HITTAT PÅ NÄTET: Trumpanhängarnas upplopp i Washington, D. C. var Nancy Pelosis fel

I en artikel i tidningen Frontpage Mag (15/1 2021) skriver Daniel Greenfield att skulden för stormningen av kongressen i Washington, D. C. den 6 januari bör läggas på talmannen i representanthuset, Nancy Pelosi.

Daniel Greenfield undrar varför Kapitoliums två tusen man starka polisstyrka inte klarade av att skydda byggnaden mot Trumpdemonstranterna.

Media narratives have blamed President Trump for not calling out the National Guard, but the military should not have been needed to supplement a police force as big as those of Atlanta or Denver, but was not tied down with an entire city to police, and really only had one simple job.

Artikelförfattaren påminner också om en händelse förra året då anhängare av rörelsen Black Lives Matter (BLM) belägrade Vita huset:

When Black Lives Matter rioters, incited by Democrats and the media, besieged the White House, 60 members of the Secret Service’s Uniformed Division were injured holding the line while President Trump and his family were taken to a bunker. 11 members of the Service were hospitalized due to the violence of the BLM riot that Democrats falsely claimed was peaceful.

Daniel Greenfield konstaterar att BLM:s belägring av Vita huset var mer våldsam än Trumpanhängarnas stormning av Kapitolium.

Läs artikeln på Frontpage Mag: ”The Capitol Hill Riot Was Pelosi’s Fault, Not Trump’s” (15/1 2021)

Redaktionen