Lista ut logiken

Thomasgur1

Thomas Gür

Om en kvinna med bakgrund i Mellanöstern i Sverige angriper de strukturer som upprätthålls av män från det svenska majoritetssamhället som förtryckande, patriarkala, diskriminerande, exkluderande etc… anses hon tala dagens sanning.

Om en kvinna med bakgrund i Mellanöstern i Sverige angriper de strukturer i de svenska förorterna som upprätthålls av män från hennes egen minoritetsgrupp som förtryckande, patriarkala, diskriminerande, exkluderande etc… anklagas hon för att gå rasismens, kolonialismens och islamofobins ärenden.

Lista ut logiken i det, den som kan…

 

11 reaktioner på ”Lista ut logiken

 1. Lennart Jonasson skriver:

  Ser man det som en skruvad klasskamp/könskamp bland de besuttna barnen och barnbarnen till 68:orna blir det i någon mån begripligt.

  Sparka mot svenska män, besuttna eller ej går för sig. Sparka mot män från Mellanöstern går inte för sig då det är synd om dem enligt den vänsterliberala berättelse de fostrats in i och oreflekterat anmanat.
  Könskamp/klasskamp mot kvinnor från Mellanöstern blir ett nödvändigt offer för att rädda den förljugna berättelsen från de som tror sig vara vänster men som i själva verket bevakar sina klassintressen, positioner inom media, politik, innerstadsboende, latteliv etc. Spricker den vänsterliberala berättelsen så spricker så mycket annat inom det mediala etablissemanget.

  Detta är nu på väg att ske vilket korridorfolket, cykloperna insett varför demagogi går före logik.

  Liked by 2 people

 2. B skriver:

  Helt obegripligt och ologiskt är det för alla med sunt förnuft, men Sveriges proffstyckare har inte så mycket av den varan.
  Själv tänker jag att det är rasism i allra högsta grad att inte ta på allvar vad kvinnor ur en etnisk minoritet berättar om angrepp. Är dessa kvinnor inte värda att tas på allvar? Ska de inte slippa att utsättas? Tydligen inte.

  Gilla

 3. hstrand skriver:

  Var finns någon logik inom vänsterfeminismen. Glatt trycker man både militanta muslimer och HBQT förespråkare till sitt hjärta. Medvetenheten om att den ena gruppen vill döda den andra tycks inte finnas.

  Gilla

 4. Margareta Torssell skriver:

  Läser just nu ”Min Jihad” av Gadban som handlar bl a om detta. Mycket intressant men också skrämmande.

  Gilla

 5. Hans O skriver:

  Kan någon ha funderat över möjligheten för en svensk att emigrera till ett muslimskt land ich där framföra den typ av Krav som motsvarande immigrant framför här i Sverige?
  Vad tror ni reaktionen skulle bli…?

  Gilla

 6. Gunnar Boxström skriver:

  Hans O.
  Jag tror det går alldeles utmärkt för en svensk att emigrera till ett muslimskt land och där framföra krav mot sin egen etniska grupp av patriarkala svenska män att sluta förtrycka, diskriminera och exludera kvinnor…

  Gilla

 7. Torbjörn Persson skriver:

  Tre förhållanden ter sig obegripliga när jag läser Hanna Gadbans utmärkta bok ”Min Jihad”.
  Det första; infantila svenska gruppers illvilliga uppfattning om att muslimska kvinnor endast har en dimension, att de inte först och främst är individer med särskilda erfarenheter och perspektiv.
  Det andra; att svenska myndigheter/organisationer/politiker/tjänstemän varit så naiva att man frikostigt anammat och stött de mest extrema (wahabiter/salafister/IS-anhängare) av muslimska ledare i svenska städer och orter som företrädare för muslimer i Sverige.
  Det tredje: att ingen av de tre imamer i Sverige som Hanna Gadban samtalat med och refererar till i sin bok förmår inse att islam alltid varit tids- och kulturrelativ i tolkning och utövande så som andra religioner, och därför har utrymme för anpassning i tid och rum och kan finna sin plats inom sekulära samhällsramar (Turkiet) och även reformeras avseende tillämpning i mänsklig samexistens (Spanien 711-1492)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.