BIRGITTA SPARF: Fem nedlagda, 40 kvar

Om mitt förakt för svensk public service.

”Fem förundersökningar om krigsbrott mot IS-återvändare har lagts ned, det uppger åklagare för Ekot (4/9 2021):

– De tidigare misstänkta i de här fem fallen är kvinnor som flydde läger för IS-fångar i nordöstra Syrien och tog sig tillbaka till Sverige de senaste två åren.”

Vidare:

”Handlingar som Ekot har tagit del av visar att de tidigare misstänkta i de här fem fallen samtliga var kvinnor som satt i läger för IS-fångar i nordöstra Syrien. Kvinnorna har flytt och tagit sig tillbaka till Sverige under de senaste två åren.”

”Tre hör hemma i västra Sverige, en i Stockholmsområdet och en i Skåne. En sjätte kvinna som tog sig hem förra året är fortfarande misstänkt för krigsbrott.”

Men, handen på hjärtat, Ekot. Nog gjorde väl dessa IS-terrorister och mördare som ni kallar ”IS-kvinnor” ändå något mer där nere än satt i fångläger i östra Syrien?!

De stöttade sina män som var jihadkrigare, mördare och fruktansvärda terrorister som dödade, torterade, våldtog och tog barn som sexslavar. Ingen vet hur aktiva dessa hardcore islamistdamer var när deras kära makar skred till verket. Men de var i allra högsta grad delaktiga oavsett om de bara lagade mat, vilket de själva nu naturligtvis hävdar.

De är inte ”hemmahörande” någonstans i Sverige, vare sig i västra, södra, mellersta eller norra delen av landet. Möjligtvis har de vistats här i okänt antal år. Någon av dem kan till och med vara född här. Men det innebär inte att de hör hemma här.

Nu är det ju inte ert fel att Sverige som enda land i Europa saknar vettig lagstiftning mot dessa fullkomligt vidriga krigsbrottslingar, men ni har ändå ett mycket stort ansvar för hur ni väljer att rapportera.

Jag förstår att ni på Ekot är glada nu. Först har dessa vidriga avskum till människor lyckats ta sig ”hem” igen. Nu läggs misstankarna om krigsbrott mot dem ned på löpande band så nu blir det väl tårta igen för er till eftermiddagsfikat, antar jag.

Ni på Ekoredaktionen har mitt fulla och ohöljda förakt!

Birgitta Sparf