla media vänster.
  Men Ok, du har rätt om vänsten, men vad gör högern åt det?
  Reindeldt låter mycket aggressiv när han talar om de som inte delar hans syn. Han hatar även allt som är svenskt. Det svenska är bara barbari.
  Inte är det så att ”högern” som moderaterna är speciellt tillåtande när det gäller andra åsikter

  Gillad av 2 people

  • Cavatus skriver:

   Hela sjuklövern är idag i grunden vänster. Alliansen utan att de vet om det – de bara inte fattar det. De har köpt kulturmarxismens credo och sjunger alla i samma änglakör. Skiljelinjerna handlar om småsaker, ett sätt att utåt försöka särskilja sig – en teater.

   Gillad av 2 people

  • Sigge skriver:

   Reinfeldt är den största landsförrädaren vi haft i Sverige.Att påstå att allt svenskt är barbariskt är bara dumt. Varför nämner han inte allt som är bra med Sverige? Jämställdhet mellan könen, kvinnors rättigheter, individens frihet, vår vackra natur. Allt från utlandet är inte bra heller. Knark och bilbränder är iaf ingen svensk uppfinning.

   Gilla

 11. Andreas Lindahl skriver:

  Jag kan bara beklaga att du ”mobbades” och ”sparkades”. Men gör det inte ont att stånga sig blodig mot verkligheten? Eller har du helt enkelt domnat bort? Sverigedemokraterna är och förblir ett parti där ledarstrukturen är strikt elistisk, där de folkvalda kan säga saker som att ”alla muslimer är våldtäksmän”. ”Flyktingarna är lyxflyktingar”. Nämn en enda Socialdemokrat eller vänsterpartist som har sagt sådana saker! Dessutom, du som är kristen borde veta att den som begår äktensklapsbrott ska pryglas. Och att bland de tio budorden står det du ska ick e ha begär till en annan mans kvinna….. Sedan tycker jag det är löjligt att du reagerar på att DN, Aftonbladet etc inte för er politik! Den kan du och dina vänner köra i Samtiden eller på flashback. Dessutom är det fint att se att du fortfarande är aktiv på flashback!

  Gillad av 1 person

  • Fredrik Östman skriver:

   Herregud, varenda sosse har väl sagt att moderater är lyxmoderater och alla vänsterpartister att alla företagare är brottsliga utsugare! När skall den dryga mitten inse vad företagare, borgerliga och moderater (de gamla) utsatts för de senaste årtiondena! Åsiktsförtrycket är inget nytt. Det är bara omfattningen och målgruppen som har utvidgats.

   Det är också så att detta gamla åsiktsförtryck är en viktig orsak till dagens Sveriges sammanbrott. Dels för att det fick moderaterna att sadla om till lealös mittenextremism, dels för att det är precis samma förtryck som fortgår. Det är till och med en nödvändig del av den socialdemokratiska ideologin, eftersom den utgår från att den representerar sanningen samtidigt som den på nåder accepterar demokratiska medel så länge de leder till evigt socialistiskt styre med det socialistiska odemokratiska lyckoriket som slutdestination. Ändamålet helgar dessa medel. Inget nytt med det.

   Gillad av 1 person

  • Maria M skriver:

   En liten fundering, Andreas. Varför klistrar du SD kortet på Marcus, vad har du för belägg för att han stödjer SD? Och var står det att man skall pryglas för äktenskapsbrott? Vilken kyra har predikat det?
   Och vad är det för fel att kräva att man inte skall ha begär till din nästas hustru? Det är en moralisk fråga och om man bryter mot det finns ju inget rättsligt straff mer än att den andre kanske inte gillar att bli bedragen och vill skiljas.
   När det gäller flyktingar- gå in på Migrationsverkets hemsida och fundera över de länder som asylfökande kommer ifrån. tycker du verkligen att alla flyr ”för livet”? Menar du USAs medborgare eller de från Grekland?

