HITTAT PÅ NÄTET: Populär spel-youtuber kommenterar SAS reklamfilm

HITTAT PÅ NÄTET Den norske spel-youtubern ”Arch Warhammer” som producerar innehåll (content) som rör spel, framför allt Warhammer, kommenterar SAS ökända reklamfilm i två videor.

Warhammer var från början ett engelskt figurkrigsspel som spelades med miniatyrfigurer, dels i en science fiction-variant, kallat Warhammer 40 000, och dels i en fantasy-variant. Numera finns även rollspel, brädspel och datorspel som utspelas i Warhammer-världen.

Arch Warhammer har blivit mycket populär och uppskattad för sina videor om olika aspekter av Warhammer-världen. Han är dock även kontroversiell på grund av sin kritik av politisk korrekthet och så kallad ”wokeness” inom spelkulturen.

Woke betyder egentligen uppvaknad, men beskriver enligt Webster’s ordbok även en person som är ”medveten om och engagerad i viktiga frågor gällande ras och social rättvisa”.

SAS ökända reklamfilm har väckt stor missnöje bland skandinaver eftersom den hävdar att ”absolut ingenting” är skandinaviskt. Arch Warhammer tar upp flera saker som är skandinaviska och som skandinaver kan vara stolta över.

Se Arch Warhammers video ”The Worst Commercial of All Time! What is truly Scandinavian?” (12/2 2020):

Se Arch Warhammers video ”Nothing is Scandinavian? Nothing is Further from the Truth!” (14/2 2020):

Redaktionen