HITTAT PÅ NÄTET: Amerikanska nationalister demonstrerade – ”Vi vill ha Trump”

Under onsdagen (18/11 2020) demonstrerade tusentals amerikanska nationalister, trogna president Donald Trump, utanför delstaten Georgias regeringsbyggnad i Atlanta (Georgia Capitol). Demonstrationen skedde under parollen ”Stop the Steal” eftersom man hävdar att Demokraterna stulit valsegern från Republikanernas Donald Trump genom omfattande valfusk.

Demonstranterna leddes av konspirationsteoretikern Alex Jones, som driver sajten Info Wars, och Nick Fuentes, som driver podden America First. Fuentes är ledare för en rörelse av unga män som kallar sig Groypers. Denna rörelse är rival till studentorganisationen Turning Point USA och dess ledare Charlie Kirk, som också stödjer Trump. Groypers består framför allt av konservativa katoliker och ett av deras slagord är ”Christ is King”.

Flera videoklipp från demonstrationen har publicerats på sociala medier. Man ser Alex Jones och Nick Fuentes hålla tal och leda talkörer som ”We want Trump”, ”USA” och ”America First”:

Redaktionen