HITTAT PÅ NÄTET: Vänsterintellektuell – ”Jag delar Engellaus oro”

Knut Lindelöf är en vänsterintellektuell skolad i Jan Myrdals förening Kulturfront med dess tidskrift Folket i Bild. Lindelöf har läst Det Goda Samhällets chefredaktörs Patrik Engellaus bok Min oro (2014) och i en recension på sin blogg konstaterar han: ”Jag delar Engellaus oro”.

I Knut Lindelöfs långa och respektfulla recension får Patrik Engellau både medhåll och mothåll:

Vi kan alla konstatera att demokratin som styrelseform fungerar allt sämre. Stora delar av befolkningen känner sig inte längre representerad i riksdag och regering. Ett styrande skikt har knoppat av från all folklig förankring och lever av skattefinansierade anslag. Det gäller alla riksdagspartier vad de än själva råkar placera sig på den gamla vänster-höger-skalan. Engellau kallar dem för “politikerväldet”. Han menar att de utgör den nya överklassen, vilket jag inte håller med honom om.

Läs hela recensionen här (8/10 2020)

Redaktionen