Bojkotta Coop

Johanna 3

Johanna Andersson

Jag har länge stört mig på Coop av estetiska skäl. ”Vi förfular svensk landsbygd”, kunde de ha som motto. På vägen upp till sommarstället i Dalsland åker vi igenom en rad små samhällen där Coops fula, chockgröna lådor till butiker uppförts helt utan känsla för omgivande bebyggelse. När vi kör genom Dals Ed blundar jag, av ovan anförda skäl.

Nu ges ytterligare en anledning till irritation. Tydligen har palestinaaktivister i Varberg drivit igenom att några lokala Coopbutiker ska bojkotta alla israeliska varor. Produkter från diktaturer som Kina och resten av Mellanöstern går bra att fortsätta sälja. Men allt israeliskt ska plockas bort.

Kanske kan man hoppas att Coop i Varberg nu är konsekventa och också slänger ut all elektronisk apparatur som innehåller komponenter från Israel. Då blir det nog till att återgå till handskrivna räkningar igen.

http://www.palestinagrupperna.se/content/coop-varberg-slutar-sälja-israeliska-varor

6 reaktioner på ”Bojkotta Coop

 1. Göran Fredriksson skriver:

  Jag har sedan mycket lång tid bojkottat Coop av annat skäl. Coop gjorde nytta när man under den första halvan av 1900-talet bröt monopol, t.ex. de lokala monopolen på dagligvaror som fanns på bl.a. bruksorter och monopol på vissa industrivaror varvid gummistövlar är ett känt exempel.

  Nu är konkurrensen stark utan Coop och Coop klarar inte den konkurrens som nu råder på dagligvarumarknaden. En rimlig slutsats vore att avveckla Coop, det borde ha skett för länge sedan, och dela ut värdena till medlemmarna eller ”ägarna” som Coop kallar medlemmarna när de är skämtsamma.

  Istället har Coop valt att sälja nästan allt av värde, t.ex. industrier, fastigheter och andra företag bl.a. arkitekt och byggkonsulterna för att lassa in pengarna i butiksrörelsen, som ändå går uselt och som har för höga priser.

  Mycket pengar förbrukas även på den ryggborstning som är vanligen förekommande inom det tjänstemannastyrda företaget där ”ägarna” inte har mycket att säga till om och avvecklingen av Coop kommer sannolikt inte att ske förrän tjänstemannastyret har förbrukat den sista kronan.

  Vägen för Coop går bara utför och vad de bojkottar har snart ingen betydelse alls.

  Gilla

 2. Kjell Wiklund skriver:

  Tar fasta på det här med COOP…och deras brist på estetik. Sorgligt och jag skulle behöva analysera etc men inte nu..annat viktigare står just nu på tur..men absolut estetik är viktigt..bra inlägg Johanna Andersson.

  Gilla

 3. Micke skriver:

  Så vad går artikeln ut på??
  Är du upprörd över ”små gröna lådor” I bygd där de flesta livsmedeljättar inte satsar på att närvara eller på att de ANVÄNDER elektronik som kanske kommer frän Israel???

  Gilla

 4. synpunkten skriver:

  Jaha – då får man hoppas att du aldrig blir sjuk. De flesta generiska läkemedel kommer från Israel, likaså den senaste cancerbehandlingen och bildundersökningstekniken, etc. Förresten – använder du inte en dator när du kommenterar här? Intelchipen tillverkas ofta(st) i israel, och en stor del av produktutvecklingen sker där. Chattfunktionerna på FB och andra forum är också israeliska. För att inte tala om mobiltelefoner… Listan på produkter som du behöver undvika är väldigt lång! Här kommer en liten länk som du använda till stöd för minnet: https://www.facebook.com/notes/jesus-love-is-so-great/so-you-want-to-boycott-israel-heres-a-list-of-products-and-services-you-need-to-/820698877940154

  Gilla

 5. Edsbo skriver:

  Tja, du behöver ju inte åka den vägen genom Dals-Ed, finns många vägar RUNT konsum du kan ta, istället för att beklaga dig över att du måste blunda. Onödigt.

  Gilla

 6. Heri Eysturlíð skriver:

  ”Produkter från diktaturer som Kina och resten av Mellanöstern går bra att fortsätta sälja. Men allt israeliskt ska plockas bort.
  Kanske kan man hoppas att Coop i Varberg nu är konsekventa och också slänger ut all elektronisk apparatur som innehåller komponenter från Israel. Då blir det nog till att återgå till handskrivna räkningar igen.”

  Just det! Tydligen går det hur bra som helst med produkter från Kina och diverse muslimska diktaturer.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.