MOHAMED OMAR: Vit makt är farlig, men islamisk makt är ok?

OPINION Det finns hur många exempel som helst på den oheliga alliansen mellan vänstern och islamismen i Sverige och i övriga västvärlden. Jag har skrivit om det flera gånger här på Det Goda Samhället. En vänsterledare i USA som är het just nu är Demokraternas presidentkandidat Bernie Sanders.

På samma sätt som Socialdemokraterna och Miljöpartiet är populära bland muslimer i Sverige, så är Demokraterna populära bland muslimer i USA. Enligt en undersökning utförd av Pew Research Center år 2017 röstar två tredjedelar av de amerikanska muslimerna på Demokraterna.

Bernie Sanders mottogs med stor glädje av Dearborns arabiska invånare när han uppträdde på ett möte den 7 mars. Dearborn i Michigan har ett stort antal invånare med arabisk bakgrund. De flesta av dem är muslimer.

Enligt en artikel i The New Arab kallas Bernie Sanders ”amu”, farbror, av sina arabamerikanska supportrar. På mötet framfördes arabisk musik och dans.

Palestinsk-amerikanen Amer Zaher betygade att Dearborn ”tar emot Sanders med öppna armar” och att ”han är en av oss”.

I Los Angeles Times (22/9 2019) läser jag om en kvinna i hijab som kampanjar för Sanders under parollen “Inshallah, Bernie!”

Sanders har besökt flera moskéer och hälsas alltid med entusiasm. På sociala medier kan man hitta hashtags som #Muslims4Bernie och #InshallahBernie.

En av Sanders många muslimska supportrar heter Ameer Mustapha Elturk. Han är inte bara en vanlig muslim, utan en skriftlärd. Han invandrade till USA från Libanon 1976.

I ett föredrag som publicerades på YouTube den 12 oktober 2019 säger den skriftlärde Elturk att islam ska komma att dominera över alla andra sätt att styra. Folkstyret, menar han, som är inskrivet i USA:s författning, kommer att ge vika för islam, som innebär Guds styre på jorden.

Imamen och Bernie Sanders-supporten förklarade vidare att en muslim inte får lyda någon lag som motsäger sharia, islams lag, och att han har en plikt att kämpa för att återupprätta islams ära. Muslimer, säger han, bör använda yttrandefriheten i USA för att förkunna islam:

”Anything that contravenes the shari’a – we will not listen, we will not obey.”

”We have an opportunity here because of the freedom of speech in this country, to propagate our religion freely, without the threat or intimidation of anyone.”

Han sade som sagt att islam är ämnat att dominera världen:

”Sending Muhammad was not only to establish justice in one small area of the globe, in Arabia. It was to make this system, Islam, prevail over the entire globe.”

Det är tydligt att Ameer Mustapha Elturk är en anhängare av islamisk makt.

Det han säger är inga konstigheter, bara sådant som vem som helst kan hitta i islams egna grundtexter. Jag har hört samma budskap i svenska moskéer.

Den 8 mars i år retweetade Ilhan Omar, Demokrat och ledamot av USA:s representanthus, en video med Elturk där denne uttalade sitt stöd för Sanders.

Ilhan Omar är troende muslim och bär hijab. Hon blev den första kvinnan med hijab som valdes till kongressen. Vänstern applåderade och såg det som ett framsteg.

När en före detta Ku Klux Klan-ledare uttryckte sitt stöd för Trump 2016 blev det en nyhet över hela världen, även i Sverige. Googla ”Donald Trump” och ”Ku Klux Klan” på svenska, så hittar du massor.

Men när en islamisk makt-ledare kampanjar för Bernie Sanders är det tyst. Var är skräckrubrikerna i Dagens Nyheter och Aftonbladet om Sanders stödtrupper? Vit makt är farlig och ska bekämpas. Islamisk makt tycks inte vara lika farlig, eller?

Donald Trump har tagit avstånd från vit makt-rörelsen. De stora medierna har inte ens brytt sig om att fråga Sanders om vad han tycker om sina anhängare inom islamisk makt-rörelsen.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan visa din uppskattning genom att donera via swish till 0760078008 (Eddie)

Mohamed Omar