BITTE ASSARMO: Anders Lindberg och SD-hatet

Aftonbladets ledarskribent Anders Lindberg havererar totalt i en ny krönika, där han påstår att de två utlänningar som bränt koraner i Sverige går SD:s ärenden – och att SD vill bränna människor. Det är magstarkt till och med för att vara Anders Lindberg, och han tar i så han spräcker sig när han i sin ledartext utbrister:

Koranbränningarna är den fysiska manifestationen av SD:s syn på svenskhet. Ni hör inte hemma här, vi ska rena landet från er kultur, era minnen och era berättelser.

Sen kommer vi för er.

Sen kommer vi för er. Then we’ll come for you. När ordförrådet tryter tar Lindberg till direktöversättningen av en standardfras från den amerikanska b-filmens värld för att beskriva hur Sveriges samlade Sverigedemokrater ger sig ut på jakt efter muslimer, först för att skända deras heliga skrift medelst bränning, sedan för att bränna de troende.

Jo, det är på gång, det också. Bränning av människor. Där man bränner koraner, bränner man snart också människor, hävdar han. Jag vet inte om det brändes särskilt mycket koraner i IS-kalifatet, men om Lindberg har rätt måste det ju ha skett dagligen och stundligen eftersom där brändes så många människor – både män, kvinnor och barn.

Å andra sidan är det kanske skillnad på folk och folk, eller snarare på folk och papper. Koranen tycks oändligt mycket viktigare för Anders Lindberg än någon av alla de som mördats i islams och koranens namn. För, som han sagt, ”även terrorister är faktiskt människor” och behöver bli förstådda.

Någon förståelse för koranbrännare har han dock inte. Anders Lindberg ser nämligen koranbränningarna som en ”fysisk manifestation av SD:s syn på svenskhet” och blundar i bekvämlighet för att ingen av de två (!) som hittills bränt koraner i Sverige är svenskar överhuvudtaget. Paludan är dansk-svensk med dubbelt medborgarskap och den andre kommer från Irak.

Rätt kass ”fysisk manifestation” om du frågar mig. Ingenting har den att göra med SD heller. Jo, jag vet att en del av islamistapologeterna, som sticker upp sina fula trynen i tid och otid, säger sig veta att Salwan Momika har uttryckt stöd för SD men det betyder absolut ingenting. Varken han eller Paludan lär ha varit röstberättigade i valet 2022. Av de omkring en och en halv miljoner människor som röstade på SD tycks alltså ingen ha bränt koraner.

Ändå jämställer Lindberg koranbränningarna i Sverige med de statligt understödda bokbålen i Nazityskland. Som om självaste regeringen står bakom detta, eftersom de har mage att samtala med landets näst största parti.

Inte heller ser vi någon förföljelse av muslimer i Sverige. Istället är det muslimer som hotar, hatar och startar upplopp och kravaller, som förföljer människor som handlar enligt lagen, som bränner och förstör och smutskastar vårt land och vårt folk för att de anser sig ha rätt till positiv särbehandling.

Den sanningen betyder ingenting för Anders Lindberg. Det viktigaste för honom är att manifestera sitt hat mot SD. Det genomsyrar allt han skriver och numera verkar han vara så radikaliserad att han totalt tappat kontakten med verkligheten. Hur det ska sluta är omöjligt att sia om men det skulle inte förvåna mig ett dugg om han snart börjar dilla om att kvinnor borde täcka hår och hud i det offentliga rummet.

Foto: Skärmdump Twitter

Bitte Assarmo