MOHAMED OMAR: Black Lives Matter borde applådera Rasmus Paludans koranbränningar

En bildstormande rörelse sveper över västvärlden med sitt raseri: Black Lives Matter. Anhängarna har förstört och rivit statyer över vita, förmodat rasistiska män.

I Bristol i Storbritannien revs en staty över den tidigare parlamentsledamoten Edward Colston (1636-1721) eftersom han även var slavhandlare.

Rörelsen hotar att riva ner fler statyer.

Den islamiska slavhandeln har inte fått någon uppmärksamhet alls av Black Lives Matter.

Knappt någon bryr sig om Edward Colston nuförtiden.

Islams profet Muhammed prisas dock av världens muslimer. Han lyfts fram som ett föredöme och efterliknas än idag. Slaveri var helt normalt i islamvärlden fram tills 1900-talet. Det var vita, europeiska män som kämpade för att avskaffa slaveriet.

Muhammeds bok, Koranen, uppfattas som en helig skrift. Koranen tillåter slaveri. Det tillåter att männen utnyttjar sina slavinnor.

Så här låter det i Zetterstéens översättning av Koranen från 1917:

Lyckliga äro de rättrogna,
Som äro ödmjuka i sina böner
Och som vända sig bort från fåfängligt tal,
Som erlägga allmosan
Och som akta sin lem
För andra än sina hustrur eller de slavinnor, över vilka de råda… (23:1-6)

I hundratals år härjade muslimska sjörövare, den tidens jihadister, på Medelhavet. De kapade skepp och tog kristna, vita européer som slavar. Kvinnorna kunde bli sexslavar och låsas in i harem.

Det finns inga statyer över Muhammed. Men det största monumentet över Muhammed och hans budskap är Koranen.

Black Lives Matter-anhängarna kanske inte vågar ge sig på Koranen. De kan då råka ut för muslimernas vrede. Här skiljer sig islamvärlden från det ”rasistiska” väst där det i stort sett är riskfritt att ge sig på gamla böcker, statyer och symboler.

Men de skulle åtminstone kunna stödja dem som vågar. Som den danske politikern Rasmus Paludan. Han är ledare för det invandringskritiska partiet Stram Kurs. Koranbränning har blivit något av hans grej.

Mig veterligen har han inte fått något stöd av Black Lives Matter.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Om du uppskattar det jag gör kan du donera genom att swisha till 0760078008 (Eddie)

Mohamed Omar