MOHAMED OMAR: Man vill prata om George Floyd i USA, inte om Tommie Lindh i Sverige

De senaste dagarna pratar alla svenska medier om 46-årige George Floyds tragiska död. Han var en svart amerikan som dog vid ett polisingripande i Minneapolis i USA.

Jag har sett videon som visar hur han dog. Det ser illa ut, mycket illa. Men har detta övervåld något med rasism att göra? Handlar det här fallet om vitas rashat mot svarta? Jag är tveksam.

Svenska medier pratar dock inte om Tommie Lindh, en ung kille som knivhuggs till döds av en svart man. Här i Sverige. När svarta dödar vita vill inte medierna prata rasism. Inte heller de så kallade ”antirasistiska”, ofta skattefinansierade organisationerna. Men när vita dödar svarta ska det pratas rasism. Detta oavsett om mordet hade ett rasistiskt motiv eller ej.

Tommie Lindh dödades alltså av en svart man, en invandrare från Sudan. Hans död ledde inte till stora rubriker i svenska medier. Och inga så kallade ”antirasistiska” aktivister ifrågasatte synen på vita svenskar, så kallade ”svennar” som finns bland svarta ”invandrarbakgrundare” och ”nysvenskar” i allmänhet.

Fler svenskar har hört namnet George Floyd än namnet Tommie Lindh.

Vem var Tommie Lindh? Chang Frick har skrivit om honom på sajten Nyheter Idag.

George Floyds död kan förstås användas för att skuldbelägga vita, för att kräva mer resurser till så kallade ”antirasistiska” organisationer, och för att misstänkliggöra normala nationella känslor bland vita människor. Känslor som är okej för alla andra.

Se till exempel hur den vänsterpartistiske riksdagsledamoten Daniel Riazat använder George Floyds död. Det är inte en enskild, amerikansk polisman som är skyldig. Det är ”alla vita européer” som är skyldiga. Alltså även i någon grad ”gammelsvenskar”:

Tommie Lindhs död ska dock helst förtigas.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan visa din uppskattning genom att donera via swish till 0760078008 (Eddie)

Mohamed Omar