MOHAMED OMAR: Woke-prinsessan Cissi Wallin på Söder

I en stor våning nära Medborgarplatsen på Södermalm i Stockholm sitter prinsessan Cissi Wallin och är bekymrad över varför folket, svensson där ute, är så dumma.

Prinsessan har ett stort hjärta och ömmar för de svaga. Hon är också medveten om orättvisor och förtryck som förstör vår vackra planet – hon är woke.

Mångkultur är vackert, tänker woke-prinsessan. Man kan ju äta mat från hela världen! Man titta ut från sitt fönster och se människor med vackra hudfärger röra sig på gatorna. De där flickorna i hucklen är så söta!

Prinsessan tänker att de där människorna med vacker hudfärg säkert lever i varm gemenskap med kärlek och glädje. De äter säkert god mat med mycket kryddor. De dansar säkert till rytmisk och sensuell musik hela natten lång.

Själv hade hon en trist och grå uppväxt i ett svennekvarter. Där var hon omgiven av färglösa, inskränkta och fördomsfulla ”svennebananer”. De sov på nätterna i stället för att dansa. De åt bara potatis utan kryddor. Potatisarna var till och med osaltade. De vaknade tidigt och gick till sina tråkiga jobb varje dag.

Nu har woke-prinssan Cissi läst en nyhet från Filipstad som gjort henne påmind om dessa färglösa och otäcka svennebananer igen. Och det gör henne ledsen.

Svennebananerna uppskattar inte kryddig mat från hela världen. De vill tillbaka till tiden då alla åt osaltad potatis. Då vi inte hade mångkultur, ja, vi hade inte kultur överhuvudtaget. För vad är det för kultur att äta osaltad potatis och sova på nätterna istället för att dansa?

Ok, dansa små grodorna. Men det är ju, precis som Mona Sahlin sagt, bara töntigt. Mona var woke innan det blev en grej!

Riktigt fin kultur, tänker Cissi, det är de där glada pizzabagarna från Arabien. De liksom dansar när de jobbar och gör sensuella rörelser med höfterna. De har vacker hudfärg. Ja, färg! Cissi älskar färger! Ett mångkulturellt samhälle är ett färgrikt samhälle!

De glada pizzabagarna från Arabien häller på så många intressanta kryddor att Cissi till slut måste säga att det räcker. Och det skäms hon för. Hon önskar att hon kunde äta riktigt stark peppar som en vacker och färgrik dansande nysvensk från Afrika. Men det är svennebananernas uppfostrans fel. Hon kommer aldrig förlåta dem att de matade henne med osaltad potatis.

Prinsessan har varit storsint nog att dela sina tankar med oss andra i en krönika i Expressen: ”Det får ni tugga i er, Svennebanan-föräldrar” (9/4 2021).

I krönikan skriver hon om hur ledsen hon är över att svennebananerna i Filipstad inte vill att deras barn ska gå i en färggrann och färgrik skola tillsammans med barn till glada pizzabagare.

Hon berättar också om sin hemska uppväxt i ”ett homogent svennebanan-sömnpillerdis” där hon visserligen ibland unnade sig lyxen att äta kebabpizza (inte BARA potatis, alltså), men hon och hennes färglösa vänner lekte inte med den glada pizzabagarens färggranna barn.

”Mina år i det homogena radhus- och villaområdet gav mig den mest deprimerande och emotionellt fattiga tiden i livet hittills.”

Man kan riktigt känna prinsessans sorg.

Prinsessan Cissi undrar varför svennebananerna där ute i landet inte vill att deras barn ska leka med den glada pizzabagarens barn. Hur kan folk vara så elaka? De måste vara galna!

Sen går prinsessan runt i sin stora och tysta våning på Söder och tänker. Tänk om hon hade fått växa upp i ett hem där man dansade hela nätterna och åt kryddig mat! Tänk om hennes pappa hade varit en glad pizzabagare med stora svarta mustascher! Tänk vilken kärlek och värme hon hade fått uppleva!

Hon knyter sin späda, vita näve och ryter: ”Dumma svennebananer!”

Så lägger hon sig i sin stora, mjuka säng och gråter sig till sömns.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan stödja mitt arbete genom att swisha till 0760078008 (Eddie).

Mohamed Omar