BIRGITTA SPARF: Jag ser fram emot regeringens redovisning av hur muslimerna berikar oss

Från SvD 14 juli:

”Tobias Billström (M) bjuder in en stor muslimsk organisation från 57 länder till möte om kampen mot islamofobi. ‘Under många år har Sverige välkomnat en stor grupp muslimer från många olika länder, en grupp som berikar vårt land’, skriver utrikesministern i inbjudan.”

Detta var verkligen glädjande nyheter! Nu väntar jag bara på att Billström och regeringen går ut och berättar på vilket sätt muslimerna berikat och berikar vårt land. Jag vill ha hela listan!

Jag vill även ha en utförlig förklaring till den psykiatriska diagnosen ”islamofobi”. Regeringen bekämpar tydligen denna utbredda åkomma så jag undrar vad som behövs för att klassas som islamofob, enligt regeringen. Jag vill även veta vilka medel regeringen använder i denna kamp. Från SvD:

”Redan då [vid koranbränningen 28 juni] fördömde den svenska regeringen de ‘islamofobiska handlingar’ som utspelat sig i Sverige, men i brevet från den 10 juli bjuder Tobias Billström (M) dessutom in IKO:s generalsekreterare för ett möte i Sverige. Med anledning av den tidigare kommunikén från organisationen vill utrikesministern återigen uttrycka sin avsky mot ‘islamofobiska handlingar'”.

Jag misstänker att det är okunniga människor, som jag, som inte har insett hur mycket muslimerna berikar Sverige som lider av denna så kallade islamofobi. Jag bränner inga koraner eller andra ”heliga skrifter” men misstänker att jag ändå är föremål för Billströms avsky eftersom jag inte känner mig det minsta berikad av den allt starkare muslimska närvaron i landet.

Det bästa sättet att komma till rätta med denna påstådda fobi, alltså en ogrundad rädsla för något helt ofarligt, vore att regeringen snarast berättar om alla förbättringar och framsteg som skett i Sverige sedan 1980-talet, då vi blev ett stort inflyttningsland för muslimer från Mellanöstern och Afrika.

Regeringen måste redogöra för alla områden där Sverige gjort framsteg tack vare muslimerna. Framsteg som vi annars inte hade gjort, utan deras värdefulla och berikande bidrag.

Med tanke på tillståndet i världens 57 muslimska stater när det gäller vetenskapliga framsteg, ekonomi och välfärd, utbildning, kvinnans ställning, synen på homosexuella, demokrati, fred, frihet och mänskliga rättigheter vore det intressant att få veta hur muslimer som valt att flytta till Sverige från många av dessa länder berikar oss.

Är det inom de områden jag räknat upp, eller finns det andra fält där de bidrar till en gynnsam och positiv utveckling för vårt land?

Jag ser med spänning fram emot redovisningen från regeringen!

Birgitta Sparf