NYTT PODDAVSNITT: Vem var Madame Blavatsky?

PODCAST I ett nytt avsnitt av podden TANKAR FRÅN FRAMTIDEN pratar Eddie (Mohamed Omar) med Pablo Sender om Madame Blavatsky.

Helena Petrovna Blavatsky, vanligen kallad Madame Blavatsky, föddes 1831 i Jekaterinoslav i Kejsardömet Ryssland (nuvarande Ukraina), och dog den 8 maj 1891 i London. År 1875 grundade hon Teosofiska samfundet.

Madame Blavatskys huvudverk, The secret doctrine (Den hemliga läran), är skriven på engelska och publicerades 1888. I boken hävdar hon att det finns en uråldrig lära dold inom alla världens religioner och myter.

Teosofin har haft stor betydelse för många författare, konstnärer och poeter. I Sverige har teosofin influerat författare som Viktor Rydberg och konstnärer som Ivan Aguéli och Hilma af Klint. August Strindberg kallar henne föraktfullt för ”Isisprästinnan”.

I detta avsnitt av podden TANKAR FRÅN FRAMTIDEN intervjuar Eddie (Mohamed Omar) Pablo Sender om Madame Blavatskys liv och lära.

Pablo Sender, född i Argentina 1975, är doktor i mikrobiologi och arbetar som utbildare för den gren av Teosofiska samfundet som har sitt högkvarter i Adyar, Indien. Han är bosatt i Kalifornien, USA.

Podden TANKAR FRÅN FRAMTIDEN finns på SoundCloud.

Du kan stödja podden genom att swisha till 0760078008 (Eddie) eller bli månadsgivare på Patreon

Lyssna på avsnittet i spelaren nedan:

Redaktionen