HITTAT PÅ NÄTET: Klimataktivister mot rasism?

Idag, den 15 april, planerar svenska Extinction Rebellion protestmarscher i flera svenska städer. ”Riv Tidöavtalet!” är parollen och klimataktivisterna utökar därmed sitt fokusområde till att omfatta även – rasism.

Varför Extinction Rebellion nu väljer att gå samman med bland annat Afrosvenskarnas förbund och Ensamkommandes förbund, och därmed sälla sig till dem som anklagar Sverige för rasism, framgår inte. Det är dock inte orimligt att anta att deras strateger insett att tidigare aktioner, där de bland annat hindrat ambulanser från att ta sig fram, inte har gått hem hos den allmänhet de försöker påverka.

Frågan är om protesterna mot Tidöavtalet kommer att hjälpa klimataktivisterna att bygga upp sitt förtroendekapital.

Bild: Skärmdump, XR Sveriges hemsida

Redaktionen