HITTAT PÅ NÄTET: Chef för ”ras och inkludering” på USA:s största dagstidning om massmordet i Boulder – ”Det är alltid en arg vit man. Alltid”

Efter massmordet i Boulder, Colorado, den 22 mars i år tweetade chefen för ”ras och inkludering” på USA:s största dagstidning USA Today: ”Det är alltid en arg vit man. Alltid”. Massmördaren visade sig sedan vara en arabisk, muslimsk invandrare från Syrien vid namn Ahmad Al-Issa.

Chefen för ”ras och inkludering” på USA Today, Hemal Jhaveri, antog omedelbart att skytten var en vit man, alltså en europeiskättad man.

Efter massiv kritik fick Hemal Jhaveri lämna sitt arbete på USA Today. I ett inlägg på Twitter skyller hon sitt avsked på rasism från den övervägande vita redaktionsledningen. Hon ska under sina åtta år på tidningen ha fått uppleva ”mikroaggressioner” och menar att hennes avsked visar att tidningen är ”underdånig mot vit auktoritet” (subservient to white authority).

Jhaveri var inte den enda journalist som strax efter massmordet i Boulder uttryckte svepande, negativa omdömen om vita män. Hon är dock den ende som blivit avskedad.

Läs mer på CNN (26/3 2021)

Redaktionen