   Gillad av 2 people

  • Mats Isaksson skriver:

   Du säger att ledarstrukturen är starkt elitistisk i SD. Jag är inte insatt i hur det är i SD, men varför hänvisar du då till någon dom knappast ingår i ledningen och uttalat sig på ett sätt som ledningen aldrig skulle acceptera… Eller tror du att Åkesson, Karlsson, Jomshof skulle godta det som du hävdar att sverigedemokrater på låg nivå sagt?
   Jag själv kan som tidigare aktiv moderat meddela att elitismen knappast var värre i NSDAP än i Nya Moderaterna.

   Gilla

  • Lisa skriver:

   Det är verkligen inte så att en som är otrogen ska pryglas i kristendomen!
   Var har du fått det ifrån?
   Tvärtom, vi ska förlåta!
   För det gjorde Jesus.
   Det kanske du med ska börja med?
   God bless you Andreas.

   Gillad av 1 person

 12. Hedvig skriver:

  Du har rätt Marcus Birro! Vänsterns åsiktshegemoni har dessvärre spritt sig och omfattas med sina postmarxistiska/postmoderna/postkoloniala värderingar numera av en stor del av de borgerliga allianspartierna – förutom i ekonomifrågor. Det tänker man inte så ofta på.

  Gillad av 3 people

 13. Jan Nykjär skriver:

  Tycker ni ska sluta med vinkla allt till o bidra m vänsterfobi…hela det politiska etablissemanget slickar ju röv på varandra, bättre man kommer ner på gräsrots nivå, kollar av vad medborgaren säger…utan o trycka brunkortet i trynet på dom
  Ta bort alla som inte kan jobba m verklighetsanpassad politik utan o sko sig själv…ska ju vara en ära o få bidra m ideer till ett bra samhälle…titta på Göran Persson o så gör Reinfeldt samma sak… fy fan, Maud Olofsson ger 60 miljarder till holländarna via NUON-affären, Bildt o kompani skuffade undan löntagarfonderna ngn stan i ett statligt riskkapitalbolag, bankerna som ockrar nu har vi hjälpt i ett par omgångar……VI PRATAR RÄTT MÅNGA 100-TALS MILJARDER
  Dessa pengar hade kanske varit bra o ha nu, till både flyktinghantering, sjukvård, infrastruktur, skolor, äldrevård mm….O så till sist, skolorna, varför ställer man inte krav på privata verksamheter om långsiktighet, verksamhetsplaner etc…för när det inte finns mer pengar o plocka så sätter man det i konkurs o då får ju kommunerna ändå enl. skollagen in o rensa upp o hjälpa eleverna tillbaka till ngn annan skola eller utbildning o betala en gång till för samma upplägg
  Någonstans måste det sättas stopp för girigheten o griseriet m våra gemensamma skattemedel

  Gillad av 1 person

 14. Gylf skriver:

  Jag tycker du, Marcus, är mycket relevant att ha i rampljuset och jag tycker polariseringen av åsikter i Sverige just nu är tråkig att se. Det möts för lite åsikter och det placeras för mycket och för snabbt i fack utifrån vad människor sagt vid enstaka tillfällen som inte mäter upp till vad man själv kommit fram till. Särskilt i invandringsfrågor.

  Tyvärr tror jag dock inte du når något annat mål än ökad polarisering med denna typ av inlägg. Här närmas fiendeförklaras ”vänstern” och de som berömmer dig tror i flera exempel att ”all media” är vänster. På tal om att sätta folk för snabbt i fack alltså. Det finns ingen heltäckande sanning och det finns inte bara två nyanser (svart/vit) av en problematik.

  Jag ser gärna dig i rampljuset igen men jag ser gärna att du vidgar dina nyanser. Det finns ingen som alltid har rätt. De som kritiserat dig kanske t o m hade någon poäng i sin kritik likväl som du har poäng i det du säger. Om andra utesluter och polariser är det så klart svårt men jag tror den nyanserade vinner i längden. Fiendeförklaringen tror jag dock kan vara farlig i längden.

