BITTE ASSARMO: Svenska skattebetalare ska inte behöva acceptera att skattepengarna går till religiös extremism

Det är häftigt att betala skatt, hävdade Mona Sahlin för ett antal år sedan. Och en gång i tiden tyckte även jag det. Jag tyckte om tanken på att alla bidrar till det allmännas bästa, och att vi är solidariska med varandra, och det gör jag fortfarande. Men i takt med att slöseriet med skattepengarna ökat har känslan av välbehag bleknat betänkligt. Idag, när det står klart att våra skattepengar bidrar till att etablera radikal islamism i Sverige, är det inte ett dugg häftigt att betala skatt – utan precis tvärtom.

Det är (förvånansvärt nog med tanke på att de normalt brukar försöka släta över fakta som kan väcka frågor om hur landet Sverige sköts) Sveriges Television som nu kommer med nyheten att ett 50-tal bolag och organisationer med radikala islamister i ledningen har gjort affärer med stat och kommun de senaste fem åren. Värdet? En dryg miljard kronor. Dina och mina pengar – rakt in i religiös fundamentalism som inte hör hemma i vår västerländska demokrati.

Framför allt är det friskolesektorn som genererar pengar. I den sfären har nyhetsbyrån Siren kartlagt 550 personer som är direkt kopplade till radikal islamism. Till de mest lukrativa hör den Göteborgsbaserade Safirskolan – som tidigare hade det, vill jag påstå, högst missvisande namnet Vetenskapsskolan – och förskolekooperativet Bilaal som är verksamt i flera norrländska kommuner.

Detta pågår alltså bakom skattebetalarnas rygg, trots att det inte längre borde vara någon hemlighet ens för svenska staten och våra kommuner vad radikala muslimer och islamister står för och hur deras värdegrund går stick i stäv med den vi svenskar arbetat fram under år av strävan.

Hit har vi alltså nått – och varför? För att det fortfarande skriks om islamofobi varenda gång någon höjer rösten mot dessa mörka krafter som vill skapa en egen islamistisk stat i staten, på de sekulära svenskarnas bekostnad.

Att det har gått så här snett med det svenska samhället försvaras och förklaras med de gamla vanliga flosklerna. Myndigheterna måste agera ”opartiskt och respektera grundläggande fri- och rättigheter”, menar Charlotte Svanström som är jurist på Skolinspektionen.

Det är alltså en fri- och rättighet att etablera religiös extremism för att slå sönder tidigare vunna fri- och rättigheter. Sug på den karamellen ett tag…

Så här hade det inte behövt bli om politikerna skött sitt uppdrag och redan på ett tidigt stadium satt hårt mot hårt, när islamisterna började bräka om islamofobiska kränkningar varenda gång någon vågade andas att islam inte är världens frälsning utan det motsatta. Istället har det fjäskats och smörats in absurdum, för att inkludera dessa antidemokratiska krafter ända in i de politiska partiernas innersta krets.

Socialdemokraterna hade sin lille gunstling Omar Mustafa, Miljöpartiet den dumdryge Mehmet Kaplan (som åkte i skytteltrafik till Turkiet för att dinera med fascisterna i Grå vargarna), Moderaterna mörkermannen Abdirizak Waberi, som tyckte att det var helt i sin ordning att misshandla kvinnor så länge det inte gav märken. Och de är inte de enda ulvar i fårakläder som tilldelats upphöjda positioner på skattebetalarnas bekostnad.

Hur fan kunde det här hända? Och vad ska vi göra åt saken? För något måste göras, det är en sak som är säker. Vi kan ju inte bara sitta här på våra ändor och acceptera att våra skattepengar går till extremism och odemokratiska strömningar i samhället. Och vi kan inte fortsätta att se på när rosenkindade politiker och politiskt tillsatta tjänstemän vurmar för en mångkultur och en religiös extremism som hotar oss alla i vår vardag

Det finns fortfarande politiker som tänker, förstår och vill mer än så här. Som respekterar folkets vilja och som hanterar skattepengar med försiktighet och som ser värdet av att Sverige förblir Sverige och inte ett land sargat av religiös extremism och ojämlikhet. Ett litet första steg på vägen mot förnyelse kan kanske vara att kontakta dem. För på något sätt måste det här eländet få ett slut.

Bitte Assarmo