Klart att jag ber om ursäkt på ursäkt på ursäkt…

Thomasgur1

Thomas Gür

Jag vill be om ursäkt för att jag sa att grannens grop på tomten liknade meteoritnedslaget i Tunguska 1908. Jag tänkte inte på att många urbefolkningar som fick meteoriten i skallen, som eskimåer, kunde ta illa upp.

Jag vill be om ursäkt för att jag under min ursäkt om min liknelse om grannens grop på tomten, sa eskimåer. Jag borde ha sagt evenker och manchuer. Det var som att säga lappar.

Jag vill be om ursäkt för att jag under min ursäkt om min ursäkt om vad jag sade om min grannes grop på tomten och om evenker och manchuer sade lappar när jag menade samer. Jag skulle självklart aldrig använda mig av sådana ord och ej heller säga blattar, balubas eller svartskallar.

Jag vill be om ursäkt för att jag under min ursäkt om min ursäkt om min ursäkt om vad jag sade om min grannes grop på tomten och om evenker och manchuer och samer, yttrade några nedsättande ord om invandrare, som jag använde som exempel på vad jag aldrig skulle säga.

Jag ber verkligen om ursäkt för att jag ber om ursäkt att jag ber om ursäkt att jag ber om ursäkt.

Slutligen vill jag be om ursäkt för att jag finns. Och till skillnad från framtidsministern, så lovar jag att inte göra om det.

10 reaktioner på ”Klart att jag ber om ursäkt på ursäkt på ursäkt…

 1. Ipse Cogita! skriver:

  Minerad mark, verkligen! I boken Faktoider av Peter Olausson skrivs det bland annat (sidan 197-199):

  ”Eskimåer kan delas upp i olika ”stammar” eller språkliga/kulturella undergrupper — inuiter finns på Grönland, i Kanada och till viss del i Alaska, yupik i Alaska och Sibirien. Alla inuiter är eskimåer, alla eskimåer är inte inuiter. En yupik är eskimå, inte inuit.” vidare:
  […]
  ”Visserligen finns det även eskimåer som uppfattar ”eskimå” som nedvärderande, men denna slutsats har dragits på felaktiga grunder. Det finns idag ingen känd, reell anledning att kalla en eskimå för något annat än eskimå, om man inte vill göra skillnad på inuit, yupik, inupiat och så vidare. Och även i det fallet så finns det inget som hindrar att man använder samlingsbegreppet ”eskimå”, i synnerhet som det inte finns något annat ord att välja på.”

  Just saying …

  Gilla

 2. Stig-Björn Ljunggren skriver:

  Detta är konsekvensen av att morgonbönen (”jag ber om förlåtelse för all skit jag kommer att göra idag”) och aftonbönen (”jag ber om förlåtelse för all skut jag gjort idag”) avskaffats.

  Gilla

 3. Kerstin Elisabet Schreiter skriver:

  När detta skrivs är klockan 00.10 på lördagsnatten och jag kan inte sluta skratta. Är rädd att få en besvärlig natt då jag utan kontroll kan explodera i skrattparoxysmer precis när sömnen behagar infinna sig. Har hänt förr och jag har inget emot att det inträffar i natt för det här var prov på ekvilibristisk satir av stora mått.

  Gilla

 4. Tango Smurfen skriver:

  Vad får man kalla vem? Och vem bestämmer. Själv ser jag mig som svensk. Jag vill inte bli kallad för swede.

  Swede betyder kålrot. Är det rimligt att jag ska jämställas med en kålrot?

  Jag kräver: kompensation, kvotering och omedelbar ändring:
  I AM A SVENSK!

  Gilla

 5. Tango Smurfen skriver:

  Får man säga japan?
  Det är rasistiskt. Nippones heter det.

  Inte konstigare än att finnar ska kallas soåmer. Soåmerna är det folk som bor i Finland men talar soåmiska.

  Tyskar. Så kan man inte säga. Då är man rasist. Dåjtscshare ska det heta.

  Gilla

 6. Mats Jonsson skriver:

  Om man grubblar över identiteten och vill slippa be om ursäkt för att man är som man är eller tror att man borde vara så kan man ta och DNA testa sig på något amerikanskt företag. Då kan man bli vetenskapligt sorterad och få veta vem man var från början. Tråkigt nog medföljer inga uppgifter om pikanta särdrag, som hade varit bra att skylla på om man någon gång inte vill uppföra sig som man vet att man borde för att slippa be om ursäkt. .

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.