MOHAMED OMAR: Ateistledaren som gick till högern

I USA är den organiserade ateismen dominerad av vänstern. David Silverman är en av de ledande ateistiska aktivisterna. Han var ordförande för American Atheists mellan 2010 och 2018. Han skapade rubriker när han vid jul upp stora skyltar med en bild på de tre vise männen och texten ”You know it’s a myth” och ”Dear Santa all I want for Christmas is to skip church!”

Silverman uppträdde också i flera teveprogram där han gjorde provokativa uttalanden om kristendomen. Han ville förkunna ateismen på samma sätt som kristna fundamentalister förkunna sin kristna tro. I ett vida spritt inslag på Fox News (4/1 2011) debatterar han sina julskyltar med den katolske programvärden Bill O’Reilly. I den underhållande pajkastningen kallar Silverman religion för ”bedrägeri” och O’Reilley svarar med att kalla Silverman ”dåre”.

Den 28 oktober 2011 debatterade Silverman med den konservative katolske författaren Dinesh D’Souza. Frågan var om huruvida kristendomen är bra eller dålig för Amerika. Då stod Silverman och D’Souza på motsatta sidor politiskt.

Men det var då.

Numera anser Silverman att wokevänstern och rättvisekrigarna (social justice wattiors) är ett större problem än kristen fundamentalism. Han har gått så långt som att uttrycka sympatier för Donald Trump. För ett tag sedan (12/8 2020) skrev han så här på Twitter:

I’m upset. I’m literally thinking of voting red right now. Me. David Silverman. I used to say “I’m so blue I make the sky look red”. I haven’t changed, the Left has. And here I sit contemplating the pussy grabbing crook, because cops and due process and free speech? WTF?

Silverman menar att han inte har förändrats så mycket. Det är vänstern som har radikaliserats så till den grad att den skrämt honom flyende rakt in i högerns famn.

Numera uppträder David Silverman med sin nya organisation, Atheists for Liberty, på konservativa möten och konferenser. Organisationen bildades av ateister som ansåg att vänstervridningen blivit ett problem i den ateistiska rörelsen. De skriver så här på sin hemsida:

Even much of the atheist community which used to pride itself on steadfast free-thinking principles, has fallen victim to the poisonous, emotional forces of Intersectionality, Social Justice, and “Wokeness”.

Twitter kallar sig David Silverman ”Ex-Leftist Libertarian. Firebrand Atheist and Humanist. Facts over Feelings.”

Han är inte ensam. Allt fler ateister rör sig högerut på grund av den allt aggressivare wokevänsters intolerans.

Ateistiska intellektuella som Richard Dawkins och Sam Harris är idag stämplade som ”islamofober” och ”rasister” av wokevänstern på grund av deras försvar för förnuft, vetenskap och yttrandefrihet.

BILD: David Silverman (till vänster) med Atheists for Liberty på konservativa studentföreningen Turning Point USA:s konferens i West Palm Beach, Florida 19-22 december 2020.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Om du uppskattar det jag gör kan du donera till mig genom att swisha till 0760078008 (Eddie)

Mohamed Omar