HITTAT PÅ NÄTET: Tysk advokat uppmanade till protester mot corona-nedstägningen – låstes in på psyket

Den tyske advokaten Beate Bahner publicerade ett pressmeddelande den 3 april där hon förkastade den tyska corona-nedstängningen, vilken hon anser bryter mot konstitutionen och inskränker medborgarnas frihet. Regeringens stränga åtgärder, menar hon, bygger på omtvistade spekulationer om covid-19:ns extrema dödlighet.

På påsksöndagen uppmanade Bahner tyskarna att gå ut och protestera mot vad hon beskrev som ”tyranni”. Polisen i Heidelberg där hon är bosatt tillkännagav att man skulle lagföra henne för att ha uppviglat tyskarna till lagtrots.

Den 13 april hävdade advokaten att hon låsts in på Klinik fur Allgemeine Psychiatrie i Heidelberg.

Läs mer på Summit News: ”German Lawyer Who Criticized Lockdown Arrested, Taken to Psych Ward” (16/4 2020)

Redaktionen