Gästskribent THOMAS EK: Behovet av ledarskap

Om Vladimir Putin avfyrar en kärnvapenladdning blir Ryssland ett minne blott. För alltid.  
 
Ryssland och USA har vardera tusentals kärnvapenbomber. Ryssland har sina i Ryssland. USA har sina överallt, i hela Europa, långt ifrån USA.

De superultraavancerade vapnen med laserstrålar som går i ljusets hastighet har USA spritt ut över hela rymden. Det har inte Putin. 

USA:s makalöst välutvecklade underrättelse- och informationsverksamhet, som inget annat land på denna planet ens kommer i närheten av, borgar för örnkoll. USA vet precis, exakt, vad som försiggår, hela tiden.  

När ska de mediadrogade USA-hatarna här i Väst begripa att USA är på vår sida? Först när USA år 2024 får en normal president blir det ordning på torpet, tror jag. 

Det var västerlandets odugliga, märk väl demokratiskt valda, ledarskap som – förutom energikris, inflationskris och ovan på detta ett militärt krig – har ställt till med dagens röd-gröna tragedi. (När Biden tog över presidentskapet, och till förmån för ”The New Green Deal” ströp energiproduktionen, låg inflationen på 1,2 procent).  

Om Trump suttit kvar som president hade Putin aldrig invaderat Ukraina. När Nordkorea för fem år sedan hotade världen med sina provokativa upprepade missiltester klargjorde Trump i FN:s talarstol:  

The United States has great strength and patience, but if it is forced to defend itself or its allies, we will have no choice but to totally destroy North Korea. Rocket Man is on a suicide mission for himself and for his regime. The United States is ready, willing, and able, but hopefully this will not be necessary.

Framförandet hejdade inte bara the little Rocket Man. Föredragningen motade även Kina och Ryssland. På stört.  

Trumps ego var inte att leka med. Det var knutet till utrikespolitiken. Om Putin hade invaderat Ukraina under Donald Trumps presidentskap så hade det varit en direkt förolämpning mot Trump.  Om Donald Trump blir förolämpad så handlar han. Det visste alla. Så enkelt är det. 

Trump såg till att få personliga möten. Både med Rocket Man och Putin. Vid dessa möten såg Trump till att demonstrera auktoritet och chefskap. Varken Rocket Man eller Putin har en chans vid sådana tillfällen. Om du kan läsa kroppsspråk, kolla då in Trumps möten med Rocket Man, Putin och Merkel. 

Sådana personliga möten sätter spår. Den typen av politik, som Trump behärskar, är effektiv. Den betyder långt mer än bara ord. Långt mer än Magdalena Anderssons, FN:s, EU:s von der Leyens och Joe Bidens ord. 

Kommunister, miljöpartister, vårt public service och andra som trots allt KAN läsa kroppsspråk vill inte erkänna personligheternas avgörande betydelse. 

Du säjer till mig att du tycker väldigt illa om Trump. Okay, good for you. Med lite tur så kan du fortsätta med det. 

Men med dagens ledare har västerlandet blivit en förlorare, särskilt de europeiska länderna och i synnerhet Sverige.  

Thomas Ek har arbetat som placeringsrådgivare hos Söderman Life AB, drivit motellrörelse i Fort Lauderdale, USA och arbetat som montör hos Lear Seating i Bengtsfors m.m. Han är numera pensionär.

Gästskribent