BIRGITTA SPARF: Sverige värnar sina medborgare

Att ta emot sina egna medborgare innebär enligt socialdemokraternas definition detta:

– Man sänder ner en delegation till Syrien bestående av folk från UD samt läkare och säkerhetspersonal för att säkerställa att tre IS-terrorister och deras sex barn kan komma hem tryggt och säkert till Sverige igen. Väl på Arlanda väntar en välkomstdelegation från socialtjänsten, polisen och SÄPO.

Damberg hävdar med emfas att de fått betala sina reguljära flygbiljetter själva. OK, med vilka pengar då? Krigsbyten? Hade de svensk föräldrapenning och barnbidrag i lägret? Genom avdrag på socialbidragen som från och med nu kommer att börja rulla på?

Moderaternas Johan Forssell sa i Aktuellt (6/9 2021) exakt vad jag själv skulle ha sagt. Tyvärr blev han avbruten av Jon Nilsson, men sånt får man räkna med. Det är ju sosse-TV.

Bryr jag mig inte om barnen? Nej, faktiskt inte så speciellt mycket. Eller jo, jag bryr mig om de yazidiska barnen som fallit offer för dessa bestialiska IS-mördare och perverterade våldtäktsmän, vilka dessa vedervärdiga kvinnor helhjärtat stöttade. Men är inte IS-barnen oskyldiga? Jo, lika oskyldiga som barnen i Syrien, Afghanistan, Myanmar, Mali och Kongo Kinshasa. När hämtar vi hit alla dem till tryggheten i Sverige?

De har tyvärr oturen att inte vara svenska medborgare, det är hela saken. Ett medborgarskap i Sverige innebär tusen rättigheter och noll skyldigheter. Oavsett vilka krigsbrott man gör sig skyldig till så kvarstår de rättigheterna. Att vi dessutom saknar lagstiftning för att ställa dessa avskum och säkerhetsrisker inför rätta är bra för dem men dåligt för oss.

Sverige värnar alltid sina medborgare. Speciellt de som utgör allvarliga säkerhetsrisker för oss övriga.

Birgitta Sparf