  Tack för ordet!

  Gilla

 15. Mats isaksson skriver:

  Dina insikter når allt fler, då man i något skede uttrycker ett uns av ifrågasättande och bemöts helt utan logiskt resonemang börjar man betrakta samhället i ett annat ljus och då ser man att det finns en konsekvens i undvikandet av just resonemang, ett tankeförbud.
  Då man har nått dit finns ingen väg tillbaka, man blir skeptisk till allt vedertaget. Birro kommer att uppskattas mycket mer av alltfler om 3-5 år.

  Gillad av 1 person

 16. tomas skriver:

  “Så fort som någon inte har den där korridoråsikten så sätts stämpeln fascist i pannan på den personen. Det är ett väldigt intolerant klimat i dag i Sverige. Jag vet inte hur vi ska ta oss ur det.” Kjell Albin Abrahamson

  Gillad av 2 people

 17. Michael skriver:

  Det man skriver här på Internet försvinner aldrig, vilket är bra så att kommande generationer ens familj och barn och barnbarn vet vad man tycker.Alla i Sverige 2015 tycker inte att det påtvingade befolkningsutbytet är bra för Sveriges framtid.

  Gillad av 1 person

 18. Leif Andersson skriver:

  De som skriver här och tror att mediaföreträdare och regeringen inte förstår att invandringspolitiken gått vägs ände, till er vill jag säga: de begriper mycket väl och de vet också vad som egentligen borde göras. Men de har prestige och makt och att erkänna att de haft fel och att ge ifrån sig makten, det kommer de inte att göra förrän de måste. Man kan ju bara märka nu att tonen hårdnar gentemot Tino Sanandaji på grund av att det han hela tiden har sagt börjar få visst genomslag. De gör vad som helst för att inte ge sig. Men sedan att de allihop framstår som kompletta idioter, det är en annan sak.

  Väldigt bra artikel för övrigt.

  Gillad av 3 people

  • Gert B. skriver:

   Jo, när minister Morgan Johansson blixtinkallar till en presskonferens en lördag, då förstår man att han har börjat inse ett och annat. Kollapsen i ”flykting”-mottagandet kommer direkt efter kommande helg. Allt annat än totalt stängda gränser kommer då att framstå som omöjliga alternativ. Asylrätten kommer att inskränkas så att utomeuropéer ej har asylskäl i Sverige. Vi har ju trots allt ej krig i något av våra grannländer.

   Gilla

 19. Mats Jonsson skriver:

  Du skriver ” De står för allting som vänstern historiskt aldrig varit en del av. Den humorbefriade arrogansen, den föraktfulla inställningen mot vanligt folk, det sekteriska elittänkandet, den världsfrånvända attityden och, framförallt, förföljelsen mot oliktänkande”. Det finns för all del olika nyanser av rött, men i stort tycks du ha gått på vänsterns egen friserade självbild. Var höll du hus under 68-tiden?

  Gilla

 20. Dan Petersson skriver:

  Marcus, har följt dina alster i många år. Har också varit och lyssnat på en föreläsning du haft och tycker att du uttrycker dig fantastiskt. Du sätter ord på mina tankar. Fortsätt på den inslagna vägen och livet kommer att te sig ljusare i framtiden.

  Gillad av 1 person

 21. Erik skriver:

  ”…skoningslösa och diktatoriska debatteknik gång efter annan. Många av dem visar prov på ett syrligt förakt för allt och alla. De ser inte sina medmänniskor i ögonen, de föraktar sina meningsmotståndare och, vilket är långt värre, de föraktar vanliga människor.”

  Detta är ju inte signifikativt för vänstern eller dina meningsmotståndare. Det här är en beskrivning som snarare stämmer in på människor åt det fundamentala hållet, oavsett politisk inriktning. Jag gillar inte att du resonerar utifrån att detta bara gäller vänstern – hela vänstern. Det är ett småaktigt generaliserande som inte för nåt gott med sig.

