MOHAMED OMAR: Muslimer får hundra tusen svenska skattekronor för att fira Muhammeds seger över de otrogna

På ett sammanträde den 20 december bestämde Malmös kommunstyrelse att ge hundra tusen svenska skattekronor till det islamiska studieförbundet Ibn Rushd.

Förbundet ska använda skattepengarna för ordna en eid-fest.

På eid går muslimerna till moskén för att prisa Gud och lyssna på predikan. Sedan går man hem och äter massor av mat och sötsaker.

Syftet med festen, enligt arrangörerna, är ”att stärka integration och känsla av samhörighet där alla kan delta”.

I eid-festen ingår också att sjunga lov högt i kör. Medan folket samlas i moskén sjunger alla med hög, stark och glad stämma.

Vad är det man sjunger?

”Allahu akbar”, så klart. Det betyder att Gud, det vill säga islams föreställning om Gud, står över allting annat.

Och så välsignar man profeten Muhammed – och alla hans fruar. Han hade ju ett stort harem. Förutom fruar hade han slavinnor.

Sedan prisar man Gud för Muhammeds stora seger i det så kallade ”Dikesslaget”, på arabiska ”ghazwat al-khandaq”.

Man sjunger att Gud på den dagen gav de muslimska krigarna styrka.

Slaget kallas också för ”ghazwat al-ahzab”. Det betyder ”Förbundsslaget”. Namnet kommer av att fiendearmén bestod av flera stammar, både judar och otrogna araber, som gått i förbund mot Muhammed.

De otrogna araberna var sådana araber som vägrade att underkasta sig Muhammed.

På eid-festen firar man alltså profeten Muhammeds framgång i det heliga kriget. Och det är meningen att man ska göra det med stolthet, frimodighet och glädje.

Man sjunger också om hur islam ska segra över alla andra religioner.

Lovsången finns att lyssna på här med textning på engelska.

Det bör tilläggas att det flesta muslimer som kommer till moskén på eid inte reflekterar ett dugg över vilka ord de sjunger. För dem är det bara något som man ska ha gjort innan man får göra det som alla verkligen gillar: gå hem och äta.

Jag missunnar inte folk att samlas för att äta gott och ha trevligt. Jag undrar bara vad det har med ”integration” att göra. Och varför ska vi andra betala för kalaset?

Klicka här för att gilla min sida på Facebook.

Du kan visa din uppskattning för skribenten genom att donera via swish till 0760078008 (swishnumret stämmer, även om namnet inte är Mohamed Omar eller Eddie) eller bli månadsgivare på Patreon

Mohamed Omar