HITTAT PÅ NÄTET: Storbritannien – coronarestriktioner kan fortsätta gälla i åratal

Restriktioner som munskydd och social distans kan komma att fortsätta gälla i åratal även efter att den brittiska befolkningen har vaccinerats mot covid-19. Det säger Mary Ramsay, ansvarig för immunisering på Public Health England.

Medborgarna har vant sig vid restriktionerna, säger Mary Ramsay till BBC:

”People have got used to those lower-level restrictions now, and people can live with them, and the economy can still go on with those less severe restrictions in place.”

De kan därför komma att gälla i åratal:

”So I think certainly for a few years, at least until other parts of the world are as well vaccinated as we are, and the numbers have come down everywhere, that is when we may be able to go very gradually back to a more normal situation.”

Opinionsundersökningar, till exempel denna, visar att en majoritet av den brittiska befolkningen stödjer nedstängningar och andra restriktioner eftersom de tror att åtgärderna skyddar dem från ett farligt hot.

Läs mer på BBC här (22/3 2021)

Redaktionen