  Jag är vänster, men jag undviker att döma individer efter politisk åskådning även om jag tycker totalt olika som dem. Jag blir snarare intresserad och försöker förstå vad en persons åsikter bottnar i. Därefter tar jag – mer än gärna – diskussionen. Vi måste vilja förstå varandra och ha det som utgångspunkt i debatten, annars blir det bara en upptrappande pajkastning.

  Gilla

 22. Stefan Persson skriver:

  Ett symtom på det du beskriver, Marcus, är politikers anspelande på folks känslor istället för vädjan till deras förnuft. Vem har inte sett bilden på den döda pojken på stranden? Men hur många vet att han var på väg från Turkiet, där han varit i trygghet i tre år, till Grekland? Händelsen är fortfarande djupt tragisk. Men är den lämplig som ”slagträ” mot dem som eftersöker en vettig migrationspolitik där de som kallas ”flyktingar” faktiskt är flyktingar? Samma fenomen kan ses vid manifestationer för att välkomna flyktingar. Bilder på småflickor prånglas ut i bästa reklamanda. Bilder på vuxna män ger inte samma känslomässiga effekt trots att de står för flertalet asylsökande. Kritisk tankeverksamhet undanbedes till förmån för känslostormar som följer korrekt politisk inriktning. Ifrågasätter du något av ovanstående är du per automatik SD-sympatisör.

  Gillad av 2 people

 23. Bo Lagerqvist skriver:

  Vänstern kanske ska göra upp med sitt förflutna. Som enda parti ville V:s föregångare Sveriges Kommunistiska Parti utvisa alla balter som flytt till Sverige (ca 30.000) till Sovjet (inte bara de som verkligen utvisades och som svenska staten bett om ursäkt för) .

  Gillad av 1 person

 24. LARZ GUSTAFSSON skriver:

  Helt underbart skrivet. Mitt i prick.
  Jag är själv kristen – dock icke katolik .- och vet vad det innebär att bli hånad för min tro.
  I Maranata fick jag lära mig att stå upp för det som uppfattas som kontroversiellt.

  Gillad av 1 person

 25. Hasse skriver:

  Tystnaden som uppstår när ngn klagar på mobbing och hat och då skriver ”Jag bryr mig inte om, om han en poäng eller inte. Hans fullständiga arrogans är fruktansvärt obehaglig. Hans avsky inför alla som inte delar hans uppfattningar är obeskrivligt osmaklig.”

  Du råkar inte ha en spegel där inne i glashuset?

  Gilla

 26. challe lundqvist skriver:

  Är det någon som någonsin läst en text av birro där det inte skrivs om att han är ett offer?
  Ett tips Marcus är att om man nu har fått sparken från så många uppdrag som du har fått, så kanske man ska sluta att varenda gång hitta ursäkter som att ”bara för att jag säger sanningen” eller ”det är för att jag gillar italien” och kanske inse att du är en idiot och du har idiotiska åsikter.
  Du för ju inte talan för någon annan och jag har svårt att tro att någon där ute tycker det är skönt att du krigar för att du krigar för dom. Du krigar för dig själv, så enkelt är det! Du är ju en av sveriges största narcissist!
  Inget fel i det men sitt inte och låtsas att det är för andra du slåss när det finns skiftliga bevis i 90% av allt du publicerat på nätet att det är dig själv du slåss för.
  Nädu, tycker det är skönt att det är sådana här ställen man hittar dig på nuförtiden och inte så mycket i tv och dom stora dagstidningarna.
  Du är ett offer Birro! Men det är vi alla och det fick vi lära oss redan i grundskolan och det lärde vi oss acceptera när vi växte upp!

