MOHAMED OMAR: Wokevänstern och mainstreammedia

Joe Rogan, ståuppkomiker, kampsportskommentator, och ägare av en världens mest populära poddradioprogram, The Joe Rogan Experience, har råkat ut för wokevänsterns raseri – igen.

På sin podcast, som han startade år 2010, samtalar Rogan med inbjudna gäster om kampsport, vetenskap, politik, religion och underhållning.

Svenska streamingjätten Spotify köpte nyligen Joe Rogans podcast för över en miljard kronor (!). Det är den högsta summa som någonsin betalats ut för licensering av en enskild podcast.

I ett nytt avsnitt av podden, som postades tisdagen den 27 oktober i år, intervjuar Joe Rogan på nytt konspirationsteoretikern Alex Jones.

De pratar om en del vettiga saker, men också om hemliga sällskap som påstås styra världen bakom kulisserna.

Alex Jones har miljontals fans. Jag tror inte att alla hans fans tror bokstavligt på hans galna konspirationsteorier om till exempel 11 septemberattackerna och månlandningen. Jag tror att många ser honom som en underhållare. Han har faktiskt själv kallat sig för en ”performance artist”.

Wokevänstern tar dock Alex Jones på stort allvar. De kräver att han stängs av från alla plattformar så att ingen ska kunna höra hans farliga tankar.

En wokevänsteraktivist på Twitter:

Joe Rogan satt inte bara och svalde allt Alex Jones sa med hull och hår. Han var skeptisk och begärde bevis.

I mainstreammedierna publiceras nu massor av artiklar som påstår att folk är upprörda, ledsna och arga över att Spotify gett Alex Jones en plattform. Det påstås att folk säger upp sina prenumerationer på Spotify.

Sådana här artiklar är förstås till för att sätta press på Spotify att tillmötesgå wokevänsterns krav. De vill ha bort Joe Rogans podcast. De vill ha bort Alex Jones.

Joe Rogans podcast finns också på YouTube. När jag kollade senast (28/10) hade avsnittet med Alex Jones 5,4 miljoner visningar. Omkring 235 tusen tittare hade gett avsnittet tummen upp, 9600 tummen ner.

Se avsnittet på YouTube:

Det verkar inte som att mainstreammediernas berättelser om den stora upprördheten stämmer. Jag tror som sagt att deras rapportering om affären handlar mer om att påverka verkligheten än att skildra den.

Det handlar om ett drev i syfte att avplattformera Joe Rogan.

Som i så många andra fall, jobbar wokevänstern och mainstreammedierna, mot samma mål. En vänsteraktivist skriver något på Twitter som plockas upp av mainstreammedia och publiceras under vilseledande rubriker som denna i Newsweek: ”Alex Jones on Joe Rogan Podcast Sparks Outrage, People Cancelling Their Spotify Accounts”.

Artiklarna publiceras i svenska mainstreammedier under rubriker som: ”Spotifys poddbråk: Användare säger upp konton i USA efter ny Joe Rogan-skandal”.

Hur många är egentligen arga på Spotify jämfört med hur många som gillade att höra Joe Rogan prata med Alex Jones?

Ja, det kanske till och med finns folk som tecknade en prenumeration på Spotify just på grund av detta avsnitt.

Själv tar jag inte Alex Jones på allvar. Jag ser honom som en levande meme. Det var kul att se honom och Joe Rogan sitta och dricka whisky, röka cigarr och snacka om politiskt inkorrekta saker. Föreställningen blev dessutom ännu roligare när man tänkte på hur den skulle trigga wokevänstern intill vansinne.

Det har varit minst lika roligt att ta del av den lättkränkta wokevänsterns reaktioner som att lyssna på podden.

Men det är inte roligt att så stor del av mainstreammedia går wokevänsterns ärenden genom att – under journalistisk täckmantel – försöka sätta press på olika plattformar att tysta de politiskt inkorrekta.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Om du uppskattar det jag gör kan du donera genom att swisha till 0760078008 (Eddie)

Mohamed Omar