MOHAMED OMAR: Stefan Löfven är fel person att tala om ansvar

Coronakrisen har gett Stefan Löfven ett gyllene tillfälle att posera som landsfader. Och vänstern verkar älska det. På sociala medier uppmanar de alla att lyssna på Löfven. Nu ska alla enas, heter det. Jag tvivlar på att de betett sig likadant om Jimmie Åkesson varit statsminister när den kinesiska febern drog in över landet.

I Aftonbladet (9/4) hängs stockholmare ut för att sitter ute i vårsolen och dricker öl på Medborgarplatsen. Det är bara vita på bilderna. Inga så kallade rasifierade. Det har blivit något av en sport att ”shama” coronasyndare. Men man shamar bara vita, alltså sådana som ser ut som äkta svennar. Jag tror inte att Aftonbladet skulle publicera en liknande uthängningsartikel med bilder på svensksomalier i Rinkeby.

Stockholmare som åker skidor i fjällen är korkade egoister som förtjänar att hånas, men svensksomalier och svenskaraber som kommer samman för att be i moskén, säger man inte mycket om. Finns inga bilder i vare sig Aftonbladet eller Expressen. Det kan nog delvis bero på att mediefolket och det rasifierade Ortenfolket lever i olika världar. Mediefolket och skidåkarfolket lever dock närmare varandra, gissar jag.

I artikeln citeras Stefan Löfven som ”ryter ifrån” och säger att det är ”direkt oansvarigt” av kroggästerna. Ja, Löfven är ju sannerligen rätt man att tala om ansvar! Jag är ledsen, jag kan inte ta Löfvens landsfaderliga omsorg på allvar.

En av mina Facebookvänner skrev så här:

Ska han säga! Han som i högsta grad varit oansvarig på Medborgarplatsen. Stått där och pratat om fri invandring, öppna gränser och att inga murar skulle byggas i hans Europa. Hur oansvarigt var inte det? Hur många har inte sen dött av skottlossningar, knivskärningar och terrordåd sen dess? Över tid säkert fler än de som dör av Corona-viruset!

Jag instämmer. Hösten 2015 stod Stefan Löfven i regnet på Medborgarplatsen och sa med eftertryck att ”Mitt Europa bygger inte murar”.

Löfvens ansvarslösa invandringspolitik borde ha diskvalificerat honom från att utkräva ansvar av andra. Mig veterligen har han inte bett om ursäkt eller uttalat någon självkritik av sin tidigare hållning.

Massinvandringen och islamiseringen har fått fortgå i decennier trots skadorna på vårt samhälle för lång tid framåt.

Det minsta Löfven ska göra för att bli tagen på allvar och bli trodd när han säger sig bry sig om vårt välmående, är att idka självkritik för den ansvarslösa invandringspolitiken som han och hans parti har fört. Massinvandringen har kostat oss miljarder som kunde ha gått till nyttiga saker, till exempel att rusta vårt samhälle inför kriser.

Mohamed Omar