MOHAMED OMAR: Välkomna, här finns det plats!

OPINION Ska man skratta eller gråta? En Centerpartistisk politiker i Mörbylånga kommun postade nyligen en bild på sitt Facebookkonto.

Politikern heter Hans Sabelström och är ledamot i kommunfullmäktige. På bilden ser man honom stå framför ett trädlöst landskap. Det ser ut som alvaret. Sabelström bor på södra Öland.

Han bär en grön Centerpartijacka och sträcker ut sina armar i en välkomnande gest. Budskapet lyder: ”Välkomna, här finns det plats!”

Ett tomt landskap, en tom gest.

En elak krönikör skulle kanske lägga till: ett tomt huvud. Men det gör inte jag.

Som det så ofta är med de politiskt korrekta blir man osäker på om det är parodi eller allvar. Detta är allvar. Jag har skärmdumpat bilden från Sabelströms egen Facebookprofil.

Så här efter är alltså partiet som har mottot ”Framåt!”. Ja, det är som om asylkaoset 2015 aldrig ägt rum.

När jag tittar på bilden tänker jag att om man vill få någon att förstå vad begreppet ”godhetssignalering” betyder, kan man visa den.

Kritiken mot massinvandringen har aldrig handlat om kvadratmeter, som Reinfeldt låtsades tro när han berättade om sin flygtur över den svenska landsbygden. ”Det finns oändliga fält och skogar”, sa han. Alltså kan vi ta emot hur många som helst.

Hur många av migranterna från Afrika och Mellanöstern som kom hit under Reinfeldts åtta år har röjt mark och byggt stugor i Sveriges oändliga skogar? Var finns de arabiska och somaliska nybyggarkolonierna ute i vildmarken?

Har den gode Sabelström på Öland tänkt att migranterna från Afrika och Mellanöstern ska bo i tält på den vindpinade heden medan han sussar sött i sin villa? Om de skulle nöja sig med en sådan tillvaro, varför då överhuvudtaget söka till sig Sverige?

Det är förmodligen mysigare att röka vattenpipa på ett café i Istanbul än att frysa i ett tält på Öland en kall februarinatt.

Jag är nästan säker på att det finns tomma landskap i Turkiet också. Och det är inte krig där. Ändå försöker migranter storma Greklands gräns för att komma till Europas välfärdsstater.

De söker inte en plätt jord att slagga på.

Centerpartiet gick 2011 ut med ett idéprogram där man föreslog att Sverige skulle öppna gränserna helt. Och i teveprogrammet Agenda hösten samma år förklarade Annie Lööf att ”vi verkar för fri rörlighet och frihet oavsett vem man är och vilken bakgrund man har”.

Oavsett vilken bakgrund man har… Kanske islamiskt fundamentalistisk bakgrund? Videoklipp från den grekiska gränsen visar skaror av arga unga män som skriker Allahu akbar.

I dessa skaror skulle det förvisso kunna dölja sig en och annan migrant med fina och goda Centerpartistiska värderingar. Osvuret är bäst.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan visa din uppskattning genom att donera via swish till 0760078008 (Eddie)

Mohamed Omar