BITTE ASSARMO: Demiroks krokodiltårar i Aftonbladet

Nu brer Centerledaren Demirok ut sig på debattsidan i Aftonbladet igen. ”Jag är orolig över vart vårt land är på väg” är rubriken på drapan. Alla utom han och hans parti är ju nazister, fascister och rasister.

På bilden ovan (skärmdump från Aftonbladet) syns verkligen hur seriös han är – medan bilden på Ebba Busch är tagen helt ur sitt sammanhang och ska få henne att framstå som något slags högerextrem häxa. Men det han oroar sig över är förstås inte alls ”vårt land” – utan sig själv och sin upphöjda position som partiledare.

Det har han all anledning till. Opinionen visar tydligt att svenska folket sågar Centern och saknar förtroende för dess ledning.

Jag tillhör de där som tycker att Centern tog ett fullkomligt vansinnigt beslut som valde Demirok till partiledare – i alla fall ur väljarhänseende. Men de tänkte ju inte på väljarna i första hand, inte på partiet heller och framför allt inte på Sveriges behov. I själva verket valde de sannolikt Demirok främst för att visa hur viktigt de tycker det är att prioritera människor som inte har någon anknytning alls till partiets historia. Ett sätt att ta avstånd från den svenska kultur och tradition som byggde partiet, helt enkelt.

Så har Centern hållit på i åratal. Det började med den arroganta Stureplanscentern och på den vägen har det fortsatt. Bort från den – i deras tycke – trista svenska myllan och rakt in i förorten. Ett långfinger rakt i fejset på landsbygdernas alla väljare.

Vad de dock har missat är att deras väljare har börjat tänka om efter att Annie Lööf tog anställning som stödhjul åt Socialdemokraterna. Det var alltså givet från början att Demirok skulle bli ett fiasko.

Det hindrar honom inte från att gå på i ullstrumporna som om han representerade ett stort och inflytelserikt parti och skriva svulstiga debattartiklar om sin egen och sitt partis förträfflighet. Som nu, till exempel, när han bland annat påstår att Centern ”tog ansvar” när de möjliggjorde januariavtalet. Ansvar? Det de i själva verket gjorde efter valet 2018 var att förhindra ett nödvändigt paradigmskifte för att istället medverka till ännu mer kaos och katastrof för svenska folket.

Demirok låtsas också vara bekymrad över samtalsklimatet på riksnivå. Varför kan inte folk PRAAATA med varandra? gnäller han missnöjt.

Det ska komma från en individ som leder ett parti som tillhört de värsta politiska mobbarna de senaste åren. Ett parti som, genom att frysa ut Sverigedemokraterna, visat noll respekt för både det politiska samtalet och för folkets vilja.

”Tänk om vi kunde ha en samtalston som innebar att vi pratade om vilka förslag vi har, i stället för att vifta med falukorvar, frångå vallöften på löpande band eller gång på gång måla upp en bild av att ‘allt är invandrarnas fel’.

Ingen – jag upprepar: INGEN – har sagt att ”allt är invandrarnas fel”. Däremot har väldigt, väldigt många insett att väldigt, väldigt mycket är den ohämmade invandringens fel.

Är Demirok verkligen så imbecill att han inte förstår skillnaden eller låtsas han bara?

Jag lutar åt att han låtsas. Inte ens ledaren för landets kanske dummaste och mest meningslösa parti borde kunna vara fullt så korkad. Vilket betyder att Demirok är en djupt ohederlig hycklare.

I det lång loppet är det här naturligtvis förödande för Centern. Men för min del får Demirok gärna fortsätta hamra in spikar i kistan. Eftersom partiet tycks satsa stenhårt på att fortsätta på den inslagna vägen mot stupet vore det nämligen en välsignelse för Sverige om de åkte ur riksdagen nästa val.

Om de istället skulle skärpa till sig och börja samarbeta med de andra borgerliga partierna och Sverigedemokraterna skulle de faktiskt kunna visa att de är beredda att kliva ur sandlådan och föra en ansvarsfull politik. Men det tycks de inte vara det minsta intresserade av.

Bitte Assarmo