  Gillad av 1 person

 27. Ingemar Odén skriver:

  Tack Marcus, och vi behöver dig som törs ta den sakliga debatten, även om du inte får några svar från vänstern, utan endast deras dåliga invektiv. Jag märker ju här i min omgivning att några PK-människor jagar allt och alla som inte ställer upp på deras önskan att fördärva Sverige.

  Gillad av 1 person

 28. Kristina von Heland skriver:

  höger-vänsterskalan tillhör historien som syns som konvulsioner i medierna. Vi brukade säga att S. har världens rikaste kommunister. Tycker de mer uppfyller kriterierna för en sekt än en politik.Det roar mig oerhört att läsa tex Åsa Lindeborgs ”kulturart” i AB. Nu har hon en följetong om varför inte Juholt och fd kollegan Suhonen kom till henne på bokmässan. Hennes teori är att hon inte gav dem friplåtar-de kunde väl ha plankat tänker jag då. Idag skrev P.Kadhammar om att AB m.fl. kvällsblaskor stod för de rätta nyheterna. Avpixlat var idioter, och samtliga nätmedier skulle betala för att så många läste dem. Annars tog USA över. Läser man AB var en huvudnyhet att Kissie visade sin orakade armhåla. Detta är skojigt! Jag sitter utomlands på en ö och sätter sprätt på mina hårt hopjobbade sekiner. Jag har tankat ut och funderar på att bli katolik-kyrkorna här är så fina. Min far brukade kolla på Frälsningsarmens kör för de såg så lyckliga ut och damerna var snygga i sina uniformer. Kära Gud ge mig bara en liten ynka uppenbarelse så jag kan vara med och bikta mig lite lagom så det blir 5 Pater Noster o 10 Ave Maria-svensk och lagom. Mitt råd är att se på dig själv och andra med lite humor-tänk Grönköping Birro och bli inte gnälligt offer! Lyssnade en del på dig när jag satt och plöjde-dikter som yngre skickade in och du var mycket duktig-fokusera där!

  Gilla

 29. ulf claesson skriver:

  I Sverige har fascismen redan segrat. Vänsterfascismen. Eller rent av ett embyo till en accepterad form av nationalsocialism (fast den kommer aldrig att kallas så), en hybrid mellan islam och vänstern, en tvåhövdad hydra, vars rabiata ondska inte liknar nåt vi tidigare sett. I alla fall inte här.

  Gilla

 30. Bo Evers skriver:

  Såg vår Rikspolischef i Tv igår!
  Karlen har mage att säga att man överlägger att censurera yttrandefriheten!
  Man skall alltså kapa en av demokratins hörnpelare!
  Det jag ser och hör i Sverige idag påminner mig mer och mer om DDR för 25 år sedan!
  Sen tror jag inte på en politisk aktiv Rikspolischef!
  Skall vara politisk neutral, inte en ärkesosse som Dan Eliasson!

  Gillad av 1 person

 31. Carl Johard skriver:

  All fascism är av ondo. På 1960- och 1970-talen förgiftades våra samhällen av en smygande högerfascism, som med hjälp av imperialistiska och odemokratiska medel (inte minst i Chile, Argentina, Spanien, Portugal och Grekland) kämpade mot all form av kommunism, konservatism och liberalism. Idag är vårt samälles största fiende vänsterfascismen, som arrogant och med globalistiska (=imperialistiska) odemokratiska metoder försöker trycka ned all form av demokratisk nationalism, konservatism och liberalism. Skillnaden mellan dessa två odemokratiska och elitistiska rörelser är i praktiken mycket, mycket liten och deras aktiva diktatoriska utövare säger sig i båda lägren arbeta utifrån folkets bästa. When will they ever learn?

  Gillad av 1 person

  • LARZ GUSTAFSSON skriver:

   Det enda land som i realiteten varit fascistiskt var Italien under Mussolini.
   Vare sig Spanien eller Chile eller Grekland var fascistiska. Inte heller Portugal. De var marknadsekonomier.
   Själv tycker jag att liberalismen är den mest avskyvärda ideologin.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.