BIRGITTA SPARF: Nu hoppas jag på större tydlighet

Reportrarna på Ekot hör bevisligen inte ens vad de själva säger, i en och samma sändning. Rubriken för nyhetsinslaget är:

”Den nya migrationspolitiken väcker oro. – Jag är jätterädd!”

En reporter pratar med Rahman Heydari från Afghanistan som har befunnit sig i Sverige i sju år, utan uppehållstillstånd. Han har redan flera gånger fått avslag på sin asylansökan, enligt Ekot. Men han hoppas fortfarande på att få uppehållstillstånd.

Nu är han enligt Ekot kort och gott ”asylsökande” och väntar på besked på sin ansökan. Ekot anger naturligtvis inte för vilken gång i ordningen.

Ekot bryr sig heller inte om sina egna uppgifter att han redan ”flera gånger” fått avslag på samma ansökan. Trots att han verkar ha fått rätt så tydliga svar från de svenska migrationsmyndigheterna.

Men att det nu är synd om Heydar, det slår Ekot fast. Han mår dåligt och är jätterädd, på grund av den nya regeringen. Han är orolig för att bli utvisad.

Frågan borde väl snarare vara varför han inte redan har blivit utvisad.

Jag vill betona att jag inte har något som helst emot Heydari. Får han slutligen stanna här i Sverige, så inte mig emot. Han är ingenting annat än ett av många offer för den tidigare regeringens otydliga, vaga, svårbegripliga och fullkomligt vansinniga invandringspolitik.

Den tidigare regeringen lockade Heydari att flytta hit 2015, med fagra löften om att ge honom allt. Men han fick inte allt.

Istället hamnade han i skarven mellan att vi bygger inga murar och vår påstådda migrationspolitiska miniminivå. Vilket har gett Heydari sju svåra år i sitt unga liv. Enbart på grund av falska löften från våra totalt odugliga politiker.

Jag hoppas och tror att vår nya regering kommer att införa lite mer tydlighet inom migrationspolitiken. Så att vi slipper fler såna här tragedier. De får gärna rensa upp på våra statsmediers nyhetsredaktioner också, om det går!

Birgitta Sparf