BIRGITTA SPARF: Pinsamt värre!

Ja, riktigt plågsamt är det att ta del av Alice Teodorescu offentligt:s erbjudande på Facebook om påskrea för hugade spekulanter som känner sig sugna på att ge bort en rabatterad prenumeration på hennes substack Klartext.

Tack, men nej tack! Jag tror inte jag nappar på det flotta erbjudandet. Mest beror detta på att jag inte uppskattar ”värderingsdrivna analyser och resonemang”. Inte för att jag vet exakt vad detta är, men jag har mina onda aningar.

Som sagt, detta är direkt pinsamt. Vi ser ett politiskt haveri av sällan skådat slag utspelas inför öppen ridå. En politiker som skjuter sig själv i sank redan innan hon blivit invald som politiker. Som faller på sin egen inbillade godhet, skyhögt höjd över alla andra mindre vetande, som SD:are och annat löst och lägre stående småfolk.

I Facebooktråden uttrycker de flesta som kommenterar sin stora besvikelse, vilket inte hindrar Teodorescu att käfta emot och fråga på vilket sätt hon kört med falsk marknadsföring av sig själv för egen vinnings skull. Noll självinsikt, noll förståelse. Förblindad av sin egen upphöjda förträfflighet. Ni får själva gå in och läsa, jag tänker inte länka.

”Mamma Busch” har nog gjort årets felrekrytering inför EU-valet. Många letar nu fram sina skämskuddar. Det hela är direkt plågsamt och pinsamt värre att bevittna.

Foto: Facebook

Birgitta Sparf