HITTAT PÅ NÄTET: Black Lives Matter kräver inflytande i brev till Joe Biden och Kamala Harris

I ett brev till Demokraternas presidentkandidat Joe Biden och vicepresidentkandidat Kamala Harris ställer Black Lives Matter-ledaren Patrisse Cullors krav på inflytande över den tillträdande regeringen. I brevet skriver hon att BLM gläds över att Donald Trump-eran är över, men vill försäkra sig om ett slut på afroamerikanernas ”outhärdliga” (intolerable) situation. Hon hävdar vidare att Demokraterna har BLM:s stöd att tacka för sin seger, och att man nu vill ha någonting tillbaka för detta stöd:

Without the resounding support of Black people, we would be saddled with a very different electoral outcome. In short, Black people won this election. Alongside Black-led organizations around the nation, Black Lives Matter invested heavily in this election. “Vote and Organize” became our motto, and our electoral justice efforts reached more than 60 million voters. We want something for our vote.

Läs mer på Daily Wire (10/11 2020)

Redaktionen