BIRGITTA SPARF: Räkna inte med mig, Magdalena Andersson

Magdalena Andersson är i byggtagen och avgav något som kan liknas vid en socialdemokratisk programförklaring i Aktuellt 31 maj. Så här sa hon:

”Vi behöver bygga en ny samhällsgemenskap i Sverige! Vi behöver ha mötesplatser och träffas. Se till så att alla barn tar sig igenom skolan, att vuxna kan gå från bidrag till arbete. Att vi bygger en samhällsgemenskap som grundar sig på rättvisa, respekt men också att vi alla i Sverige tar ett gemensamt ansvar för utvecklingen. För det finns en otrolig potential i vårt land, och det är den som vi ska ta till vara!”

Jag tänker här bena ut hennes programförklaring och kommentera den, punkt för punkt.

1) Varför behöver vi bygga en ny samhällsgemenskap i Sverige? Det var absolut inget fel på den gamla som jag växte upp i, flera år innan du föddes. Den samhällsgemenskapen fungerade alldeles utmärkt. Självaste Tage Erlander förstod vilken fördel vi hade som ett homogent folk. Det är ni själva som raserat vårt tidigare välfungerande samhälle.

2) Vad är det för mötesplatser du yrar om? Vi har alla dessa mötesplatser redan idag. På gatan, i tunnelbanan, på ICA, i kön till åkattraktionen på Gröna Lund eller på busshållplatsen där våra tonårsbarn blir rånade inpå bara skinnet. Vilka fler mötesplatser hade du tänkt dig?

3) Att alla barn tar sig igenom skolan är inte mitt område. Det gäller bara att få mina egna barn någotsånär helskinnade genom skolsystemet. I en så segregerad skola som möjligt.

4) Att vuxna kommer i arbete är ditt bekymmer, inte mitt. Själv började jag arbeta på skolloven som 15-åring. Vilket på den tiden var något fullkomligt naturligt eftersom alternativet inte var lika mycket pengar i bidrag. Tar du bort alla bidrag så kommer alla vuxna i arbete, tro mig!

5) Vi har haft en samhällsgemenskap som byggde på rättvisa och respekt. Som du och dina likar tyckte var töntig, ville få bort och göra mera mångkulturell. Nu ska ni, sent omsider, försöka bygga upp en helt ny samhällsgemenskap mellan människor som absolut inte vill ha något som helst med varandra att göra. Lycka till, säger jag!

6) Varför ska jag vara med och ta ett gemensamt ansvar för samhällsutvecklingen? Det är ju ni som, utan mitt godkännande, har kört Sverige ner i ett fullständigt mångkulturellt kaos. Försök inte att lasta över ansvaret för landets fortsatta utveckling på mig. Jag har ingenting som helst med det där att göra.

7) Var finns den otroliga potential som du säger att vi måste ta till vara? Kanske i de Somalitowns som du säger att du inte vill ha, trots att du där har din starkaste väljarbas. Det ska bli intressant att se dig ta till vara på den fantastiska potentialen hos en skenskild bidragsberoende analfabetisk och sjuklig icke svensktalande somalisk åttabarnsmor, vars tre tonårssöner redan är omhändertagna av samhället på grund av omfattande grov kriminalitet.

Nej, räkna inte med mig, Magdalena Andersson, i ditt nya fina samhällsbygge. Jag håller mig på min kant så får du hålla dig på din. Jag trivs alldeles utmärkt, tack, i mitt starkt segregerade bostadsområde, befolkat av svenskar och helt assimilerade invandrare från England och Tyskland.

Birgitta Sparf