HITTAT PÅ NÄTET: Din politiska färg bestämmer din inställning till coronakrisen

I en essä på den brittiska sajten Unherd beskriver Justin Webb hur amerikanernas inställning till coronakrisen bestäms av deras politiska färg. Är du republikan och stödjer Donald Trump vill du tona ner hotet och öppna upp ekonomin så fort som möjligt. Är du demokrat vill du stränga åtgärder och långvariga nedstängningar:

”Even perfectly rational Americans have been caught up in a politicisation of virus facts. And so, if you know how anyone voted in 2016, you will also know whether they think opening beaches in Florida is a good thing, or whether an earlier lockdown would have saved lives. You think Chloroquine might be a good treatment? You voted to Make America Great Again. You think everyone should wear a mask? You’re a milquetoast San Francisco dreamer.”

Läs hela artikeln på Unherd (26/5 2020)

Redaktionen