MOHAMED OMAR: Skurken är en vit man som hatar kvinnor

Streamingjätten Netflix har deklarerat att man ska främja så kallad ”mångfald” eller ”diversity” som heter på engelska. Det märks i teveserien The Society som hade premiär den 10 maj 2019. Man har ansträngt sig att trycka in en representant för varenda omhuldad grupp i skådespelarensemblen. Där finns homosexuella, bruna, svarta, en muslimsk tjej med hijab och till och med en döv kille. Den döve killen är också homosexuell … Alla ska med.

Vill bara inflika att den döve, homosexuella figuren är sympatisk.

Teveserien är inte skräp. En grupp high school-ungdomar i West Ham i Connecticut måste organisera sitt eget samhälle efter att alla vuxna försvunnit på ett mystiskt sätt. Handlingen påminner alltså om William Goldings klassiska robinsonad Flugornas herre från 1954. Om The Soceity kommer att utvecklas till en dystopi återstår att se – en andra säsong är på gång.

En sak som skiljer The Society från Flugornas herre, och som också gör den spännande, är att man inte vet hur eller varför alla vuxna försvunnit. Förutom att försöka överleva och styra sitt samhälle med alla utmaningar det innebär försöker tonåringarna även lösa denna gåta.

Det är tråkigt att Netflix mångfaldsmål ska tillåtas störa en bra story, men det gör den. Den muslimska tjejen med hijab till exempel pratar inte om islam överhuvudtaget. Hon tycks inte följa någon annan islamisk regel förutom att täcka sitt hår med en duk. Det får en att fundera över syftet med hennes närvaro. Är hon med bara för att representera den muslimska gruppen?

För mig som har läst en del om islam, och som har varit muslim, framstår det inte som rimligt att någon kan vara så religiös att man väljer att täcka sitt hår med en hijab, men samtidigt struntar i allting annat som religionen lär. Om hon inte var religiös, utan bara bar hijab för att hennes föräldrar tvingat henne, borde hon ju ha tagit av den nu när alla vuxna är borta.

Det är ingen som övervakar henne. Förutom Allah, och en from muslim ska frukta Allah mer än något skapat. Men om hon bär hijab för att hon fruktar Allah, hur kommer det sig då att hon inte bryr sig om andra bud? Allah ser och hör allt.

Exemplet är typiskt för hur så kallad ”mångfald” förstås – det är bara yta utan innehåll. På så sätt kan man få mångkultur, stor invandring från främmande kulturer och islamisering att verka som oproblematiska och harmlösa saker.

Inte ens den muslimska tjejens namn är islamiskt. Hon kallas ”Bean”. Syftet är förstås att visa att ”de är som oss”. Om alla är som oss, vad betyder då ”mångfald”? Många av samma?

En av skurkarna i den första, och hittills enda, säsongen är en vit kille, Greg Dewey. Han har förstås rasistiska åsikter. Därtill hyser han ett starkt hat mot kvinnor. Detta hat leder till att han mördar det nya tonårssamhällets kvinnliga ledare Cassandra.

Cassandras syster har en svart pojkvän.

I sin rasande bekännelse efter domen säger Greg:

Cassandra… was a fucking bitch. So is her sister and her black boyfriend that makes all the rules… So are all the women here. Fucking bitches who won’t give us the time of day, who think we owe them everything? I killed Cassandra for everyone because she had it coming.

Gregs motiv är så okomplicerat. Det handlar inte om något som den kvinnliga ledaren har gjort eller inte gjort. Det handlar inte om politik överhuvudtaget. Han bara hatar kvinnor. Ungefär som det brukar låta i den verkliga världen när kvinnliga vänsterpolitiker får hård kritik. Det är inget fel på deras politik. Kritikerna bara hatar kvinnor.

Greg Dewey – en vit ung man full av hat:

Greg Dewey är tydligt ämnad ett efterlikna en så kallad ”incel” eller ”ofrivillig celibatär”. Incel-rörelsen består av vita, olyckliga män som aldrig upplevt romantisk kärlek och som förblivit svennar i vuxen ålder.

Greg döms i en skenrättegång och avrättas kallblodigt. Han visas ingen nåd.

Avrättningen av den vite incelkillen för tankarna till en vänster som gärna vill framställa sig som medkännande, godhjärtad och human i sitt förhållande till invandrare från tredje världen och så kallade ”rasifierade”, men som blir öppet hård, kall och hjärtlös i sitt förhållande till olyckliga, vita män som incels. Även incels som inte har mördat någon.

Incels ska man inte försöka förstå. De föraktas och hånas. De är misslyckade. De får skylla sig själva. Inga kvinnor vill ha dem. De får ta sig i kragen och rycka upp sig.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Om du uppskattar det jag gör kan du donera genom att swisha till 0760078008 (Eddie)

Mohamed Omar