MOHAMED OMAR: Vänstern på Internationella kvinnodagen – Sverige måste dö!

REPORTAGE När den autonoma vänstern demonstrerade i Malmö på Internationella kvinnodagen igår den 8 mars var en av parollerna ”Sverige måste dö!” En annan paroll var ”Transkamp – klasskamp”. Med transkamp menar man kampen för vad man uppfattar som transsexuella personers rättigheter.

När jag såg bilden från demonstrationen i mitt Twitterflöde trodde jag först att den var fake. Jag ringde därför upp den som delade bilden, den före detta kommunistledaren Nils Littorin, för att få dess äkthet bekräftad.

”Jo, bilden är äkta”, säger Nils och skrattar. Nils har demonstrerat för kvinnors rättigheter den 8 mars i tjugo år, men han var inte där i år. Hans kompisar var dock där. Det var en av dem som fotograferade.

Nils Littorin är läkare och partiledare för det nystartade Malmölistan. Han var fram tills förra året medlem i Kommunistiska Partiets partistyrelse i Malmö.

Jag undrar hur Nils reagerade när han såg bilden:

”På ett plan skrattar man. Vänstern har spårat ur så fullständigt. Men samtidigt tar jag det på allvar. ‘Sverige måste dö’ är ett extremt uttryck, men det är inget som kommer ur ett vakuum. Vänstern har länge fört en politik för att förstöra nationalstaten och krossa vår trygghet genom att öppna gränserna.”

”Ett välfärdssystem”, fortsätter Nils, ”bygger på att folk betalar skatt och får något tillbaka. Om man ska sträcka ut välfärden till att gälla hela världen, då kollapsar den.”

Nils kallar sig inte längre vänster:

”Det ordet är obrukbart. Det hade en annan betydelse en gång i tiden. Det stod för rättvisa för vanligt folk. Idag står vänster för elitens önskan att döda Sverige och öppna gränserna. Vem vinner på det? Knappast vanligt folk. Från ett arbetarperspektiv betyder öppna gränser låglönekonkurrens. Vänstern följer Reinfeldts nyliberala linje.”

Bilden visar den autonoma vänsterns demonstration i Malmö, det vill säga anarkister av olika slag. Nils berättar att på Vänsterpartiets kvinnodagsdemonstration, som ägde rum på en annan plats, spelade man arabisk musik och försökte imitera det där ululu-lätet som arabiska kvinnor gör.

”Det var bara svenskar där”, säger Nils. ”Och de var dåliga på att göra det där ululu-lätet.”

I tweeten där Nils delade bilden från Sverige måste dö-demonstrationen kommenterade han:

”Identitetsvänstern demonstrerar i Malmö och önskar död åt Sverige. Och kryddar med slagordet ‘Transkamp-klasskamp'”.

Vad är identitetsvänster?

”Det är att man sätter sånt som etnicitet eller sexuell läggning framför, eller likställer det med, klasspolitik. Man företräder inte folkmajoriteten. Man pratar inte om saker som angår de flesta som sjukvård, skola och löner. Identitetsvänstern letar i stället upp grupper, för deras talan, för deras kamp, ofta på tvärs med folkmajoritetens intressen. Till exempel vill man lägga jättemycket pengar på att hbtq-certifiera olika ställen. De pengarna borde gå till äldreomsorgen, så att folk som slitit kan få en värdig ålderdom.”

”Identitetsvänstern säger sig företräda den ena eller andra ‘förtryckta gruppen’ och kan så roffa åt sig av välfärdskakan för olika projekt.”

LYSSNA ÄVEN på Mohamed Omars intervju med Nils Littorin på podden Tankar från framtiden.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan visa din uppskattning genom att donera via swish till 0760078008 (Eddie)

Mohamed Omar