Bojkotta Coop

Johanna 3

Johanna Andersson

Jag har länge stört mig på Coop av estetiska skäl. ”Vi förfular svensk landsbygd”, kunde de ha som motto. På vägen upp till sommarstället i Dalsland åker vi igenom en rad små samhällen där Coops fula, chockgröna lådor till butiker uppförts helt utan känsla för omgivande bebyggelse. När vi kör genom Dals Ed blundar jag, av ovan anförda skäl.

Nu ges ytterligare en anledning till irritation. Tydligen har palestinaaktivister i Varberg drivit igenom att några lokala Coopbutiker ska bojkotta alla israeliska varor. Produkter från diktaturer som Kina och resten av Mellanöstern går bra att fortsätta sälja. Men allt israeliskt ska plockas bort.

Kanske kan man hoppas att Coop i Varberg nu är konsekventa och också slänger ut all elektronisk apparatur som innehåller komponenter från Israel. Då blir det nog till att återgå till handskrivna räkningar igen.

http://www.palestinagrupperna.se/content/coop-varberg-slutar-sälja-israeliska-varor