NYTT PODDAVSNITT: Profeterna som kom efter Muhammed

PODCAST I ett nytt avsnitt av podden TANKAR FRÅN FRAMTIDEN berättar Eddie (Mohamed Omar) om tre profeter som kom med uppenbarelser efter islams profet Muhammed. En indier, en perser och en afroamerikan. Alla tre grundade nya religiösa samfund.

En central dogm i islam är att araben Muhammed, som ska ha levt på 600-talet e.Kr, är Guds siste profet som kom med budskap till mänskligheten.

Timothy Drew (1886-1929) var en afroamerikansk cirkusartist, ockultist och aktivist för de svartas rättigheter som, efter att ha blivit kallad till profet, kallade sig Noble Drew Ali. När Drew var liten rymde han hemifrån och anslöt sig till en sällskap kringresande zigenare. Av dem fick han lära sig en del magiska trick.

Noble Drew Ali skrev även en egen Koran och planerade att bygga en egen Kaaba (det kubformade templet i Mecka) i Chicago.

Du kan stödja podden genom att swisha till 0760078008.

Podden TANKAR FRÅN FRAMTIDEN finns på SoundCloud.

Lyssna på avsnittet i spelaren nedan: