MOHAMED OMAR: Det är värre när vita män gör det

Paolo Roberto gick från värsting till mysfarbror till värsting igen. Det är många som ser honom som värsting nu, alltså. Eller låtsas att de ser honom så. Det skulle inte förvåna mig om flera av dem som är upprörda över Paolos sexköp har gjort värre saker själva. Men hur mycket värsting är han egentligen? Spelar han i samma liga som de två gangstrarna på bilden, Tommy DeVito och Tony Soprano? Nej.

På grund av de humana och goda politikernas generositet är Sverige numera fullt av nysvenskar som köper fruar från sina hemländerna. Men de är anonyma. Det skrivs inte om dem. Man använder sitt svenska pass, biljetten till svenskarnas välstånd, för att få en kvinnas kropp. Det kallas att gifta sig. Det Paolo gjorde kallas prostitution. Vad är skillnaden?

Kändisarna står på kö för att fördöma Paolo. Men var är deras fördömanden när tjejer blir gruppvåldtagna? Varför nämner de inte Wilma i Uddevalla? Wilma var en 17-årig tjej som blev styckmördad av sin svartsjuka kille Tishko Ahmed. Han stoppade hennes avhuggna huvud i en väska.

Ahmed kom från Irak, ett land med ett utbrett kvinnoförtryck. Han kom från en sådan kultur som numera också breder ut sig i vårt mångkulturella land på grund av samma goda och humana politiker och kändisar som postar om vilket avskum Paolo är.

Det är förstås roligare för kändisarna att sparka på Paolo. De får gratis reklam, de förstärker sina varumärken och skyltar med sin fina värdegrund. Helt riskfritt. Men skulle Veronica Maggio och Zara Larsson istället använda en minut i TV för att prata om Wilma och vilket avskyvärt monster den där Ahmed är, blir det mer komplicerat. De måste navigera försiktigt så att de inte antyder att mordet hade något som helst med mördarens kultur att göra, eller något som helst med de konflikter som kan uppstå i relationer mellan en ung, gammelsvensk tjej och en nysvensk man.

Dessutom, om Veronica Maggio eller Zara Larsson skulle prata om Wilma, kan ju de som lyssnar dra slutsatsen att massinvandring från Irak, Somalia, Afghanistan och liknande länder inte är en bra idé. Och så får man inte tänka. Det är ju rasistiskt.

Det verkar som om etablissemangets reaktioner mer handlar om vem som gjort något än vad man gjort. Paolo var en vit heterosexuell man, en framgångsrik entreprenör och en kaxig feministkritiker. En sådan måste förgöras.

Paolo var en av dem stod upp för vita män, vilket kan förklara en del av hatet mot honom nu. Titta till exempel på denna tweet:

Man kan fråga sig om hur mycket hatet mot Paolo beror på upprördhet över själva brottet och hur mycket som beror på att man 1) vill förgöra en politisk motståndare och 2) godhetssignalera.

BILD: Tommy DeVito, filmen Goodfellas (1990), Paolo Roberto och Tony Soprano, teveserien Sopranos (1999-2007).

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan visa din uppskattning genom att donera via swish till 0760078008 (Eddie)

Mohamed Omar