HITTAT PÅ NÄTET: Fem procentenheter är mindre än fyra när TV 4 får bestämma

När TV4-nyheterna visade riksdagspartiernas staplar i lördags blev ingenting rätt. Eller var det ett medvetet drag av TV4 att staplarna för regeringspartierna var alldeles för höga, medan staplarna för Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna låg klart under sina faktiska siffror?

Om detta tvistar man nu på sociala medier, där många undrar över hur det kunde bli så galet.

I staplarna hamnade Kristdemokraterna, med fem procent, på strecket för riksdagsspärren om fyra procent. Miljöpartiet med sina fyra procents väljarstöd hamnade på strecket för fem. Sverigedemokraterna, med 20 procents väljarstöd, hamnade långt under 20-procentsstrecket medan Socialdemokraterna, med 26 procent, närmade sig 30-procentsstrecket.

Redaktionen