HITTAT PÅ NÄTET: Brittiska hälsovårdsmyndigheten till vita medborgare – ”mångfald” är ett krav

National Health Service (NHS), den skattefinansierade hälsovårdsmyndigheten i Storbritannien, har på sin blogg publicerat ett inlägg som uppmanar vita medborgare, det vill säga ljushyade personer med typiskt europeiskt utseende, att vara medvetna om sitt ”vithetsprivilegium” och delta i verksamheter som är ägnade att skapa mer ”mångfald”.

I inlägget uppmanas vita att lyssna på icke-vita personer:

Listening means being open to hearing what black and minority ethnic people are saying. Be open to their lived experiences (if they choose to talk about them). You would be hard pushed to find a black or Asian person that doesn’t have a personal story of racism.

Ingenstans i inlägget nämns att vita personer kan vara offer för rasism.

Inlägget avslutas med att informera läsarna om att ”mångfald” är ett krav:

Diversity isn’t a fun to have it’s a must have.

Läs den skattefinansierade myndighetens blogginlägg här

Det Goda Samhället har tidigare rapporterat om hur NHS ger råd till ”gravida” män här