HITTAT PÅ NÄTET: Nära hälften av Trumpanhängarna tänker inte vaccinera sig mot covid-19

En ny opinionsundersökning genomförd av NPR, PBS och Marist poll visar att nära hälften (47 procent) av dem som identifierade sig som Trumpanhängare inte vill vaccinera sig mot covid-19. Bland republikaner i stort uppgav 41 procent att de inte tänkte vaccinera sig. En stor skillnad mot de tillfrågade som identifierade sig demokrater – bland dessa var det bara 11 procent som inte ville ta vaccin.

Undersökningen uppmätte också amerikanernas stöd för covid-19-nedstängningar. Tre fjärdedelar av republikaner vill ”öppna upp” medan 78 procent av demokraterna ansåg att nedstängningarna bör fortsätta. I sitt första tal på mer än två månader (11/2 2021) hotade den demokratiske presidenten Joe Biden att införa ännu striktare covid-19-åtgärder om inte amerikanerna lät vaccinera sig:

”I need you to get vaccinated when it’s your turn… And to help your family, your friends, your neighbors get vaccinated as well.”

Redaktionen