HITTAT PÅ NÄTET: Peter Hitchens – Storbritannien kommer att bli mer som Kina

Den brittiske coranaskeptiske debattören Peter Hitchens skriver i en ny kolumn i Mail on Sunday (5/4 2020) att han fruktar att den stränga corona-nedstängningen av det brittiska samhället kommer att göra landet mer likt den kinesiska kommunistdiktaturen.

Peter Hitchens tror inte att de friheter, som staten nu tar ifrån medborgarna i sin kamp mot det kinesiska viruset, någonsin kommer att återlämnas helt och hållet:

”We will become a lot more like China, once this is finished. Because we have to. In my many visits to that thrilling, terrifying country, I used to fear this as a distant prospect. Now I see it as a more immediate one.”

Läs mer i Mail on Sunday: ”The deep velvet quiet of our cities is as terrifying as a fire bell in the night” (5/4 2020)

Redaktionen